Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia03333

bloki po gwarancji

Polecane posty

Gość misia03333

Ciekawi mnie o będzie jak się skończy gwarancja na budynki wielokondygnacyjne. Taka Gwarancja to ok 50 lat i prawie wszystkie budynki z bloczków postawione w czasach komuny mają połowę życia za sobą,a co potem?

Gość zawalą się z hukiem
i nikogo to nie obejdzie :(

Gość misia03333
Czy to oznacza że najdalej za 30 lat rozbiorą połowę polski?

Gość nic się nie stanie
moim zdaniem, zostaną wyremontowane i ludzie będą mieszkać dalej...problem to może być bardziej z tym co się teraz buduje.... pół pianki zamiast muru- żeby deweloper wyszedł na swoje.....a po 20latach rozsypka......

Gość kulig3333
Bloki zbudowane z wielkiej płyty mają gwarancje na lat 50, a te z cegły przetrwają kilkaset lat. Jeżeli jakieś mieszkania mają tracić na wartości to stracą wszystkie, ponieważ takie mamy teraz czasy. Cztery lata temu ceny były nie porównywalne. Ale fakt jest taki ,ze jeżeli ktoś inwestuje w lokale mieszkalne to niech wybierze te z cegły....( dłuższa gwarancja...jeżeli tak można to nazwać) Za komuny budowano tylko z wielkiej płyty stąd te olbrzymie hangary

Gość misia03333
Sprzedaję mieszkanie i takie dostałam pytanie... A w zasadzie propozycję nie do odrzucenia : mam opuścić im 10 tys (ze 152 tys)to kupią! Ponieważ uważają,że jak gwarancja kończy się w naszym przypadku za 24 lata to ich dziecko i oni sami zostaną na lodzie bo blok do rozbiórki...co o tym myślicie?

Gość damian3222
no wlasnie ile mają gwarancji bloki??