Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

princessaa

czy suknie ecru lub ivory w porownaniu z bialymi nie wygladaja na stare ??

Polecane posty

czy suknie w tym odcieniach nie wygladaja dla gosci na stary material? pytam bo zwatpilam w swoja suknie. na targach slubnych moj mlody nagle powiedzial ze suknie ecru przypominaja mu takie stare suknie. no i zwatpilam. a suknia juz jest :(

nie bede wkleja linka bo zostala juz tu kiedys zjechana. choc w rzeczuwistosci wyglada piekniej bo te zdiecia z katalogu sa do dupy. ale jest wlasnie ecru. chyba ze ivory bo nie rozrozniam tych kolorow.

no wlasnie juz niewiem czy tak mi sie podoba.mysle ze zabardzo pospieszylam sie z kupnem. no ale nic.

Gość pdajjjj
a co Ty sie przejmujesz ze zostaniesz zjechana??? to co ze komus sie nie podoba ??? wazne ze tobie tak :) ja np za nic nie zalozylanbym strojnej sukni takie balowej na kole z mnostwem ozdob, ale znam osoby ktore nie zalozylyby takiej jak ja skromniej prostej bez ozdob :D i tyle pokaz suknie :)

Gość takajedna....
ja osobiscie zamowilam bialą, bo te wszystkie ecru czy inne ivory wygladaja dla mnie jak brudne. Ale i tak autorko czlowiek dobrem najwyzszym. jak tobie sie podoba to wystarczy :)

suknie ladna i nie wyglada na starą mysle ze najwazniejsze jest dobranie odcienia \"bieli\" do karnacji nie kazdemu ladnie w snieznej bieli mysle ze narzeczony ulegl zludzeniu ze suknia ecru wyglada ja ze starej zzolknietej fotografii retro a tak nie jest przeciez :)

Gość szackira
ta suknia, o ile się nie mylę nie ma koloru ecru tylko kość słoniowa, taka perła :) Uważam ten kolor za jeden z najbardziej twarzowych dla z reguły bladolicych Polek

Gość tezzokolickatowic
bardzo ładna, niektóre odcienie moze i wygladaja na stare ale ta na pewno nie

a nie sadzicie ze taki mocno odciety gorset ktore nie zlewa sie z dolem tak regularnie i delikatnie moze brzydko wygladac. mnie sie coprawda spodobala i od razu kupilam a teraz nie mam nawet porownania z innymi tak naprawde

Gość suknia jest sliczna
przestań sie przejmować :) Suknie powinno się własnie kupić na zasadzie przeczucia, która się od razu spodoba:d

Gość cokolinka
Dla mnie wyglądają na brudne, dlatego właśnie stawiam na białą. ilekroc rozmawiam z różnymi osobami, to potwierdzaja moje zdanie.

Gość ---------m------
nie prawda, ze wygladaja na brudne, kwestia gustu, tym bardziej ze niektorym nie pasuje biel, a w ecru ladnie wygladaja... a twoja suknia jest przepiekna, taka delikatna i zwiewna

Gość suknia jest sliczna
wszystko zależy jaki jest dokładnie odcień i tak samo rózne materiały róznie wygladają. Faktycznie niektóre wygladają jak stare lub brudne, ale ta ze zdjęcia jest swietna:)

Princessa, nie przeceniaj zdolności przeciętnego człowieka do odróżnienia bieli od ecrue, względnie - ivory :D 99% ludzi powie i tak, że jest biała:D Co do porównania - gdybyś ślubowała ramię w ramię z panną w śnieżnobiałej sukni, może miałabyś problem, ale rozumiem, że to ślub pojedynczy, a nie zbiorowy? ;) jeżeli będziesz jedyną Panną Młodą przy ołtarzu, nie bój żaby :D

Gość henriette
nie zgadzam sie ze zdaniem kogos kto powiedzial, ze sniezna biel nie kazdemu pasuje, otoz ogladalam mnostwo programow na ten temat i czytalam tezz sporo, otoz biel pasuje wiekszej ilosci osob niz ecru, kolor ecru najkorzystniej wyglada na osobach z ciemniejsza karnacja

no wlasnie. a ja mam ciemna karnacje po mamie i dlatego ecru a nie biel. bo ta wygladala razaco na mnie.

princessaa - przeciez ty zawsze powtarzasz kazdemu, ze co obchodzą Cie inni, zeby brac to co nam sie podoba a nie patrzec na innych - dlatego teraz zastosuj sie do swojej rady, główka do góry, sukienkę masz śliczną i napewno ładnie na Tobie wygląda, zreszto ładnemu we wszystkim ładnie:) a jak Młody Cię zobaczy w dniu ślubu to napewno padnie z wrazenia, a teraz tak gada (mój tez mówi ze ecru to jak brudny :O ale mi sie biel tez nei podoba hmm taka biel wpadająca az w błekit bleee:O dlatego ja zdecyduje sie chyba na perłę:P i nei obchodzi mnie co inni powiedzą - juz slysze jak moja mama ubolewa ze do slubu to biala powinna byc:P) hehehhe

ja najpirw zamówiłam sobie suknię smietankową (czyli coś takie ivory, że w sumie nie jest biała jak po wybielaczu tylko taka troszke złamana biel, no ale ogolnie nie biała) i mój narzeczony mi potem powiedział, że on sobie zawsze marzył swoją kobietę w BIAŁEJ sukni. Pomimo teog, że moja twarz lepiej nieco wyglądała w tej smietankowej, to zmieniłma na białą, żeby chłop nie narzekał, żresztą biała tez mi się podobała. Myslę zreszta, że jeśli autorka ma ciemną karnację to taki ecru będzie dobrze wyglądał, chociaż rzeczywiście jest to dośc specyficnzy kolor, najbardziej ta 'brudność' widac na sukniach koronkowych, na tej BALI chyba aż tka bardzo po oczahc nie będzie raziło :) Zreszta typowy ecru jest taki aż żółtawy, a tutaj chyba chodiz o taką ivory, jaśniejsza, więc spoko looz :)

Gość a wogole to czym
rozni sie kolor ecru od ivory? dla mnie to wszystkie tak samo wygladaja. :/ ? a bede chodzila za suknia tomoze sie juz teraz cos dowiem:)

Gość JAJAJAJAJAJKO
jakby wygladaly na stare to by takich nie szyli,nie byly by hitami i nie kosztowalykupe kasy...glupi problem :/

moze i glupi. a wogole to bylam w salonie dzisaj i sie dowiedzialam ze kolr tej sukni to jednak ivory. a reke bym sobie dala uciac ze ecru. :/ widac tez am problem z rozroznieniem :-)

ja słyszalam ze ivory to taka biel wpadajaca leciutko w róż taki bez rozowy, a ecru to wlasnie w żółty lub taki bez

Gość pwpwwpwppw
sliczna sukienka

Gość kasia2020
sukienka bardzo ładna, jeśli masz wątpliwości co do koloru to zdecyduj się na białą

ale ta sukienka juz dawno kupiona jest, teraz czekazm tylko na sierpien do przymiarek. tylko kwestia koloru ze jak dla mnie to bylo 100% ecru ale skoro panie w salonie mowia ivory to sie klocic nie bede:-)

Gość bardzo ładna sukienka
i nie przejmuj sie kolorem, wazne zeby ci sie podbała. Niektorym naprawde okropnie w bieli, a innm w ecru. Ja wole biała, bo w ecru wygladam jak z żółtaczka i nijako, a biel odrazu podkresla cere i pieknie sie komponuje. Tobie akurat pasuje ecru, ktore przy ciemnej cerze wyglada cudownie. Ja jak mierzylam suknie to na niektorych sie nie poznalam ze to ecru. Dopiero jaks ie stanie kolo drugiej bialej to sie pojawia różnica. Zreszta nikt nie bedzie przypatrywal sie jaki oddzien ma suknie. Jesli nie jest bardzo wpadajaca w zółty to nikt sie nawet nie zorientuje ze to nie biel, tym bardziej ze przewaznie uroczystosc w kosciele i potem wesele nie sa przy naturalnym swietle tylko przy lampach, czy swieczkach. Głowa do góry. Tobie musi sie podobac

Osoby o ciemnej karnacji bardzo ładnie wyglądają w sukience ecru czy też ivory. Ja jestem blondynką o jasnej karnacji i doradzono mi ecru. Później żałowałam i kupiłam drugą taką samą tylko białą z pewnymi elementami śmietanki i eru. Suknia ecru wyglądała na mnie staro. Jednak gdy tą suknię sprzedawałam to mierzyła ją dziewczyna też blondynka tylko o ciemniejszej karnacji i wyglądała rewelacyjnie. Więc to zależy od typu urody.

ja przymierzałam i taką i taką i w białej wyglądam beznadziejnie... ;)