Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesoło mi

wody płodowe

Polecane posty

Gość wesoło mi

jak to jest z tymi wodami ... można je "przeoczyc" ??? jestem w 39tc i raz na jakis czas poleci ze mnie troszke przezroczystego plynu .... zadnych skorczy nie mam , czasami troche brzusio poboli ale to nic takiego... juz nie moge sie doczekac!!!

Gość wesoło mi
i nikt mi nie pomoze???

kurcze bardzo chciałabym Ci pomóc.. no ale wiem... Czytałam w ksiażce coś na ten temat... poczekaj moze uda mi sie znaleśc... W książce pt. Cieżarówką przez 9 miesiecy jest napisane.. że mają słodkawy zapach i przypominaja .... zapach nasienia... Wody płodowe wypływają ciurkiem lub wylewają sie falami... Ja jestem 10 tyg, za Tobą wiec tez obawiam sie czy przypadkiem kiedyś ich nie przeoczę ...

mi dokładnie w nocy po dniu w którym minął mój termin porodu zaczeły mi sie sączyć wody płodowe tak lekko . Troszkę było mokro na przescieradle potem na bieliźnie i w sumie gdzie usiadłąm to mokre zostawało. zadnych najmniejszych nawet skurczy nie miałam a to było całkiem przezroczyste. Wczesniej prawie przez tydzień odchodził mi taki krwawy czop śluzowy. Pojechałm rano do lekarki do szpitala a ona mnie zbadała i mi mówi że nic sie nie dzieje ze to tylko obfity śluz ale potem jak mnie jeszcze głębiej zbadała to mi przebiła pęcheż płodowy i chluneło na maxa i tak mi chlustały wody takie lekko różowe z krwią pzrez 7 godzin porodu nie sądziłam ze moze ich byc az tak duzo. Oczywiscie musiałm dostac oksytocyne na wywołanie bo skurczów nie miałam. Ale w sumie sie cieszyłam bo to juz był dzień po terminie i chciałm juz urodzic. No i poszło :)) A za pare dni minie 6 miesiaczków od tamtej pory: ) Myśle ze wód sie nie da przegapic bo ajk Ci jest dziwnie mokro to bedziesz wiedzieć ze to najprawdopodobniej wody. Najczesciej one sie jednak nie sączą tylko jak zaczną naprawde odchodzic to sie leje jak z kranu .

Czsami wody sączą się po troszku, mojej koleżance pęcherz pękł od góry i właśnie tak po troszku się te wody sączyły. Kiedyś czytałam, że w aptece można kupić jakiś test czy preparat, który wykrywa wody płodowe.

Ja rodziłam niedawno w 38 tyg. właśnie przez sączące się płyny....bez skurczy szyjka długa.....

Gość Komedyjjja
jak ci się sączą wody to zmykaj do gina bo możesz dostac zakażenia!

odchodzenia wód płodowych nie przeoczysz - albo będą się sączyć powolutku i będziesz miała ciągle mokre majtki, albo chlusną jednorazowo - nie będziesz mogła ich zatrzymać tak jak możesz zatrzymać strumień moczu. nie kupuj testów bo szkoda pieniędzy, to dobre gdy jest się w ciąży zagrożonej porodem przedwczesnym. wody płodowe na pewno poczujesz. jak tylko zobaczysz, że odchodzą Ci wody leć na porodówkę, bo ginekolog i tak Cię tam odeśle! ;) www.porady-poloznej.pl