Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Green Tea.

DLA KOBIET - Wasze ulubione kosmetyki z UK

Polecane posty

Gość Green Tea.

Zakladam topic dla kobiet (i mężczyzn w sumie też) mieszkających w UK, aby podzieliły się ze mną i z innymi spostrzeżeniami na temat angielskich kosmetyków, tzn sprzedawanych w drogeriach typu Boots, Savers, Superdrug itd. Nie chodzi mi o firmy, które są również dostępne w Polsce typu Nivea czy Garnier, tylko takie, które możemy dostac tylko w UK. Ja osobiście nie mogę się przekonać do większości tutejszych kosmetyków, bo mam zasadę 'dobre bo Polskie', dlatego, że nasze są bardziej naturalne, z naturalnych składników i w dodatku tanie, poza tym są bardziej 'pomysłowe' i jest dużo większy wybór i różnorodność. Ale wiadomo, mieszkając tu rzadko jest dostęp dp Polskich kosmetyków, poza tym lubię testować nowości, właśnie dlatego zastanawia mnie czy jest coś godnego polecenia. Mój faworyt na początek to Palmers - Cocoa Butter balsam w butelce i masło w słoiczku. Zbledły mi po nim rozstępy w bardzo szybkim czasie i cudownie pachnie waniliowo-kakaowo. Piszcie dziewczyny!

Gość vogue vogue
Aveeno- krem do rak Clinique - dramatically diffrent moisurizing lotion Clinique -turnaround concentrate Bio oil, Dead Sea Mud Magik Face Mask - Holland and Barrett Total eye care- Dermalogica

Gość vogue vogue
bym zapomniala Clinique superpowder double face powder.....nigdzie sie bez niego nie ruszam :)))))))

Gość sprezynka
do vogue - a moglabys napisac cos na temat bio oil czy on naprawde dziala?

Gość ajlijdwq-=
nie dziala naprawde tylko na niby

Gość 2
a co polecacie kobietki na rozstepy na brzuchu bo zostalo mi kilka po porodzie fioletowych sznytek .!!!!i tez jestem ciekawa wlasciwosci dzialania BIO OIL.I SZUKAM jakiejs dobrej maseczki do normalnej cery i czegos extra na ten celulitis!!!!

O, cos dla mnie. Juz pisze. Uwielbiam i kocham: - Ted Baker London (zele pod prysznic, body butter - cudowne! A ten zapach...) - Sanctuary Spa Covent Garden ( zele pod prysznic, lotion w sprayu, pieknie pachna i swietne sa dla skory) Te, ktore wymienilam sa dla mnie najlepsze. Lubie takze: - Imperial Leather (zele pod prysznic - tylko wybrane i plyny do kapieli) - Radox (tylko wybrane plyny do kapieli)

Jesli chodzi o kosmetyki, kremy, cienie do powiek, fluidy i pudry to tylko z Clinique. - Krem na dzien Clinique Superdefense SPF 25 - Krem na noc Clinique Super Rescue - Krem pod oczy Clinique All About Eyes - Fluid Superbalanced Makeup Krem do rak: E45 Reszte moglabym wymieniac bez konca, ale sa to popularne, luksusowe kosmetyki, ktore takze mozna kupic w Polsce.

Gość vogue vogue
na rozjasnienie rozstepow bio oil ok, zreszta z czasem rozstepy ulegaja same rozjasnienu, ale ja ten oil bardzo lubie, ponadto : scrub z uzyciem kawy- rewelacja na cellulitis, ale trzeba uzywac regularnie, no i nawilzanie skory- bardzo wazne ! lubie tez kapiel z dodatkiem grape seed oil,

Gość kajko i kokosz
Z tego co wiem to clinique jest tez w Polsce.

dziewczyny napiszcie mi o to jest ten Bio Oil , bo widze ze wszyscy go uzywaja a ja za bardzo nie wiem co to jest , ile kosztuje i gdzie mozna go kupic, prosze

Gość lillllllllllllllllli
V napisz mi nazwe tego pilingu z kawa na celulitis i gdzie go kupilas,a bio oil to ok 8-11 f kosztuje i napewno go znajdziesz bo to znany kosmetyk

sluchaj ten piling z kawy zrob sobie sama , duzo lepiej zadziala i napewno mniej bedzie cie kosztowal Musisz zalac ze trzy lyzeczki kawy mala iloscia wody goracej do tego wlej troche zelu do kapania i gotowe a jaeszcze lepiej bedzie dzialal jak sie owiniesz po tem folia strecz i posiedzisz w tym tak z godzinke, Skora po tym jet niesamowicie gladka a jak stosujesz regularnie to znikam cellulit Minus nie samowicie brudna lazienka

Gość lillllllllllllllllli
napisz mi tylko jaka ta kawa ma byc mielona czy trzeba kupic w ziarnach i samemu zmielic zeby byla grubsza

Gość vogue vogue
mielona kawa, ja kupuje taka najtansza :) , wiadomo

taka taka najzwyklejsza, najtansza nie ma znaczenia, wiem ze mozna jeszcze dodac jakis dodtkow typu cynamon czy jakies olejki lae to chyba nie ma wiekszego znaczenia, przede wszystkim chodzi o kofeine, skladnik wszytkich srodkow na cellulit

Gość vogue vogue
bio oil kupisz w superdrugu i bootsie

to jest taki pomaranczowy olejek z bialym napisem na buteleczce tak ? A on do czego sluzy na co ma pomagac Sorrki za takie glupie pytnia ale lubie testowac nowe kosmetyki a tak przy okazji to znam fajny sklepik z polskimi kosmetykami, oni chyba sie mieszcza w bristolu i tam dowoza za darmo, ja mieszkam w londynie i przesylke dostalam poczta w ciagu dwoch dni, maja duzy wybor i cenny sa porownywalne do naszych Warte polecenia www.twojekosmetyki.uk

Gość vogue vogue
kokoszkaaa, link podalas nie pelny :)))), bio oil wygladza blizny, rozjasnia rozstepy, nawilza skore, zawiera wit a i e, olejek lawendy

Gość bambi 700
autorko bardzo dziwny ten twoj topik, bo nie inetresuja cie kosmetyki ktore sa dostepne w polsce, a laski pisza tutaj o jakis radoxach, clinique itp a te kosmetyki sa dostepne w Polsce to chyba chodzi ci badziej o kosmetyki z Bootsa wlasnej produkcji itp a nie clinique i radox,hm?

Gość try hard
Reszte moglabym wymieniac bez konca, ale sa to popularne, luksusowe kosmetyki, ktore takze mozna kupic w Polsce. W Polsce Chanel czy Dior to lusksus z powodu astronomicznych cen, ale w UK kazdego stac na te kosmetyki, wiec to zaden luksus:D

Gość vogue vogue
a czy ktos tu mowi o luksusach ???? wymieniamy sie opiniami, ot tyle, a jakie perfumy kosztuja tysiace funtow ? Nawet o takich nie slyszalam

Gość Green Tea.
Dziewczyny, dziekuje za wpisy, prosze o wiecej Bambi 700 - tak masz racje, nie chodziło mi o np. Clinique czy radox, bo to też można dostać w Polsce ale skoro dziewczyny piszą to niech będzie - zawsze można się wiecej czegoś dowiedziec. Ja sobie jeszcze przypomniałam o Sanctuary - warming charcoal mask czy coś takiego, bardzo dobrze oczyszcza i rozgrzewa, coś jak nasz dax cosmetic vulcanic mat ale lepsza! Duża saszetka na kilka porządnych użyc i niska cena, a cera czysta jak po zabiegu u kosmetyczki.

Gość Green Tea.
A co myślicie o kosmetykach produkowanych np. dla tesco czy asda? Ja testowałam kilka mleczek do twarzy asdy - porażka... Co do typowo 'bootsowych' kosmetyków to jest kilka godnych polecenia, np. szampon i odżywka do zniszczonych włosów z filtrami UV, białe opakowania ze zdjęciami włosów. Swietnie nawilżyy mi moje mega suche włosy, jakość jak l'orealowa żółta seria do zniszczonych włosów.

Gość cwierc wieku
Dla Polki krem L'oreala jest drozszy w stosunku do zarobkow niz dla Brytyjki najdrozszy krem Chanel, wiec w Polsce miec takie kosmetyki to luksus.

Gość supermanka
try hard ty sie lepiej doucz i dowiedz co oznacza sformulowanie luksusowe kosmetyki.to nie ma nic wspolnego z luksusem, taka po prostu przyjela sie nazwa. gdzie w polsce mozna kupic zele i plyny radox?

Gość Green Tea.
Radox to w Polsce Luksja.