Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Green Tea.

DLA KOBIET - Wasze ulubione kosmetyki z UK

Polecane posty

Gość lillllllllllllllllli
tea gdzie kupic ta maseczke do twarzy ?tez w bootsie?

Gość supermanka
skad wiesz ze luksja to radox?ja uzywalam w polsce luksji i widze ze radox ma inne zapachy

Gość kaameelia
Nie wiem kto wymyslil ten Radox, przeciez to plyn do kapieli zeby byla piana.

Gość Green Tea.
lilllllllllllllli --- tak, ja maseczke kupilam w bootsie, ale takim duuzym Bootsie. Bylo stoisko z sanctuary, maseczka jest w duzej saszetce. Jest swietna. Poza tym przypomnialam sobie jeszcze jedna rzecz dot. kosmetykow z asdy. Przez długi czas szukałam serum do włosów puszących się, suchych i ogólnie do pomocy przy prostowaniu. Miałam L'oreala to z serii nutrileum czy jakoś tak ale coś mi w nim nie pasowało,. to było jakby wygładzenie na chwilę jakąs chemią a potem włosy wracały do poprzedniego stanu - suche, postrzępione i ten puch... No i z tej desperacji wzięłam takie fioletowe anti-frizz serum produkowane dla asdy bo było tanie jak barszcz, stwierdziłam, że przynajmniej za taką cenę się bardzo nie rozczaruję. A tu kurna jak w pysk strzelił! :p Włosy gładziutkie aż do umycia, zero puszenia a prostownica się pięknie ślizga. W dodatku ich kondycja się dzięki temu serum odrobinkę poprawiła.

Gość kajko i kokosz
No wlasnie, cena niestety nie gwarantuje jakosci i czasem te tansze kosmetyki okazuja sie nlepsze niz te drozsze. Nie wiem czy ogladacie czasami programy typu "How to look good naked", tam kobiety testuja rozne kosmetyki nie znajac ich nazwy ani ceny, czesto okazuje sie, ze kosmetyk za 5 funtow zostal oceniony lepiej niz tez za £70... Ostatnio duzo slyszalam dobrego o serii No7 Protect&Perfect z Bootsa. Choc te produkty akurat do najtanszych nie naleza, ale wciaz sa w przystepnej cenie.

Gość tamtamarrii
Co do clinique to nie wiem czemu tak sa zachwalane, ja mialam pare produktow tej firmy i zaden nie okazal sie rewelacja, szkoda pieniedzy.

Gość vogue vogue
z kosmetykami to jest tak, ze jednym pasuja a innym nie. Kilka lat temu , kremy clinique wogole mi nie pasowaly. Po urodzeniu dziecka cera mi sie zmienila i teraz ta firma bardzo mi odpowiada. Ta wspomniana wyzej maseczka sanktuary- dla mnie tez\jest rewelacyjna scrub do ciala- kiedy nie mam czasu na ten z kawy - dead sea body scrub firmy J.Malki - boots

ja polecam z asdy szampony i odzywki ALBERTO.do suchych włosow truskawkowy- slicznie pachnie, włosy sa po nim mieciutkie sliskie i swiecace a wszystkie produkty z tej firmy kosztuja ok 1f.A CZy MACIE DOKLADNA NAZWE TEJ MASECZKI DO TWARZY JUTRO POLECE DO Bootsa jej szukac.!!!

Gość kajko i kokosz
Tak, zgadzam sie, ten sam kosmetyk dla jednego moze byc rewelacja, a drugiemu moze np. wysuszac skore. Ja osobiscie za clinique nie przepadam.

mialam kiedys na kursie zajecia z kosmetyczka i powiedziala nam ze drogie kremy typu dior ,lancome,chanel itd sa bardzo dobre ALE trzeba je regularnie stosowac i dosc dlugo zeby bylo widac efekty a cena niestety w polsce zniecheca,powiedziala wtedy ze lepiej zrobic sobie jakies drobne zabiegi typu piling itd i wtedy jest lepszy efekt niz tracic kase na te drogie kosmetyki ale czy miała racje to nie wiem bo jeszcze nie próbowałam.NArazie u mnie zmarszczki znikome!!!!!!

Gość Green Tea.
Slyszalam, ze alberto sa dobre, pewnie już niedługo wypróbuję jak skończy mi się odżywka i szampon bo już właściwie wypróbowałam wszystkiego z łatwo dostępnym odżywek/masek zarówno polskich jak i z UK. A włosy nadal wyglądają jak siano ale to już moja wina (rozjaśniacz, trwała, prostownica...) Seria Protect and Perfect od no7 jest dobra, szczególnie Beauty Serum - działanie porównywalne do Estee Lauder Idealist kiedy używa się pod makijaż - wygładza maksymalnie, matuje, odżywia. Krem na dzień z SPF 15 to też świetny kosmetyk, niestety oddałam go mamie bo ja na dzień potrzebuje czegoś matującego ponieważ mam mieszaną cerę a ten krem nadaje się do suchej z pierwszymi oznakami starzenia. Mimo to seria godna polecenia.

probowalam ta kawe jest super skora gladzutka jak u niemowlaka,co do redukcji celulitisu to jeszcze nie ma bo za wczesnie;)dziekuje za porade

Gość vogue vogue
hej dziewczyny, jeszcze cos moge polecic :) do wlosow rozjasnianych, suchych, lamliwych, BIOSILK- silk therapy, firma Farouk Systems Inc, ten jedwab kupuje w Polsce na allegro badz niektorych zakladach fryzjerskich, tutaj mozna dostac na Ebay, teraz czekam na przesylke z US , zamowilam szampon i odzywki tej firmy, zobaczymy, link http://www.biosilk.com/home.html

Gość sprezynka
ale co z ta kawa posmarowac sie i owinac w folie? i po godzinie zmyc?

Gość 222222
tak taką zwykla zmielona dodajesz do zelu do mycia i sie myjesz albo kawa balsam i folia .ja jestem zadowolona

Gość Green Tea.
Podnosze i pozdrawiam :)

A moje ulubione kosmetyli do pielegnacji to RoC( kupuje zazwyczaj w Boots\'ie) i Nivea Visage do wlosow uzywam Wax treatment- duza puszka balsamu z henna-jest niesamowity a kosztuje 1,99f w TJ Hughes. lubie tez serie TeaTree (twarz, wlosy) a do makijazu Lancome, Bourjois, Rimmel czasem Loreal i Maybelline(zreszta mam tego bardzo duzo bo lubie wszystko testowac :) ) a do rak , paznokci itp tylko Sally Hansen

Gość a ja na pewno
wedlug mnie najlepsze do blond wlosow- John Frida shear Blond, rewelacyjnie podkresla kolor, wlosy sie blyszcza, sa sliskie, nie pusza sie.odzywka polozona na 10 minut dziala jak maska jeszcze dwa lata temu byly maseczkli do blond ale juz nie ma , chyba wycofali, wiec klade odzywke dluzej. byl czas ze mialam ciemne wlosy i stosowalam ich Brilliant Brunette, takie samo dzialanie nic lepszego nigdzie nigdy nie znalazlam zeby jasne wlosy tak ladnie sie blyszczaly dodam ze przy dlugotrwalym stosowaniu wlosy widocznie sie rozjasniaja

Gość a ja na pewno
sanctuary rewelacja- krem dla ciezarnych- jak bylam w ciazy stosowalam na zmiane z palmersem. oba tanie i skuteczne- nie mam ani jednego rozstepu. fajna jest tez seria do twarzy simple z boots, z tym ze po porodzie juz tak na moja cere nie dzialala i musialam zaczac uzywac clinique zeby doprowadzic cere do jako takiego wygladu

Gość a ja na pewno
a to juz nie o kosmetykach a fryzjerze zaden zaden zaden na 100% zaden polski fryzjer czy fryzjerka nie zetnie i nie zrobi tak koloru jak kazdy jeden fryzjer w dobrym angielskim salonie oni po prostu maja dobre szkolenia jak patrze na moje kolezanki ktore chodza do polskich fryzjerek to plakac mi sie chce.pasemka jak w Polsce 10 lat temu, kazdy pasek oddzielnie widac, ogolnie bardzo nieciekawe efekty angileski fryzjer robi cuda na glowie, kolor taki ze nie widac przejscia z koloru do koloru, kolor slomiany nie zolty (w przypadku blond) cieie takie ze po dwoch miesiacach wlosy po ulozeniu wygladaja jak prosto od fryzjera polecam, warte swojej ceny

Gość Green Tea.
Norella - ja tez uzywalam Waxu tego o ktorym piszesz, teraz tez mam Wax ale jakiejs innej formy, kupilam go w Boyes i jakos nie moze to zadzialac na moje wlosy, mam bardzo przesuszone i po tych waxach nie widze poprawy, mimo, ze stosuje zgodnie z zaleceniami producentow. A ja na pewno - tez lubie Simple, ale sprzedaja je wszedzie bo to nie jest produkowane tylko dla Boots'a. Fajne jest mleczko, krem do twarzy (wersja lekka - super do mieszanej) i kilka innych rzeczy, te kosmetyki nie zawieraja zadnych dziadostw, nie pachna i sa swietne dla wrazliwcow i alergikow. Co do fryzjerow - zgadzam sie z Toba. Mam swoja ukochana angielska fryzjerke, ktora zawwsze SLUCHA co mam jej do powiedzenia i czego sobie zycze, robi świetne pasemka i całe kolory, nie mówiąc już o ścinaniu, a jest tania jak barszcz! Kilka razy byłam u Polki, jedna ma salon otwarty niedaleko mnie - zapłaciłam masę kasy za bajeyage i podcięcie, a pasemka zżółkły mi po dwoch tygodniach, mimo, iż podkreślałam, że nienawidzę tego żółknięcia a ona obiecała, że kolor utrzyma się aż do następnego farbowania. W rezultacie i tak nie obyło się bez płukanek i 'niebieskich' szamponów.

Zgadzam sie z opinia o polskich fryzjerach..farbuja i obcinaja wg przeszlych juz trendow bo tak tylko potrafia...nie szkola sie przeciez tu w UK...przynajmniej wiekszosc z nich. Pozostajac przy temacie wlosow...wszelkie kosmetyki do ich pielegnacji kupuje tylko w salonie fryzjerskim- uzywam akurat Matrixa- roznych serii, zmieniam od czasu do czasu i uwazam, ze zadne sklepowe kosmetyki nigdy nie dadza takiego efektu jak profesjonalne. Co do innych kosmetykow: balsam do ciala E45 i krem do rak z tej samej serii pasta do zebow Rembrandt bio oil

Gość Green Tea.
Podnoszę

Gość dziewczynka z Preston
witam sanctuary seria dla mnie znakomita :) nie stosowalam clinique ale wlasnie sie nad nia zastanawiam bo skore mam wrazliwa i skłonna do podraznien i szukam tez podkładu bo mialam z No 7 ale nie jest za dobry wczesniej stosowalam z Max Factora Mam korektor z YSL i jest dosc dobry ale nie szałowy jak go opisuja. z Lacoma mam maskare hipnotize czy cos w tym stylu i podobno cienie najlepsze sa z firmy Urban costam tez nie pamietam bo dopiero zamierzam kupic ale gdybyscie mogly mi doradzic co do podkladu i różu bylabym wdzieczna z gory dzieki

Gość sprezynka
ja z kolei uzywam - i jak najbardziej POLECAM kremu iluminujacego z REVLON (face iluminator) .jest rewelacyjny.konsystensja podkladu moze odrobine zadsza i delikatniejsza.ladnie pachnie ,fajnie sie rozprowadza no i przede wszystkim chroni skore i nawilza.o wiele lepsze niz nie jeden podklad kilka odcieni.bardzo fajna rzecz warta zainteresowania.uwielbiam bourjois pudry prasowane i cienie.rowniez loreal .polecam rowniez kosmetyki do pielegnacji wlosow umberto gianni i nie pamietam dokladnej nazwy ale jest taka fajna seria dream hair -szampon i odzywka do wlosow faarbownych rewelacja!!! kremy rowniez Roca na dzien i na noc fajowe .a czy polcacie cos dobrego na cellulit ?bo jednak stwierdzam,ze nie ma tutaj takiego rewelacyjnego wyboru w kosmetykach do pielegnacji ciala.regularnie zagladam do boots ,superdrug i nic ciekawego nie ma :(

Gość a ja na pewno
sprezynka mnie na cellulit pomogl-a raczej calkiem zlikwidowal dobry stary lorea'l.dwa razy dziennie przez pol roku z dokladnoscia- rano ten na rano, wieczorem ten na wieczor- i nie ma tylko ze ja schudlam do tego 12 kilo, co pewnie tez pomoglo, plus spacery trzy razy w tygodniu po 8 kilometrow

Gość Lola Party
Kokoszkaa ten peeling domowy z kawy mozna nakladac na brzuch? Spala on chociaz minimalnie tkanke tluszczowa?

Gość kokoszkaa
CZESC Kobitki, ja czytam Was regularnie, i korzystam z porad, ale tej maseczki Sanctuary to kolo mnie nigdzie nie ma , owszem cos do ciala ale do twarzy nie. E45 ten krem super , naprawde godny polecenia a to maslo do ciala, dla mnie masakra z tluste i jakos tak naprawde jak maslo- nie podeszlo mi, Nie wyprobowalam jeszcze bio oil - zapomnialam A co do pilingu kawowego na brzuch, nie wiem nie probowalam, wogole jakos od lata nie robie pilingu jakos za leniwa jestem.Teraz tylko cwicze moze tak ten cellulit troche zniknie. W zeszlym roku zafundowalam sobie GUAM - ale to grzalo myslalam ze spali mi skore Podzialalo, zredukowalo cellulit, tak ze nie byl juz widoczny ale nie stety na 2-3 miesiace tylko a koszt 50 funtow Ja nie dodaje zadnych nowych kosmetkow bo w sumie tez stosuje to co tutaj Wy opisujecie oprocz No7 z BOOTSA jeszcze nie probowalam

Ja na cellulit tez polecam Loreala-zileona serie, no i peeling z kawy, tez rewelacyjny. Ja ta kawa nacieram sie w sumie cala, nawet twarz:), skora jest delikatna i gladka...super uczucie:)