Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani2009

polędwiczki wieprzowe

Polecane posty

Gość pani2009

proszę o fajny i nie za bardzo drogi przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatona
Kupujesz polędwiczki,rozbijasz je lekko,mocno solisz i pieprzysz.Następnie otocz je w mące i wrzuć na rozgrzaną patelnię grillową(jak nie masz to ostatecznie może być zwykła).Jak się podrumienią połóż na każdej sztuce kawałeczek masła i pozwól się roztopić. Ja do tego podaję puree(gotuję ziemniaki,rozbijam,mieszam z masełkiem,śmietaną i dwoma kostkami cebulowymi knorr,posypuję szczypiorkiem) i sałatkę z pomidorów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polędwiczkowy warkocz
Polędwiczki nacinasz wzdłuż, tak żeby nie rozciąć ich całkowicie od jednego końca, z mięsa upleść warkocz (wcześniej mięsko przyprawić) i smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron, Można na patelni osmażyć z obu stron i dusić krótko z masełkiem pod przykryciem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania bania
zrobić nożem wsrodku otwór (tak żeby nie rozciąc na wylot, naszpikowac do wyboru czosnkiem, wędzoną sliwką, serem żółtym lub pikantnym twarozkiem, posolić, popieprzyć zawinąć w folię aluminiową i do piekarnika.Lub dobrze zawinąć w folie i do w rzątku na conajmniej pół godz,.mamy wtedy mięsko duszone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani2009
dziękuję za przepisy a może ktoś ma jeszcze coś innego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no mialam wlasnie napisac o tym przepisie z linku powyzej :D takie poledwiczki robie czasem bez owej cebulowej konfitury, same w sobie sa juz przepyszne, mozna rzucic troche duszonych pieczarek z cebulka, albo jeszcze lepiej szalotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja kroje poledwiczke w kostke i robię marynatę łyżka ketchupu, łyżka musztardy, lyzka majonezu, łyżeczka miodu i łyzka oliwy z oliwek - do tego zioła prowansalskie - jak wymmieszam wkładam poledwiczki najlepiej na kilka godzin - jezeli nie masz czasu to prosto na patelnie - cud mód - mówie szczerze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie z nich bitki
roztlukuje, troszke sole i pieprze, obtaczam w mace, smaze krotko kazdy na patelni na rozgrzanym oleju. Potem wrzucam je na ta patelnie (chyba, ze jest mocno przypalona - wiadomo maka lubi sie przypalac) to biore nowa, podlewam woda i dusze :) Na drugiej patelni dusze i podsmazam (znaczy sie szkle :P ) cebulke i jak juz bitki sa prawie gotowe to wciepuje ta cebulke na nie i dusze razem jeszcze jakies 15, 20 minut (ale w sumie mozna i dluzej, bo na drugi dzien jak przejda nawet mi bardziej smakuja ;) ) Ja je uwielbiam z makaronem (typu: fale) ;) Ale mi pokapalo... 😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani2009
piękne dzięki za przepisy,jeśli jeszcze ktoś ma coś fajnego to poprosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×