Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos wiee

jakie jest prawdopodobienstwo ze po cc przy 2 ciązy znów bedzie cc

Polecane posty

Gość ktos wiee

takie samo jak poród naturalny czy wieksze

jesli pierwsze cc ze wskazan medycznych - 99,9 % jesli spowodowane ulozeniem plodu lub innymi czynnikami - 50 %

O, to ja też się zapytam już konkretnie. Jeśli miałam CC po pięciu godzinach "normalnego" porodu i bóli, gdzie rozwarcie doszło tylko do 0,5cm i zaczęło się odklejać łożysko; ale dziecko od dłuższego czasu było ułożone dobrze do porodu, to znaczy, że raczej będę mieć przy drugim dziecku CC, czy to jeszcze nie wiadomo?

ja.25. trzy szostki ci stuknely:P 666:P co do twojego pytania... mysle, ze szanse sa 50 na 50, zalezy od lekarza. jeden pewnie skieruje cie na cc biorac pod uwage ciezki pierwszy porod, natomiast inny nie bedzie mial przeciwskazan do sn:O

to ja sie jeszcze wtrace ze zalezy jaka przerwa byla miedzy ciazami bo podobna jak krotka to znowu cc zeby szew sie nie rozszedl.pozdrawiam

u mnie była różnica miedzy dziećmi 1,5 roku pierwsze było cc - brak postępu porodu czekali 10,5 godziny i w drugim przypadku też brak postępu porodu i też po 10,5 godziny zrobili cesarke

u mnie pierwsze cc ze wzgledu na brak postepu porodu, drugi porod po dwoch latach, nikt (w UK, gdzie ostro propaguja SN) nawet sie nie zajaknal o sn. Tzn, owsze, ulotke dali, powiedzieli ze jak bede nalegac, to moge, ale oni nie widza sensu, skoro problem byl po mojej stronie, i nic sie od tamtej pory nie zmienilo.

W sumie prawdopodobieństwo jest duże. Po pierwszej cc możesz zacząć rodzić sn, ale jak nie będzie szło, to szybciej zrobią cc, niż przy pierwszym porodzie. Mnie przy drugim porodzie nie męczyli. jak sie dowiedzieli, że pierwsze było cc i zobvaczyli zielone wody, to od razu mnie a stół powieźli. I dobrze, okazało sie, ze dziecko było okrecone pepowina. Naturalnie i tak bym nie urodziła.

Gość gość
p6bhe5asXmGHe9AbejMb7Qw1