Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze iw yrodna

są tu takie kobiety co nie przepadają za karmieniem piersią?

Polecane posty

Gość moze iw yrodna

wiem ze to zdrowe dla dziecka ale dla mnie to męczarnia, przełamałam się troszkę i karmię ile mogę ale karmienie cycem nie jest takie proste, w nocy zwłaszzcza człowiek zmęczony trzeba uwazac zeby cyckiem nie udusić w dzień zastanawiam sie czy sie najadło i czy jej nie głodzę.sztuczne podaje jak juz jest rzeczywiscie głodna a ja mam puste cycki.karmienie trwa godzine z czego pół chyba przesypia, potem zabawianie jej i domyslanie sie c zy nadal głodna czy tylko ma himerki. jejciu zeby juz miala z pół roczku a nie 3 tygodnie!

Gość MOOONIA28
Ja tez karmilam mala 3 tygodnie tylko, ale ze nie wychodzilo nam totalnie to przeszlam na mleko modyfikowane.Wcale nie uwazam ze jestem wyrodna matka , poprostu nic na sile bo mala tez sie meczyla. A teraz jestesmy obie szczesliwe ;) Jesli sie mecysz i nie czujesz tego to tez radzie ci zrezygnowac....

Przed ciąża jak również w czasie ciąży myślałam że będę karmiła jak długo się da. Jednak rzeczywistość i stres dnia codziennego mnie pokonał :) Mleka miałam aż za dużo. Nie wytrzymałam tej chorej,głupie presji. Karmiłam samym cycem tydzień czasu.A potem do miesiąca w dzień cyc a w nocy butla.Po miesiącu zrezygnowałam z karmienia cycem. Odżyłam. Każda matka niech robi jak uważa dlatego też nie pozwolę nazwać siebie wyrodną matką :)

ja karmiłam 2 tygodnie i przeszłam na sztuczne. A to dlatego że gdy karmiłam piersią to w nocy prawie wcale nie spałam mały budził się o 12 w nocy i zasypiał o 3 albo o 4 potem o 7 wstawał. Dużo płakał w tym czasie nie szło mu to ssanie a mój stres mu w tym nic nie pomagał. a na sztucznym przespane noce dziecko najedzone a ja szczęśliwa

Siostra mojego faceta karmi juz 3 lata.... A jej dziecko jest tak niesamowicie grube...Ono je z piersi tylko dla przyjemnosci, bo normalnie je kanapki, zupy, normalne obiady... A mama? Dziewczyna 27 lat, a od pasa w dol wyglada jakby byla babcia...Piersi ma doslownie do pepka..Jest niska i chuda, a te jej piersi wygladaja po prostu smiesznie

Gość to nieprawda mowie ja
To wlasnie,te co nie karmia piersia maja cycki zwisy :) Niestety taka prawda.ja pierwsze dziecko nie karmilam piersia(z wygody to przyznam...bo chcialam spac w nocy) Drugie karmie tylko piersia i uwazam,ze jest o wiele wygodniej dac cyca niz przygotowywac mleko :) I nie ma czegos takiego,ze jak konczy sie mleczko w cyckach to daje butle.Bo nigdy nie knczy sie produkcja mleka,ono leci na biezaco a nie,ze cycki to pojemnik na mleko i jak dziecko oprozni cycki to juz mleka nie ma!Zreszta skad kobieta moze wiedziec,ze nie ma mleka w piersiach???Bo dojenie sie laktatorem to jednak nie ssanie tak jak dziecko ssie.

Gość to nieprawda mowie ja
Aha..i ja wcale nie uwazam,ze te ktore nie karmia piersia to sa wyrodnymi matkami.