Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja zaklinacz wezy

brak osiagniec zyciowych

Polecane posty

ehh, mam 21 lat (22 pod koniec tego roku), po wielu perypetiach znalazlem kierunek studiow dla siebie - jestem dopiero na 1 roku. Mieszkam z rodzicami, wlasnej kasy praktycznie nie mam - jakies grosze, ktore uda mi sie uciulac. Czuje ze stoje w miejscu, ze wszyscy są krok albo i dwa kroki dalej ode mnie ... powinienem cos zrobic w zyciu, ale za bardzo nie wiem co... czy ktos ma tak jak ja?

Gość samantha21
Ja

Gość dertuminka coś w tym jest
Ja:(

Gość 45678976857i
tez mam tak. mam 21 lat, pierwszy rok, kasy nie mam swojej tylko jakies grosze. inni studiuja, pracuja naweta mnie to przytlacza

Gość frufru
no to idźże do prayc, kto Ci broni??...

A do jakiej ja pracy moge pojsc po maturze?

Gość upppppppppppp

Gość dzial chemiczny
w biedronce

Znajdź coś co lubisz robić a potem staraj się z tego uczynić źródło utrzymania... Dobry w kompach? Pytaj po serwisach/sklepach komputerowych... Lubisz fotografie? Pytaj po zakładach fotograficznych, lokalnych gazetach, portalach miejskich czy klubach. Nie nastawiaj się na kokosy - dasz radę kasa też przyjdzie. Zostawiaj cv, nie ważne, że puste, częściej pierwsze wrażenie i rozmowa jest ważniejsza. Dodatkowo zacznij robić coś z sobą poćwicz coś, ruszaj się, nawet głupi jogging wieczorem/rano podniesie twoje samopoczucie... (tylko ślisko na chodnikach - zima) Sposobów tysiące. Najprościej zawsze mówić, że się nie da... Najtrudniej to właśnie przestawić się na to, że się DA i nagle odkryjesz wiele możliwości, o których byś nawet nie pomyślał, że są realne.

Na tym etapie życia dużo ludzi już zaczyna realizować swoje plany z przeszłości... Musisz wybrać jedną drogę i nią podążać.. Wyznaczyć sobie cel i za wszelką cenę do niego dążyć to tyle.

tylko ze ja wlasnie studiuje. W wieku blisko 22 lat na 1. roku ... przeciez ja do 26/27 roku zycia bede uziemiony. To jest jakas porazka:/

Gość wnusia stefcia
Musisz zmienić swoje podejście. Ci wszyscy, którzy zą o krok, dwa przed Tobą, wiedzą, że studia to nie "uziemienie". Wręcz dziwne wydaje mi się, jeśli ktoś przez kilka lat studiowania nie skalał się pracą. A przecież przez te lata legitymował się jedynie maturą. Mówisz, że nie dostaniesz pracy po maturze - dostaniesz, może nawet po cichu wiesz o tym, ale nie chcesz spróbować.

Gość iceman28
do roboty k..mac bo z moich podaktow studiujesz :P

To nie jest tak ze nie dostane pracy. Poszedlem na studia wlasnie dlatego, ze pracowalem przez 2 lata za marne grosze (1300-1400zł). I teraz w czasie studiow mam znow lapac prace w sklepie czy na magazynnie za 7 czy 8zl za godzine? To jest wlasnie dla mnie ta stagnacja, ktorej nie moge przeskoczyc...

\" inni studiuja, pracuja naweta mnie to przytlacza\" na jakim kierunku? Na niektórych się chyba nie da :D jeżeli naprawdę chce się zdobyć wiedzę a nie tylko papier 🖐️ ja to dopiero nie mam osiągnięć 25 lat, nie widzę perspektywy na pracę, żadnych \"planów na przyszłość\" ani \"jednej drogi do podążania\" tak naprawdę to żadnej drogi to jest dopiero brak osiągnięć.... ty masz 21 lat i spokojnie możesz zacząć powoli myśleć a za 1-2 lata widząc co masz jeszcze dużo czasu na realizację

Gość kaczynos
mam tak samo jak autor topiku

Gość fdfdfdffdfdfdf
latwo jest znalezc prace!!! oczywiscie bedzie to roznoszenie ulotek (w Krakowie 6zl za godzine) lub cos w tym rodzaju a nie jakies atrakcyjne zajecie i niektorzy chyba wola marudzic niz podjąć taka prace:o pewnie czesc sie tez wstydzi zajec tego typu...

Gość kaczynos
a tam? praca pracą. ale co potem?

Gość fdfdfdffdfdfdf
jak to co potem?:o a skad ja mam wiedziec czego ty oczekujesz od zycia i co chcialbys robic:o zapisz sie na jakis kurs językowy, zrob prawojazdy, zapisz sie na kurs nurkowania albo jazdy na nartach czy jeszcze cos innego;) zawsze to jakis rozwoj

Gość kaczynos
ale nie mam pomysłu na pracę? mam siedzieć w biurze? albo sprzątać ulice?

Gość kaczynos
bu

Gość pieprz się
co za różnica ile masz lat 21 czy 25, rób co lubisz najpierw volontarnie a potem Ci zaplaca i beda prosic zebys zostal. Po drabinie,po drabinie...albo zakladaj firme, są na to dotacje z urzedu pracy. Najważniejsze rób co lubisz, a jak nie wiesz co lubisz to zrób listę rzeczy które możesz polubić i smakuj wszystkiego po trochu

Gość kaczynos
lubie ksiazki. z tego nie da sie wyzyc

Gość pieprz się
co można robić z książkami oprócz czytania, wymieniaj...

Gość kaczynos
pisać, sprzedawać, wydawać, palić w piecu

Gość pieprz się
mało dalej..

Gość kaczynos
redagować, robić korektę, robić oprawę graficzną, reklamować, krytyka literacka, literaturoznawstwo, przewozić do księgarni samochodem dostawczym