Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkiemaleństwo

OKRADLI NAS !!!

Polecane posty

Witam, wczoraj okradli mi mieszkanie. Jestem w szoku. Strarty - biorąc pod uwagę, ze mogła komuś sie stać krzywda itd. - niezbyt wielkie, ale przeżycia, nerwy i sters ogromne... Co za świat....

Gość Katarzyna Pochwa
teraz raczej mieszkań nie okradają bo tam nic nie ma, pieniądze trzyma sie w banku a tv przecież nie wyniesie chyba że jakis zdesperowany narkoman

Gość wspolczxuje
cholera strasznie wspolczuje... zlodziejstwo cholerne gdyby mi wyniesli z chaty moj sprzet foto i muzyczny to bym sie chyba pochlastal zakladam zabezpieczenia dzisiaj :/

Gość zdecydowanieeeeeeeeee
wspolczuje :( ale jak to sie stalo? nie bylo nikogo w domu ?:(

No własnie nikogo nie było, byliśmy w pracy i akurat ktos sobie postanowił \"wejść\" do nas... Ja tez myślałam, ze juz nie włamuja się do domów, ale jednak... Wczoraj w okolicy były 3 włamania do domów - tak poinformowała Policja. Tak jak pisałam, straty do przeżycia, wzięli laptopa, konsole i jakieś drobne sprzęty, najgorsze, ze wszystkonowe, kupione przed Świętami - na nowe mieszkanie... :( Telewizor też chcieli wziąć - wynieśli go nawet na dwór.... Najgorsze jest to, ze poprzerzucali wszystko w domu, wyobraźcie sobie, ze nawet w szufladzie poprzekłądali talerze, że grzebali w półce z lekami, że przerzucili wszystkie ubrania i rzeczy osobiste... Łazili po moim domu...Ehhh

do mnie tez bylo wlamanie we wrzesniu,tyle ze W NOCY, a my spalismy w pokoju obok!!obudzily mnie kroki....najpierw wyrwana ze snu o 4 rano myslalam,ze jacys jego kumple przyszli....zapalili zapalniczke (widzialam,bodrzwi byly lekko uchylone) i szeptali...sturchnelam mojego,ten wylecial jak oparzony z lozka,zaczal drzec morde i uciekli....na szczescie uciekli...nawet mieli zesoba piwko,zeby im sie przyjemniej kradlo...grzebali przy kablu od monitora,bo akurat nowy kupilam...konfrontacja jest duzo gorsza,pierwsze noce balam sie jak cholera....2 tygodnie po tym moj facet musiala wyjechac na tydzien...pierwsze3 noce zero snu....teraz jest ok,choc wolalabym kupic duzego psa... brzydzi mnie to,ze ktos dotykal moich rzeczy :o

Gość jest do pipy
3maj sie malenstwo i glowa do gory. w pale mi sie nie miesci jakim chujem trzeba byc zeby kogos okradac no ale coz tak to juz jest... czlowiek pracuje, kupuje, wydaje mu sie ze jego dom jego twierdza i moze sie czuc bezpiecznie a okazuje sie ze gowno prawda :/ wszystkie zakamarki kutafony przetrzasna :/ obcinac rece powinni jak w babilonie. albo od razu glowy. nie powinno byc taryfy ulgowej dla takich mend

Gość tresska
Jakie wy macie zamki do drzwi, ze tak latwo sie do was wlamac?

Gość jest do pipy
wystarczy wiertarka i plastikowe okno. 5 sekund i zlodziej jest w srodku. dobrze ze mam kraty w oknach ale to tez nie problem - jeszcze bardziej kusi :/

Gość może czas zainwestować
w drzwi antywłamaniowe

mieszkam troche dziwnie,na uboczu,wnocy podjezdzaja ciezarowy potowar,wiec mamy dom pol-otwarty,bo tak latwiej...przez12lat nic nie bylo...od czasu kryzysu pol ulicy przezylojuz wlamanie...niektore bardzo spektakularne....naprzyklad: mamy sasiada,ktoremu zlodziejeukradli wozek widlowy,pojechali zastacje paliw,wjechali nim do srodka ,wyciagneli cale kasy,zaladowali do auta dostawczego i uciekli! w malutkiej filli poczty (wioska) byl napad z broniaw reku!ukradli prawie nic,policja ich scigala,strzelali do radiowozu!historia jak z amerykanskiego filmu....a wszystko zaczelo sie od kryzysu....a dodam,ze to malutka holenderska wioseczka...jeszcze niedawno pstoja spokoju,auta nie trzeba bylo zamykac,wszystko zalatwiane na uscisk reki...bylo takpieknie :(

"tak szczerze" współczuję Ci, ja nie widziałam tych osób, a jestem przerażona na samą myśl, że miałabym sama w tym domu zostać. Co do zamków - te akurat okazały się dobre, nie pokonali ich, natomiast "kluczem" okazały się - i tu ma rację "jest do pipy " - okna plastikowe... Włamywacze jakos je podważyli i otworzyli sobie - przy czym zrobili to tak zgrabnie, ze oprócz niewielkiego ukszodzenia ramy okiennej okna sa ok.

ja mam slabe warunki na psa poki co...ale moze pomysl o czyms takim..ja nawet nie myslalam,zeduzy,aletaki,ktory narobi halasu,jak zajdzie potrzeba....

Oj nie, jak pies to tylko jakis duży, ale też nie jestem przekonana. Teraz mam psa - sznaucera miniaturę, i co jak co, ale hałasu to on umie narobić ;-) Tylko wczoraj na szczęście był u moich rodziców, na myśl, ze złodzieje mogli przyjść, włamać się i coś mu zrobić, robi mi się słabo. Cały czas myślę, jakie zabezpieczenia porobić. Policjanci wczoraj mowili, ze jak ktoś będzie chciałs ie włamać, to żadne zabezpieczenie mu nie przeszkodzą.

Ja myślę o roletach zewnętrznych antywłamaniowych i jakimś alarmie. Krat bardzo nie lubię, tez zaraz mam pożar przed oczami. Dziś popatrzę w internecie i podzwonię, zobaczymy jak to wygląda.

o kurcze,to drogo cie bedzie to wlamanie kosztowac...my tylko dorobilismy klucze dla kierowcow ciezarowek...poki co spokoj,ale jak slysze,ze3 domy dalej znowu bylo wlamanie,to mam ochote porozrzucac kable pod napieciem wokol chaty :o

"wzięli laptopa, konsole i jakieś drobne sprzęty, najgorsze, ze wszystkonowe, kupione przed Świętami - na nowe mieszkanie... " moze ktos wczesniej widzial,jak wnosicie te wszystkie nowe sprzety do mieszkania ? wspolczuje Ci :(

Też te kable mi wczoraj do głowy przyszły! ;-) CO do kosztów to zobaczymy, w tej chwili nie mam pojęcia, ile by wyniosly, podobno alarm to ok 2 tys, ale ile kosztują rolety to nie wiem? Moze ktos sie orientuje?

Na pewno ktoś widział, podobno wcześniej zawsze ktoś jakiś czas obserwuje mieszkanie i jego mieszkańców. A wiecie, to jest mieszkanie w tzw. "czworaku" z kawałeczkiem ogródka i ogrodzeniem, to oni przeskakiwali przez to ogrodzenie - jestem w szoku, bo ja bym nie przelazła przez to Angel_81 - dziękuję :)

Gość maleńkimaleństwo
WItajcie, złożyliśmy wszystkie "przypadki" tamtego feralnego dnia i okazuje się, ze to my spłoszyliśmy włamywaczy! Dziś się dowiedziałam, ze w ostatnim tygodniu w mojej najbliższej okolicy bylo kilka włamań, w tym chyba 3 w nocy - ludzie śpią w domku na górze, a na dole grasują złodzieje :-( Masakra....

WItajcie, złożyliśmy wszystkie \"przypadki\" tamtego feralnego dnia i okazuje się, ze to my spłoszyliśmy włamywaczy! Dziś się dowiedziałam, ze w ostatnim tygodniu w mojej najbliższej okolicy bylo kilka włamań, w tym chyba 3 w nocy - ludzie śpią w domku na górze, a na dole grasują złodzieje Masakra....

Gość gość
To nic nowego . . . takie czasy gdzie człowiek nie idzie do roboty tylko szuka łatwego zarobku, tak było i będzie nic tylko ubezpieczyć się https://rankomat.pl/ubezpieczenie-mieszkania-i-domu/kalkulator i dobrać do tego ochronę z monitoringiem. Jak się nie ma nic cennego to można mieć to gdzieś ale jak człowiek ma fajny sprzęt w domu . . .