Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patka023

zabiegi chirurgiczne a ciąża ...

Polecane posty

Na wstępie chciałabym się z Wami przywitać oraz dołączyć do grona starających się w 2009 ... ;-) Mam jednak pytanie - może któraś z Was też jest w takiej sytuacji. Jestem po kilku zabiegach chirurghichnych dot. jamy brzusznej. Co prawda te poważniejsze były dość dawno (2000-2001 rok), ale ostatni zabieg miałam rok temu. Wkrótce planujemy rozpocząć starania o dzidziusia, ale ja nie wiem czy to nie za wcześnie, czy nie ma żadnych przeciwskazań ... Niedługo idę do lekarza, więc oczywiście o wszystko go wypytam, ale póki co zwracam się do Was. Może jest tu ktoś, kto też ma taką sytuację??? Pozdrawiam

Gość olusieczka
z tego co wiem każda interwencja chirurgiczna w obrębie jamy brzusznej niesie za sobą ryzyko późniejszej niepłodnosci,lub problemów z płodnością.Są przypadki,że wyrostek wycinany we wczesnym dzieciństwie spowodował niepłodność częściową kobiety.Tak naprawdę powinnaś się przebadać,usg,może drożnosć jeśli lekarza coś zaniepokoi.

Gość olusieczka
a czy nie za wcześnie,to też zależy chyab od tego co było operowane.Zobacz,ze po cc można zajsć najbezpieczniej po roku

Zabiegi, które przeszłam dotyczyły jelit. A ten z ubiegłego roku to nawet nie było grzebanie w samej jamie brzusznej tylko w tkankach podskórnych. A to, co mnie najbardziej niepokoi, to czy skóra na brzuchu po operacjach jest na to gotowa...