Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezpomyslowa magda

nie mam pomysl...

Polecane posty

Gość bezpomyslowa magda

co zrobic dzis na obiad. Tzn. chce mi sie w sumie zwyczajnych gotowanych ziemniakow, ale nie wiem jakie miesko i surowke/salatke...podsuncie jakis pomysl na "lekkie" miesko (zadne tam golony itp. ;) )

idziesz do sklepu, bierzesz pół kilo jakiegokolwiek, nietłustego mięsa, kroisz to w kostkę, podsmażasz, zalewasz wodą, dodajesz suszone warzywa i przyprawy, dusisz pół godziny i po sprawie

Gość lekkie miesko moze byc
gotowaną wolowiną albo kurczakiem z rosolu (rosol zjesz, a z mieska zrobisz potrawkę - czyli pokroisz, dodasz sosu na bazie rosolu, mąki, masla, cytryny, do tego jak masz - koperek), mizeria albo surowka z kapusty, zerszta z czego chcesz

Gość bezpomyslowa magda
Dzieki wam :) Ale musi to byc cos, co sie szybko przyrzadza, bo dopiero o 18.00 bede w domu, a maz jeszcze pozniej...Jakie jeszcze macie pomysly?

Gość ghfghrthet
ja robie czesto piers z kurczaka pokrojona w kostke, smazyc,zalac rosolkiem,dodac smietany,zagescic,przyprawic, dodac troszke musztardy, to poprawia smak sosu, i potrawka gotowa szybko sie to robi ;)

Gość ghfghrthet
salata z kukurydza i zoltym serem, albo kawalkami szynki, z sosem knorr, w proszku, ododaje sie do niego oliwe i wode

Gość bezpomyslowa magda
Dzieki:) macie swietne pomysly, piszcie dalej prosze, bo bardzo mi sie podobaja wasze przepisy i przyznam, ze wiele z nich nie znalam do tej pory...

Gość narzeczona-fracuza
"mizeria" z malymi pomidorkami i szczypiorkiem, pycha z ziemniaczkami. na szybko robie piersi z indyka przekrojone na pol w poprzek i posypuje przyprawa do kurczaka z papryka slodka i smaze na oliwie, obiadek dla nas dwojga na dwa dni bo z dwoch piersiakow, mam 4 kawalki mieska :) o!