Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dosia30

Bezpłodnośc u męża

Polecane posty

Gość Dosia30

Drogie forumowiczki, mam wielki problem z którym chciałabym sie podzielić. Ja i mój maz nie możemy miec dzieci. Od zawsze pragnełam zostac mamą, ale od niedawna dowiedziałam sie ze mój mąz jest niepłodny. Po ok 6 miesiacach starań udałam sie do kliniki leczenia niepłodności, miałąm robione rózne badania-ocena jajeczkowania, badanie hormonów. Okazało sie ze u mnie jest wszystko ok. Pózniej przyszła kolej na męża. Poszedł na badanie nasienia. Po godzinie była już okrutna diagnoza-"przykro mi ale w nasieniu nie znaleziono ani jednego plemnika", poczułam sie jakby mi ktoś dał w twarz. Mąż ma azospermie. Konieczne było aby maz zrobił badanie na hormony i okazało sie ze ma za wysoki poziom FSH. Jedynym wyjsciem jest zrobienie biopsji jądra aby tam szukac plemników.Wtedy była by szansa na in vitro. Może byc jednak tak ze ich tam nie bedzie. Wtedy jedyna opcja jest dawca spermy. . Jestem w głębokiej depresji, boje sie ze nigdy nie poczuje jak to jest byc w ciązy i ze nigdy nie urodze. A jesli chodzi o adopcje, to szczerze nawet nie chce o tym myslec. Czy któras z was ma taki problem lub podobny, wpisujcie sie.