Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Merana

Wszystko o spacerówkach

Polecane posty

Witam! Chciałabym otworzyć forum tematyczne poswięcone spacerówkom. Zapraszam wszystkie Mamy chcące wypowiedzieć się na ten temat , zaczerpnąć porady przydatnej przy kupnie spacerówki lub po prostu chcących wypowiedzieć się na temat. Ja zacznę pierwsza. Otóż mój synek skończy zaraz 8 miesięcy. Aktualnie wożę go spacerówką Driver 4 xl. Jednak zastanawiam sie czy na wiosne nie wymienic jej na lzejsza i z mniejszymi kółkami. Jakie polecacie? Mi osobiscie spodobał się Zooper Hula oraz Coneco Saturn Wspomne ze bardzo zalezy mi na podnoszonej barierce aby mozna bylo dziecko latwiej umiesicic w wozku, regulowanej wysokosci raczek jak i regulowanym podnozku. Czy są tutaj Panie korzystające z tych wózków? Prosze o rade jak i zapraszam wszstkich do dyskusji, równiez o innych modelach!

Witam! Chciałabym otworzyć forum tematyczne poswięcone spacerówkom. Zapraszam wszystkie Mamy chcące wypowiedzieć się na ten temat , zaczerpnąć porady przydatnej przy kupnie spacerówki lub po prostu chcących wypowiedzieć się na temat. Ja zacznę pierwsza. Otóż mój synek skończy zaraz 8 miesięcy. Aktualnie wożę go spacerówką Driver 4 xl. Jednak zastanawiam sie czy na wiosne nie wymienic jej na lzejsza i z mniejszymi kółkami. Jakie polecacie? Mi osobiscie spodobał się Zooper Hula oraz Coneco Saturn Wspomne ze bardzo zalezy mi na podnoszonej barierce aby mozna bylo dziecko latwiej umiesicic w wozku, regulowanej wysokosci raczek jak i regulowanym podnozku. Czy są tutaj Panie korzystające z tych wózków? Prosze o rade jak i zapraszam wszstkich do dyskusji, równiez o innych modelach

Gość ja chętnie
się przyłaczę. W czerwcu/lipcu zamierzam kupić spacerówkę. Mój malec bedzie mial 5-6 misiecy i mysle że się przyda. Chętnie poslucham na co zwrócić uwage. Wiem że bym chciała by rozkładała sie do pozycji leżącej

a od kiedy wozicie dzieci w spacerówce? Moj maly ma 5 miesiac i już nie chce elżeć w gondolce. Strasznie się wścieka. Córke wozilam od 3 miesiaca w spacerowce ale na leząco no i bylo lato, a synek leżeć nie chce za nic w swiecie, no i pogoda też nie jest na spacerówki- w gondolce mu cieplej by było.

a jesli chodzi o wozki to ja mam dla corci zooper twist (czy jakoś tak) i jest swietny (tzn byl bo juz z niego nie korzystamy). Dla malego mam chicco i nie wiem jeszcze jak sie sprawdza w wersji spacerowej.

Gość upupuppp
podrzucajecie od razu linki do zdjęc wózkow ktore macie- moga być linki do allegro bedzie łatwiej

Ojej, fajnie ze wkoncu topik troszkę się rozwinął. Jeśli chodzi i Zooper Twist to również bardzo mi się podoba, ale ze zdjc widze ze nie ma on barierki i to mnie troszkę zniechęca ale tak poza tym to z wygladu super.

Ja woże małego od 7,5 miesiąca. Mam implast Driver 4xl. Na wózek nie narzekam, Jegi mankamentem jest oczywiście waga, no i podnóżek mógłby być dłuższy.

Dodam, ze dla mnie również jest ważne to aby oparcie rozkładało sie na plasko. Czy ja prowadze znowu monolog?:-(

Hej! Ja chętnie poczytam co polecacie, bo zamierzam kupić spacerówkę w okolicach marca :)

Gość klarra277
JA wybrałam Chicco Simplicity: http://www.allegro.pl/item532206943_spacerowka_chicco_simplicity_2kol_kolekcja_2009.html Ma wszystko co potrzebne i co chciałam /szczególnie rozkładanie na płasko/ prowadzi sie leciutko, skrętnie i bardzo łatwo sie składa i rozkłada, pas, blokada kół, pałąk zdejmowany i otwiera sie, możliwość osłony dizecka przed wiatrem/słońcem - budke mogę przesunąć maxymalnie do przodu wózka, mogę też odpiąć materiał i zostaje sam daszek itd... :) jedyny minus to brak regulacji podnóżka ale to był najlepszy wózek jaki mogłam wybrać :) Koła nie do zdarcia tymczasem sąsiadce już sie pozdzierały w Baby design!!

Gość klarra277
Acha i ma duży kosz na zakupy jeżeli komuś na takim zależy :)

Z wyglądu Chicco mi się podoba, ale generalnie ja bym tej firmy nie wybrała, ponieważ nie ma w tych wózkach regulacji wysokości rączki. Dodam, że dobrze by bylo gdby do wózka było dostarczone okrycie na nóżki. Jak na razie podobają mi się wózki Zooper hula i Waltz, a także graco, ale o tych ostatnich słyszałam trochę niepochlebnych opinii.

Gość małamarudka.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=523869494 moje dziecko ma taki, do tego jest ochraniacz na nogi i folia przeciwdeszczowa, podkładka dla małego dziecka, lekki, łatwo sie składa w tzw parasolke, regulowane oparcie do pozycji półleżacej.

Gość po co przepłacać za ChiCCO
ten, który wkleiłam jest bardzo fajny:) natomiast jeśli chodzi o Graco, to nie kupiłabym go na pewno, bo kilka razy obserwowałam te wózki, gdy inne mamy je prowadziły i niestety mocowanie kół jest w nich FATALNE i widać to gołym okiem, bo tak się chyboczą na wszystkie strony, że strach wieźć w takim wózku dziecko, a to od razu dyskwalifikuje wózek:O choć przyznaję, że są bardzo ładne i maja piękne kolory tapicerek:)

A mi się ostatnio też spodobał Coneco Saturn. Ma wtko to co bym wymagała od wózka, nie wiem tylko czy rączki są regulowane na wysokość. W opisie jest podane: rączki ergonomiczne\", ale nie bardzo wiem co to znaczy. Czy ktoś wie??

Ergonomiczne to znaczy dopasowane do kształtu dłoni, z takimi wyżłobieniami na palce