Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze czy niedobrze

intymne pytanie do kobiet

Polecane posty

po rozmowie z koleżanką trochę się zaniepokoiłam i zwracam się do was drogie forumowiczki prosząc o poważne odpowiedzi... a chodzi o to, że... kiedy się podmywam, czyli myję okolice intymne po namydleniu się żelem płukam to prysznicem a także wlewam w siebie (do pochwy) wodę z prysznica i ta woda pod ciśnieniem ze mnie wylatuje wraz z tym co się tam nagromadziło. Chodzi przede wszystkim o higienę w czasie okresu. Koleżanka mi powiedziała że to niezdrowe. Co o tym sądzicie?

halo???? są tu jakieś kobietki?

Gość to proste.
też tak robię jak ty od lat i żyję więc chyba nic w tym złego

Gość kobieta taka jak ja
nie rozumiem zbytnio problemu. woda z prysznica nie jest aż pod takim ciśnieniem żeby można ją bylo "wlać sobie do pochwy". Podmywasz się, wszelkie nieczystości i zluszczająca się blona wylatują. Co w tym zlego? w czasie miesiaczki nie zaleca się tylko gorących kąpieli- zbyt dlugiego przesiadywania w gorącej wodzie. Można latwo stracić przytomność lub dostać krwotoku.

więc chyba o.k właśnie ja też nie wiem czemu by to miało być nizdowe poza tym nie czuję się bez takiego mycia czysto. nie wyobrażam sobie tylko takiego podmywania jak np. w szafliku x lat temu...

Gość pomaranczowa z potrzeby
nigdy tak nie robiłam.. nawet nie przeszło mi to przez myśl... hmm a może powinnam:P? dzisiaj dostałam okr. także może spróbuje ;)

ciągle mnie jednak trapi to z tym że to niezdrowe przecież to nie jest irygacja pochwy... chyba że się mylę

Gość mikimki
nie umiera sie na to ale wyplukujesz flore bakteryjna pochwy narazajac sie na infekcje.

problem w tym że ja często "łapię" zapalenie pęcherza i tak się zastanawiam czy nie od tego przypadkiem...

Gość alez to jest irygacja
i jest to niezdrowe, bo wypłukujesz pozyteczne bakterie i tak naprawdę mozesz dostac od tego grzybicy. irygację powinno sie rpzeprowadzać tylko w czasie jakiejś infekcji i to specjalnymi preparatami. A już na pewno nie w czasie okresu. Normalne podmywanie się wystarcza w 100%