Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yassminelka

pytanie do wszystkich przyszłych mamuś

Polecane posty

Drogie Panie, powiedzcie mi w którym tygodniu ginekolog wykryl u Was ciaże, w ogole w ktorym tygodniu jest ona rozpoznawalna bez usg. Bardzo mnie nurtuje to pytanie, a jednak nie ma to jak zapytac sie doswiadczonych kobiet. Pytam dlatego ze bylam u ginekologa w \'potencjalnym 7 tyg ciazy\' badal mnie ale stwierdzil tylko nadzerke. Biore yasminelle, mam juz 3 krwawienie z odstawienie od ostatniego stosunku, ale boje sie ze wpadlam, bo to krwawienie jakies inne i chodze ciagle siku. ale moze sobie to wszystko wmawiam, naczytalam sie juz tyle o przypadkach gdy kobiety przy tabletkach krwawia a testy nie pokazuja ciazy..ze poprostu strach mnie paralizuje. Wiem ze moze sie t wam wydac idiotyczne, ale poprostu bardzo sie boje :(( moze sa takie ktore beda mnie rozumialy :( bardzo Was prosze o pomoc, nie smiejcie sie ze mnie ani ie krzyczcie. Lekarz ma zajete terminy, a ja ie mam z kim o tym porozmawiac. Pozdrawiam.

Gość a ja ja ja ja
u mnie ginekolog wykrył ciąże w 20 dniu! Zobaczył piersi, powiedział, że są ciążowe a potem na usg stwierdził ciążę. Nie wiem jak to zrobił, bo nawet test nie bardzo chiał pokazać ten drugi pasek - jakiś taki blady był i dopiero po 5 minutach. Z tym, że mam krótkie cykle - 24-25 dni.

mi testy wychodza negtywne, ale tak schizuje ze ehh szkoda gadac. naczytalam sie tyle i teraz sie boje:(( mi ie robil ginekolog nigdy usg

Gość aglomracja
no nie wytrzyman !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29037281742346 temat taki sam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a ja ja ja ja
a nie mozesz sobie zrobić badania krwi? Ponoć wynik jest natychmiast.

Gość magda..................
u mnie lekarz potwierdził ciąże przez badanie ginekologiczne, niecałe 3 tyg.

Jak chcesz sie upewnić to zrób bete i będziesz wiedziała na sto procent...a na usg widać juz w trzecim tygodniu ja byłam w piątym i widziałam już ciążę

u mnie w 5 tyg od ostatniej @ podczas badania ginekologicznego stwierdzil powiekszona macice i powiedzial, ze to prawdopodobnie ciaza. w 6 tyg mialam usg

Gość a u mnie w 5 widac
bylo juz serduszko, wiec nie masz sie co martwic, w 7 tygodniu ginekolog na pewno rozpoznalby ciaze.

dziekuje Wam bardzo za wyrozumialosc. Ja sie boje i juz, wszystcy tylko krzycza jak sie o cos zapytam, a ciekawe co byz robili gdyby byli na moimmiejscu. :(. czyli w 6-7 tyg ciazy ginekolog by juz widzial golym okiem, tak ;)?

U mnie było odwrotnie, najpierw znikł okres na 2 miesięce a dopiero potem zaszłam w ciąże. Ciąża była planowana, okresu nie było, testy nie wychodziły, od poczatku miałam 2 bardzo rózne daty porodu, dopiero USG dało dobrą datę porodu. Różnie to może byc, u każdej kobiety inaczej, zrób badanie krwi, będziesz spała spokojnie ;)

wlasnie tego z krwi boje sie strasznie. w kazdym labolatorium sie je zrobi? z reszta kasy narazi nie mam na to :(

Aniutka* postaram sie zrobic jak najszybciej..chociaz moze schizuje niepotrzebnie. z 7 testow wyszlo negatywnie, te krwawienia z odstawienia sa....moze to tylko moja chora wyobraznia i strach. eh:( naczytalam sie duzo takich rzeczy i nie wiem juz w co wierzyc. tak jak mowicie ginekolog powinien wyczyc 7 tygodniowa ciaze przeciez....mnie babka zbadala, bardzo dokladnie, brzuch tez badala. powiedziala ze mam nadzerke o ciazy nic nie wspominala. moze mi sie cos uzbduralo :( i niepotrzebnie sieje panike.... ehh:((

lepiej miec pewnosc. Zrob badanie i bedzie wiadomo. Ale mysle, ze w ciazy nie jestes i sie po prostu nakrecasz i za duzo czytasz. Ja sobie np. ubzduralam, ze mi ciaza obumarla bo nie mialam prawie zadnych mdlosci i wymiotow, ani nic podobnego z tych typowych objawow i tez calymi dniami siedzialam na necie i czytalam o tym i potem spac nie moglam i serce mi kolatalo strasznie.

dowiedzialam sie w pierwszym a myslałam że jestem w 3 conajmniej :) własnie u mnie to na odwrót było, miesiączki nie było i ciąży tez nie, staralismy sie dalej i jak zobaczylam 2 kreseczki to pobiegłam do połoznej i wypisała mi karte ciąży ale od ostatniej miesiaczki (czyli powinny byc 3 miesiace prawie) oraz natychmiastowe skierowanie na USG ciąża była malenka ale była :) a teraz juz nosze 4,5 miesieczny skarb w brzuszku :) może popros chłopaka o pieniadze na badanie, nie wiem ile kosztuje :(

własnie badanie inwazyjne powinno wskazac ciąze przed 7 tygodniem, natomiast zewnętrzne badanie miednicy wskazuje ciąże po 7tc tak mi połozna wytłumaczyła, ale testy by przecież wyszły skoro tyle ich zrobiłas i miałas badanie inwazyjne więc przypuszczam żemożesz spac bez obaw jezeli nie chcesz byc w ciąży.

Aniutka* ja to mam tak ze czekam na krwawienie z odstawienia, jak dostane, to sie dopatruje jakichs dziwnych rzeczy, jak zrobie test to sie boje ze mnie oklamal i robie 10. bylam u ginekologa zbadal mnie, boje sie ze nie wykryl.......to juz nie jest normalne. :(

annnnn.... dzieki za to co mowisz :* chyba zbytnio panikuje i pewnie nie jestem w ciazy. zauwazylam ze potrafie sobie zmowic czeste sikanie, jak pomysle o ciazy to latak do kibelka co 5 minut..chyba cos sobie uroilam. pzecieznie zapomnialam zadnej tabletki.