Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiasamosiaaaa

do uczacych sie jezykow obcychh

Polecane posty

Gość zosiasamosiaaaa

czy jak uczycie sie jzykow to kladziecie duzy nacisk na gramatyke czy ni za bardzo czy wystarczy wam umiejetnosc dogadania sie w danym jezyku nie koniecznie super poprawnie? czy wstydzicie sie mowi w tym jezyku jak wieie ze robicie bledy gramatyczne np w niemieckim mylicie rodzajniki, szyk zdania

Gość 2.5 dekady
Gramatyka jest wazna, ale jak za bardzo sie na niej skupiasz, to potem potrafisz rozwiazac cwiczenia gramatyczne, ale nie umiesz swobodnie sie wyslawiac.

Gość gkkgkgk
Pytanie, jaki masz cel. \"Jakoś się dogadać\" z naciskiem na \"jakoś\" czy mówić możliwie poprawnie.

Gość hfssdgsd
ja z angielskiego umiem słówka, a gramatyka to dla mnie czarna magia...i czesto nie potrafie sie dogadac albo w kazdym zdaniu mam po 10 błędów:O

Gość 2.5 dekady
ja z angielskiego umiem słówka, a gramatyka to dla mnie czarna magia...i czesto nie potrafie sie dogadac albo w kazdym zdaniu mam po 10 błędów Jezyk to calosc, trzeba umiec laczyc slowka, wyrazenia, gramatyke w jedna logiczna calosc. Gramatyka angielska nie jest skomplikowana, takze proponuje zakupic dobra ksiazke i zaczac sie uczyc!

Gość zosiasamosiaaaa
dogadac sie ale niekoniecznie super poprawnie. i escze pytanie czy osoba bez specjalnych zdolnosci jezykowych jest w stanie nauczyc sie jezyka niemieckiego?

Gość zosiasamosiaaaa
tak angielski jest jeszcze w miare do przyjecia ale niemiecki wydaje sie koszmarny te rodzajniki, odmiany, szyk zdania. brrr

Gość 2.5 dekady
Jasne, ze moze, ale to wymaga pracy i systematycznosci. Nie ma nic za darmo...