Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co myslec

Temat dla Mam.

Polecane posty

Gość nie wiem co myslec

Zawsze powtarzalam ze nie che miec dzieci i prawdopodobnie nigdy ich nie bede mila. Od jakiegos czasu jednak zauwazam u siebie dziwne zainteresowanie tym tematem , zeby wrecz nie powiedziec ze pragnienie dzidziusia. Mam 20 lat ucze sie jeszcze chce skonczyc studia nie mam stalego faceta a zaczynam fantazjowac o dziecku . I to coraz czesciej. Przyłapuję się na tym ze zazdroszcze młodym mamom . Co mam ze sobą zrobić jak sobie poradzic z tym ? Prosze o jakies wskazowki :(

Gość fantazjujemy o roznosciach
i co to szkodzi? Ja bedzie dobry moment to urodzisz, nie musi to bytc przeciez juz.

szczerze powiem ja jestem mloda mama i troszke czasami mnie to wszystko przerasta,wiec lepiej poczekaj z tak wazna decyzja i badz do tego dobrze przygotowana..pozdrawiam

Gość mama rocznego dziecka
Witaj, rozumiem, ze możesz odczuwać chęć posiadania dziecka (nie dzidziusia!), Twój instynkt daje o sobie znać...albo coś innego..może chęć wypełnienia jakiejś pustki? nie będę wnikać. Macierzyństwo "reklamowo-gazetowe" i urywki z placu zabaw wyglądają naprawdę nęcąco ale uwierz mi rzeczywistość jest dużo bardziej różnorodna i czasami mało kolorowa (jeżeli dziecko Ci choruje albo nie masz nikogo do pomocy, nie masz pracy, kasy albo jesteś samotną matką...nie będę się rozpisywać... Fantazjować możesz sobie ile wlezie ale ja bym się skupiła na studiach, pracy, zabawie, szukaniu odpowiedniego partnera (Taty;) Uwierz mi, że nie można mieć wszystkiego- tej wolności, braku odpowiedzialności za Kogoś i...być Mamą. Moja rada...poczekaj parę lat. Macierzyństwo jest/bywa piękne ale w odpowiednim czasie...Osobiście bardzo się cieszę, że zostałam Mamą mając 29 lat. Wyszalałam się, zakochiwałam w nieodpowiednich facetach, jeździłam na koncerty, zwiedzałam a teraz...siedzę w domu z małym dzieckiem i tęsknię do tych czasów ale nie żałuję tego, że jestem Mamą...Teraz jest ten właściwy czas.. pozdrawiam!

Gość to całkiem normalne
że w Twoim wieku nie chcesz mieć dzieci, piszesz ze wogole ich nie chcesz posiadać, ale sama zobaczysz że to się zmieni przychodzi taki moment że pragnienie posiadania dziecka jest ogromne. Jesli teraz masz takie odczucia to dobrze nie zagluszaj ich, nie mówię że masz się postarać o dziecko, ale to znak że będziesz je kiedyś posiadać i nawetna będziesz świetna mamuśką

Gość nie wiem co myslec
no wlasnie kiedys wciaz powtarzalam ze nie chce i ze niebede miec dziecka. Teraz mi sie odmienilo ...teraz tego pragne ehhh ciezkie to troche :(