Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam sposobuu

zaparcia u małego dziecka

Polecane posty

Gość szukam sposobuu

dajcie jakieś rady, bo ani odpowiednia dieta ani lekarze nie są w stanie pomóc dziecku, diagnoza - leniwe jelito ponioć w 3 roku życia dziecka to mija :P

były już podobne tematy na forum, więc możesz tez sobie poszukać więcej informacji Ja przechodziłam to z synkiem odkąd skończył dwa latka- zaparcia nawykowe. Trwało prawie rok :( Żadne leki nie pomagały, dietę miał taką, że można było mieć biegunkę, a on nie robił kupki po 7-10 dni. Aż się trząs czasem bo nie mógł już wstrzymać i potem też był ból przy zrobieniu Koleżanka mi doradziła aby podejść raczej psychologicznie. Ona zaprowadziła dziecko do sklepu i wybrało sobie za kupką jakąś super wymarzoną zabawkę- jak nie chciał potem robić to chowała ją mówiąc, że zabawka zniknęła. U mnie ta metoda się nie sprawdziła ale za to inna- mały został kiedyś przez inne dzicko poczestowany guma rozpuszczalną mamba- ja zakazałam stwerdzając, że jest jeszcze za mały. Kiedy wróciliśmy do domu on ciagle mówił o tej mambie i kiedy będzie mógł już dostać- wpadłam na pomysł, że ok ale to jest guma dla dzieci dużych, które umieją robić ładnie kupkę. Kupiłam też nakładkę na toaletę, bo nigdy nie przepadał za nocnikiem. Za kupkę była mamba. Tak zostało do tej pory. Mały w innych okolicznościach nie je mamby- nawet jak teraz dostaje od kogoś- odłada do koszyczka na lodówce- mówiąc to będzie za kupkę:) Sama wiem ile z tym przeszliśmy, więc chcę Cię pocieszyć, że to mija. Staraj się być cierpliwa i spróbuj się spokojnie zorientować na czym najbardziej Twojemu dziecku zależy, może wtedy znajdziesz sposób jak się pozbyć tej przypadłości Pozdrawiam:)

Gość ale ty go nie pozbawiasz
tej przypadłości tylko robisz wokół jego gówna niepotrzebne zamieszanie i szum. To kiedy się nauczy, że sranie to jego natura i nie trzeba za to żadnych nagród ? Do matury będziesz mu te mamby wydzielać ? Problem jest w psychice chłopaka i ty go nie usuwasz a jedynie maskujesz.