Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basieńka_25

moją koleżankę okłamuje facet - co robić?

Polecane posty

:D:D :D tak najlepiej jeszcze czyjegoś męża ukarać- a co- w imię lojalności :D

Gość ja ike tez zdania nie zmienie
bo nienawidze hipokryzji. Swiat bylby o wiele lepszy, gdyby ludzie mieli odwage grac w otwarte karty! I popieram zawsze szczerego.

Gość ike przestan sobie robic
jaja, jestes zaklamana i w zycie nie chcialabym miec ciebie za przyjaciolki. Mam nadzieje, ze sie nie znamy i nigdy nie poznamy.

ale tu nie chodzi o odwagę niech w otwarte karty grają uczestnicy gry- a nie osoby postronne kim jesteś że będziesz decydować jakimi kartami gra inny człowiek?

Gość ike dla mnie jestes pelna
sprzecznosci i nie obraz sie, hipokryzji. Ktos napisal wyzej, ze nie chcialby takiej przyjaciolki jak ty...i trudno sie z tym nie zgodzic. Ty wybierasz tylko te dobre rzeczy i sama decydujesz na czym polega przyjazn. Twoja przyjazn jest nieprawdziwa i selektywna. Robisz tak, jak ci wygodniej... Mysl co chcesz, ale dla mnie nie wiesz czym jest lojalnosc.

nie robię sobie jaj- przedstawiam swoje spojrzenie na sprawę do czego mam prawo nie jestem zakłamana- po prostu nie uważam się za nie wiadomo kogo- kto ma prawo decydować o innym człowieku i który uważa, że ma prawo mieć wpływ na czyjś związek a tak p o prawdzie- większość przyjaciółeczek- w tego typu sytuacje ładuje się przez tanią sensacje a nie z dobrego serduszka ;)

Gość i dodam jeszcze ze nie ty jako
przyjaciolka i osoba WIEDZACA juz stracilas dawno temu status osoby postronnej!

jak widze wraca tu znow stary temat - kiedy powstaje krzywda - czy wtedy gdy nastapila zdrada czy wtedy gdy zdadzony sie o niej dowiedzial to raz dwa, wraca podstawowe zadane tu juz przez kogos pytanie: "Czy chcialbys wiedziec ze jestes zdradzany czy wolisz zyc w nieswiadomosci?>" jesli ktos na to pytanie udziela odpowiedzi - "wole nic nie wiedziec" to i tak samo doradza w przedmiotowym temacie czyli NIC NIE MOW jednak, jesli ktos wolalby szybciej wiedziec by moc podjac swiadoma, oparta na prawdzie decyzje (w imie milosci czy czegos innego) - to bedzie doradzal POWIEDZIC ot i cala filozofia

Ike chciałabyś nie wiedzieć ot cała tajemnica Twojego zachowania.Czego oczy nie widzą sercu nie żal?

Gość wiesz co mozemy tak
dyskutowac do jutra, ja zdania nie zmienie, ty zdania nie zmieniesz. Dla mnie lojalnosc, przyjazn i zaufanie sa cholernie wazne i w zwiazku i w przyjazni, nienawidze hipokryzji i zachowania w stylu "robie tak, jak mi wygodniej, a jak mi niewygodnie udaje, ze nic sie nie dzieje", dlatego ani ja ciebie nie przekonam, a ni ty mnie, bo wyznajemy inne zasady.

ale ike cos ci sie miesza, osoba kolezanki NIE DECYDUJE o czyims zyciu tylko wrecz przeciwnie UMOZLIWIA PODJECIE SWIADOMEJ DECYZJI O SWOIM ZYCIU przez te wlasnie zdradzana osobe

a jak mam robić ? jak komuś jest wygodniej? oszalałaś? oczywiście, że MÓJ związek i moje znajomości mają MI pasować- nie jestem cierpiętnicą za to nie obchodzi mnie to jak sobie życzą inni ludzie by wyglądały ich związki i przyjaźnie ja na was nie najeżdżam - uważacie że powinnyście mówić- mówcie- nie obdarzam żadnej z was epitetami a wy? nawet nieznaną sobie osobę chętnie byście zmieniły i dopasowały do swojego wizerunku :P

Gość no i otoz to macie racje
ja bym chciala wiedziec dlatego, bo nie chcialabym marnowac ani minuty dluzej w moim zyciu przy czlowieku, ktory nie jest wart mojej uwagi, czasu i milosci nawet tyle, co brudu za paznokciem! Nie jestem despertka-masochistka, ktora w imie milosci zrobi wszystko i bedzie przymykac oko na bzykanka faceta! O NIE!!i wlasnie dlatego chcialabym wiedziec.

zawsze szczery- związek to bardzo intymna konstrukcja i osoby trzecie nie powinny ani decydować ani do żadnych decyzji się przyczyniać sami- nie chciałabym , żeby ktokolwiek mi o tym powiedział- myślę że prędzej czy później samo by to wyszło a jak nie to zawsze jeszcze pozostaje wiara w niebo i piekło i sąd ostateczny ;)

Gość o przeprszam bardzo ale nikt
cie nie obraza! A epitety typu "hipokrytka" wynikaja z twojego podejscia i naprawde dziwie sie, ze tego sama nie widzisz...

A ja wręcz przeciwnie.Po to ma sie przyjaciela kogoś bliskiego ,by Nas o czymś takim poinformował lub zasiał ziarno niepewności.Co innego plotki ,a co innego wiadomość od osoby która nam dobrze życzy.

jeśli uważasz , że pogląd , że do czyjego związku nigdy nie powinno się mieszać to hipokryzja.......

Gość i wlasnie o to mi chodzi Sami
dokladnie o to!

ike, albo nie rozumiesz tego co pisze albo rozumiesz i dzialasz na zasadzie zwyklej przekory, to nie wazne natomiast Twoje stwierdzenie o tym, ze mowiac prawde kolezanka PRZYCZYNIA sie do decyzji w zwiazku ...pozostawie bez komentarza :-)

sami - zasiać ziarnko niepewności to jedno a wystrzelić prosto z mostu to drugie z tymi ziarnkami też jest różnie mojej koleżanki mąż pracował za granicą- tam ją zdradzał- wiem od swojego męża - nie mówiąc juz o tym , że bardziej lojalna jestem swojemu mężowi- to przez zasianie wątpliwości u koleżanki- dokładnie usłyszałam- " a co ty" mój nigdy - nie znasz go- o to nie muszę się martwić" bo to sorry- laski wybór wierzyć , że jej mąż nigdy........

zawsze- ale tak jet może mój pogląd jest jaki jest- ja osobiście nie życzę sobie żadnych ingerencji w mój związek, nawet tych przyjacielskich- i odpłacam się tym samym temat jest kontrowersyjny- nigdzie nie jest udowodnione co należy zrobić więc niech każdy robi jak uważa

Ike znając Cie już troszkę gdybym była Twoją przyjaciółką.Dostarczyłabym Ci dowodu zdrady w formie taśmy dvd:) Gdybym wiedziała ze On Cie nie kocha i jest możliwość ze Cie skrzywdzi nie wahałabym sie ani chwili.Lojalność najważniejsza. :)

sami myślę, że wystarczyłoby, gdybyś mi powiedziała " wiesz kasia myślę, że powinnaś uważać na ta i na tą babę"

Gość bo maz ike jest swiety tylko

Tobie by Ike nie wystarczyło :P z resztą uważać powinno sie na każdą babę[żarcik) Okłamać to ja mogę że ładnie Ci w różowym,ale jeśli chodzi o życie o zagrożenie to nie potrafię udawać ze coś gra kiedy muzyki nie słyszę;)

zawsze szczery- a tym myślisz że między sobą to jak się mówi- pełnymi zdaniami "uważaj kochanie na tą kobietę bo ma duże piersi a mężczyźni - w tym twój małżonek lubią duże dekolty" ??

Gość te baby w okol niego
:p

bo maz ike jest swiety tylko taaaa tak to jest jak się nie czyta... napisałam na samym początku, że nigdy nie mówię nigdy i dlatego zakładam , że mnie może spotkać to samo- tym bardziej , że w pierwszym małżeństwie spotkało