Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bea22

Czy rodził ktoś w Esculapie w znieczuleniu ogólnym?

Polecane posty

Gość Bea22

Zbliża się termin mojego porodu CC i mam małe pytanko w związku z tym. Czy któraś z Was rodziła w Esculapie w znieczuleniu ogólnym??? Wiem że tam głównie ZZO króluje, niemniej jednak jakoś się boję tego znieczulenia...:( . Bardzo proszę o jakies informacje:).

Gość te same gęby ciągle
nie boisz się narkozy a boisz sięnajbezpieczniejszego pod słońcem zzo??? Boże, co to się porobiło. Poczytaj trochę dziewczyno, co to jst zzo - znieczulenie zewnątrzoponowe. Bezpieczne, wkłucie poza rdzeń, nie tracisz władzy w nogach itd. może pomyliło ci się z podpajęczynówkowym, które zazwyczaj wykonuje się przy planowanych cc???

Gość rzeczywiście musiało jej się
pomylić, bo przy cc nie stosuje się zzo:D

Gość te same gęby ciągle
niekiedy się podobno stosuje, ale zazwyczaj przy takich nagłych cc, poza tym, tak jak piszę, jest to bezpieczne znieczulenie, oczywiście, jeśli robi je porządny anestezjolog. A narkoza? ile ma efektów ubocznych, rany, poza tym jakoś sobie nie wyobrażam rodzić dziecko pod narkozą, budzić się, nie móc chodzić, rzygać (częsty efekt uboczny narkozy) i to wszystko na własne życzenie...

sorrki a ja zzo nie czulam calkiem wladzy w nogach, przy PODPAJECZYKOWYM robi sie CC. wtedy sie nic nie czuje od pasa w dol

Gość Bea22
Esculap w Bielsku-Białej. Mam obawy co do znieczulenia w kręgosłup , gdyż w mojej rodzinie zdarzyło się iż władza w nogach nie powracała przez2 tygodnie...no i ten stres czy wróci w ogóle....Na szczęście skończyło sie ok. Ja miałam pierwsze CC w znieczuleniu ogólnym i wspominam to raczej dobrze, żadnych wymiotów czy bólu głowy...dlatego też chciałabym równiez drugiego dzidziusia na ogólnym....Ale czy to możliwe w Esculapie?? Proszę dziewczyny, dajcie znać...:)