Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupia byłam

POMOCY! kupiłam strasznego laptopa

Polecane posty

Gość głupia byłam

Kupiłam sobie jakieś 3 miesiące temu laptopa. Słyszałam wiele dobrego o laptopach firmy Apple, i kupiłam Apple Mac Book. Komputer wygląda rewelacyjnie i tak też jest wykonany. Niestety zamiast normalnego Windowsa było na nim jakieś gówno zainstalowane. I po kilku dniach użerania się z tym gównianym systemem operacyjnym poszłam do znajomego który wgrał mi normalnego Windowsa XP. Niestety pojawiły się problemy. Nie mogę wykonać w Windowsie kliknięcia prawym przyciskiem myszy, myślałam że ta płytka zastępująca mysz jest zepsuta, skontaktowałam się ze sklepem a oni mi powiedzieli że te komputery tak mają. To ja się pytam po co robią komputer który nie współpracuje dobrze z Windowsem to oni mi powiedzieli że na tym się używa jakiegoś Mac OS (to chyba to gówno co standardowo jest wgrane?). Nie chcą w sklepie przyjąć reklamacji bo twierdzą że komputer jest sprawny i nie ma żadnych wad fabrycznych, kontaktowałam się z tymi co bronią praw konsumentów i też twierdzą że to jest wyłącznie moja wina bo wszystko jest ok. Kurde ludzi co mam zrobić? Próbowałam nawet się przyzwyczaić do używania tego dziwnego systemu co na nim jest ale ten system jest beznadziejny, nie ma na nim Winampa, Gadu-Gadu i innych programów które miałam na Windowsie, próbowałam je instalować i nie chce tam nic działać, jest trudny w obsłudze, nie wiem jak cokolwiek tam zrobić. Chcę używać normalnego Windowsa XP, który jest chyba najlepszym systemem, prosty i działają na nim wszystkie programy. Co robić ludzie?

Gość ble ble blennnn
tyle kasy na tak beznadziejnego kompa wydalas:( ja bym w zyciu nie kupila cos na czym sie nie znam

Gość cosinuss_
moze sprobuj opchnac tego kompa a sama kup cos innego?

Gość novella
Matko Boska :D Przecież MacBook jest właśnie dla osób, które wolą używać systemu Maca zamiast Windowsa. I podobno system ten jest o wiele lepszy od Win, rzadko sie zawiesza

Gość to wy jesteście beznadziejni
dziewczyna chce rady a wy idioci tylko potraficie krytykować i wyzwiskami rzucać

Gość było dawno
Niewiedza czasami kosztuje, komputer super ale dla profesionalisty lub w Stanach, u nas standart to komputer z winXP lib Vista. I takie się kupuje. Brakuje Ci sterowników które daje producent do systemu. Nie rozwiazesz problemu bez wsparcia kogoś kto sie na tym zna biegle. Sklepowi sprzedawcy to zwykli klikacze wiec nie licz ze Ci pomogą. Zamien komputer na normalny laptop który jest w 100% kompatybilny z naszymi standartami, a jesli nie da rady szukaj kogoś kto sie na tym zna ale dobrze zna a nie opowiada bajki!!!!.

Gość Prowokacje schodzą na psy
Rotfl

Gość wszystko neguje
no to po co bralam maca?? trzeba bylo wziac jakis inny, wiadomo, że maci maja inny system nie dowiadywalas sie wczesniej? ten system jest bardzo dobry tylko trzeba go troszke podrasować pare oprogramowań i jest gitara, ohh ty glupia najpierw bierzesz lapa nie patrzysz co bierzesz potem przeprogramowujesz go i chcesz zwracac i do tego robisz z siebie idiotke piszac do org obrony praw konsum. no żenada totalna!

Gość głupia byłam
Chyba będę próbowała to sprzedać. Tylko czy znajdzie się chętny na takie cudo? Dzięki wam za krytykę, najlepiej i najłatwiej kogoś krytykować, bo żeby coś poradzić to trzeba się wysilić i pomyśleć... A skąd ja miałam wiedzieć że te komputery nie mają normalnego systemu operacyjnego? Wszyscy mają laptopy z Windows XP lub Vista. Więc skąd miałam wiedzieć że istnieje coś takiego jak Mac OS? Słyszałam o komputerach Apple wiele dobrego ale nikt mi nie powiedział że maja jakiś dziwny system a nie Windowsa.

Gość dobre to
może spróbuj go na allegro opchnąć

przecież nawet w nazwie laptopa masz wymienioną nazwę systemu operacyjnego. po pierwsze kupując laptopa najlepiej najpierw wejść na jakieś forum gdzie każdy laptop jest profesjonalnie opisany, dla jakich osób jest odpowiedni, jakie ma oprogramowanie. I największą uwagę należy zwrócić na ewentualny serwis sprzętu, bo z tego co czytałam o apple, to w Polsce łatwo je kupić, ale problem pojawia się w momencie awarii sprzętu. Najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest chyba sprzedaż laptopa, choć licz się z tym że możesz nie odzyskać wszystkich pieniędzy. No i zakup laptopa z xp:)

Gość głupia byłam
W nazwie laptopa mam wymieniona nazwę systemu operacyjnego. Ale fajnie. Tylko że inne laptopy nie maja jej w nazwach. Nie ma chyba laptopa co się nazywa Windows? Więc skąd miałam wiedzieć że w nazwie jest nazwa systemu. W ogóle to kto wymyślił tego całego Maca? Po co komu to potrzebne? Nic tam nie działa. Nawe głupiego Gadu-Gadu nie mogę uruchomić.......... Kurde no.............. Co ja z tym gównem teraz zrobię.

współczuje autorce jej głupoty, kupiła zajebisty sprzęt i jeszcze w nim grzebie zeby dopasowac go do swoich umiejetności, kretynka - do maca wgrała windowsa :D rozumem to ty nie grzeszysz! wez sprzedaj tego kompa komus kto sie na tym zna a ty sobie kup zwykłego lapcia z vistą i nie strasz swoja głupotą tutaj :-O

Gość moje5groszy
...pewnie blondyna..:o

Gość moooooooo
matko, wszyscy jaka inteligencja, no w pas się kłaniam znawcom MAC-a

Gość sprzedac na allegro
zawsze jakis fanatyk sie znajdzie

Gość kmjnhbgv
sluchajcie, poczytalam teraz na podanym linku i az mnie zaciekawilo, czy faktycznie ten laptop jest taki dobry? ja mam od 3 lat prawie Acera z Windowsem, niedrogi, psuje sie nawet niezbyt, ale kiedys bedzie pora go zmienic, czy faktycznie kompy Apple sa takie fajne? jak jestem malo zdolna jesli idzie o informatyke to czy poradze sobie?

Gość To w sumie niezły system
OS X do Maca, ale faktycznie niepotrzebny przecietnemu śmiertelnikowi, mój znajomy kupił sobie komputer z Linuxem Ubuntu i też ma problem, nie działają polskie znaki diaktretyczne, a hasło użytkownika je posiada (fabrycznie), śmieszne no nie? ;) Komputery Apple są przesadnie drogie, w tej samej cenie miałabyś wypasionego laptopa, np. HP, Asus, Acer, a nawet Sony :)

Gość longinus
Założycielko tematu ale jesteś głupia... Nic wiecej się nie da powiedzieć. A Mac to fajny system. Miałem z nim kilka razy styczność i jest naprawdę fajny.