Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona1111

Prolaktyna i TSH PLEASE!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zrozpaczona1111

Dziewczyny! Od 9 mies. staramy sie z mezem o baby. Na razie bez rezultatu. Z ciekawosci zrobilam wyniki TSH i prolaktyny... TSH mam 4.4 a prolaktyne 20.2... i co teraz??? Niby w normie ale jednak w gornej granicy. Niby wszystko ze mna ok, okres mam regularnie jak w zegarku, owulacje sprawdzam testami i tez ok, sluz plodny wzorowy...czyli niby ok ale zalamuja mnie te wyniki. Czy ja kiedykolwiek bede mama??? Pomozcie:( dodam ze mieszkam zagranica i do specjalisty nie tak latwo tutaj sie dostac...

Gość bassi77
sprawdz jeszcze poziom testosteronu.Ja mialam podwyższony i też mialam problemy z zajściem w ciąże.

no i mąż też powinien się przebadać jak coś. dziś wielu mężczyzn ma wiele martwych plemników a te żywe są często mało ruchawe, więc problem może leżeć nie po twojej stronie

Dokładnie- najpierw mąż. Wg mnie tsh za wysokie. Kobiety starające się o dziecko powinny mieć tsh w przedziale 1-1,5. Zrób sobie TSH, fT3 i fT4 Znajdź (tam lub w Polsce) dobrego gin-endo i do niego z wynikami. Dobrze było by zrobić pełen profil hormonalny i ocenę owu z usg.

czesc dziewczyny my z męzem stwramy sie od 8 m-cy o dzidzie jak narazie bez skutecznie. teraz jestem w 35 d.c wczoraj robilam test 1 kreska a dostalam od gin zlecone badania tsh ,prolaktyna i inne...nie moge ich zrobic bo tsh w 5d.c a pozostale w22. tak patrzylam sobie na moje ostatnie badanie tsh ze stycznia w 4 d.c i bylo 4.11 moze wiecie jak to sie ma do planow z ciaza

Gość do słoneczko
no własnie tak,że jest za wysokie,kobiety starające się o dziecko powinny mieć do 1,5 TSH.

Ja obecnie się nie staram, ale mam 23 lata, więc chyba powinnam mieć też do 1,5. Mam natomiast 2,41 a do tego brak orgazmów i myślę, że może to sugerować, że trzeba zadbać o swoją płodność. Jak myślicie? Powinnam udac się na wszelki wypadek do specjalisty od chorób tarczycy?Dostałam do niego skierowanie w razie jakby TSH wyszło źle.

Gość dziewczyny mam pytanie
Witam! Też staramy się od dziecko od niedawna, nie robiłam żadnych badań poza podstawowymi krwi i TSH. TSH wynosi u mnie 0,56. Lekarka powiedziała, że jest w normie... Czy jest za małe, aby zajść w ciążę? Co możecie mi poradzić?

Gość dziewczyny mam pytanie
Acha TSH u mojego męża wynosi 2,07. Oboje mamy po 27 lat.

Gość kukuzella
Do The Girl samo tsh o niczym nie swiadczy Twoje ujdzie i nie zaniza plodnosci. Poddaja sie leczeniu osoby o zawyzonym lub przy gornej granicy tsh. Niedoczynnosc czyli tsh wysokie jest nieuleczalne czyli jak zaczniesz leczenie, tarczyca idzie na wakacje a niedobor zastepuje tabletka hormonu levotiroxina i juz na cale zycie, czyli zanim odstawisz twoja tarczyce na laby trzeba sie grubo zastanowic.