kociczkaa 0 Napisano Styczeń 17, 2009 jest to wogóle możliwe ? czy któraś z was wpadła biorąc tabletki, lub ktoś z waszego otoczenia ? ciekawi mnie ta kwestia, czekam na odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anik... Napisano Styczeń 17, 2009 Ja rozmawiałam z moim lekarzem na ten temat. Powiedział ze wpadki zdarzaja sie nawet jesli kobieta bierze tabletki regularnie i niby wszystko jest ok. Czasem moze zdarzyc sie tak ze kobieta ma zbyt obciązona wątrobe albo lekkie zburzenia trawienne których niezauwazy i któras dawka moze sie nie wchłonąc. Sa to bardzo zadkie przypadki, ale są. Mój gin powiedział ze w całej swojej pracy spotkał sie z dwoma takimi przypadkami, gdzie kobiety zarzekały sie ze brały tabletki regularnie, nie miały biegunki, nie były na nic chore ani nie brały innych leków a mimo to zaszły w ciąze. Mój gin ma jakies 45lat i w całej praktyce lekarskiej były to 2 pacjentki, wiec sama widzisz ze to mało. Wiadomo ze nie ma 100% metody anty , ale nie dajmy sie zwariowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trzy_razy_tak_dla_gumek Napisano Styczeń 19, 2009 Wiedziemka zaszła... Tu o tym pisze: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3956208 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehclmspA Napisano Styczeń 20, 2009 2 dziewczyny u mnie na wydziale, stres, niewyspanie, zła dieta i ....tabletki nic nie pomogą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gin proste Napisano Styczeń 20, 2009 nie biora wiec wpadaja.. Jak sie bierze regularnie ciąż nie ma. Są u kobiet zapominalskich takich które chcą zajsc w ciąze z danym facetem. I zachodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zagwozdka dla głupoli Napisano Styczeń 20, 2009 spirala ma 95% tabsy 99% I zauwazcie, ze wiecje wpadek :D mimo ze skala perla jest wieksza prawie 100% jest po tabsach! Nie spirali! Bo spirali nie mozna sobie wkładac i wykladac, jak tabsy-0 wezme nie wezme! I dlatego nie ma wpadek po tabletkach! Wynika to ze złego ich przyjmowania- brania w kratke lub wcale! a facetowi wcisnie kit, ze wpadła:DDD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hehehclmspA Napisano Styczeń 20, 2009 tak sobie mówcie, ja tam wiem że tabletki to nie 100% i w niesprzyjających warunkach zdrowia nie daja 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zagwozdka dla głupoli Napisano Styczeń 20, 2009 te które naprawde biora tabsy nie sa w ciązy. To widac po tysiacu przykładach. Ginekolodzy tez tak mawiali. Ze to metoda na gorące romanse i dla osob ktore pamietaja! Dzis mozna ustawic komorke, aby przypominala o wzieciu tabsow. spirala tez nie jest zdrowa. Ale tu kobieta nie moze sobie manipulowac nią:D raz wsadzona daje zabezpieczenie. A tabsy trzeba łykac. A nie kazda chce, albo jej to nie na reke..bo facet na oku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czula Napisano Styczeń 20, 2009 faktem jest, że skoro mają 99% skuteczności to na logikę biorąc jedna ze 100 kobiet zachodzi ALE I TAK MAJĄ NAJWIĘKSZĄ SKUTECZNOŚĆ!!! ja brałam tabletki 6 lat i jakoś nie zaszłam!!!!!!!!!!!!!!!! wszystko zależy od tego czy jesteś ułożona w życiu biorąc regularnie...... dalej to już wiesz pozdrawiam ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach