Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grazka29

skrzepy krwi podczas miesiaczki

Polecane posty

witam, mam pytanie czy podczas okresu tez macie skrzepy krwi?? Ja mam 28 lat i z okresu na okres mam ich coraz wiecej.

Gość aaaaddddddddd
ja myslałam, że to normalne, mam 23 lata, i zawsze je miałam

ja je tez mam odkad pamietam, ale kolezanka zasiala ostatnio u mnie ziarnko niepewnosci mowiac, ze to moze byc objaw jakichs miesniakow, albo poronienia..... Ja w lutym ubieglego roku poronilam i jak mi sie oczyszczal organizm to tez mialam takie skrzepy...... Ale przeciez to nie mozliwe, zebym co miesiac byla w ciazy i miala poronienie.....

Gość A może...i racja
zawsze mam takie skrzepy,szczególnie jak biorę prysznic,od lat. Mówicie że to mogą być mięśniaki????

miesniaki, infekcja jakas... ale skoro tyle z Nas ma te skrzepy to pewnie tak ma byc:)

Gość olowianka255
Hej ja tez je miewam

"Jeśli te skrzepy nie są jakies przerażająco duże, to jest to po prostu oznaka, że było jajeczkowanie, nie zostałaś zapłodnona i teraz złuszcza się wyściółka macicy i wraz z krwią menstruacyjną wydalana jest z macicy. Jeśli nie odczuwasz przy tym jakiegoś nieznośnego bólu, to wszystko jest ok. Natomiast jeśli wybierzesz się za jakiś czas do gina, to poproś o USG, żeby sprawdzić czy nie masz przerostu błony w macicy, tzw endometrium. Bo przy tej dolegliwości powstają te "skrzepy" coraz większe i na przyszłość źle rokują. Na przykład bezpłodnością. Więc za jakiś czas takie badanie byłoby wskazane. Ginekolodzy zawsze mówią, że jeśli podczas menstruacji jest wyłącznie krew i żadnych skrzepów, to znaczy, że w cyklu nie było owulacji. Więc się nie zamartwiaj na zapas, bo wygląda na to, że po prostu masz cykle z owulacją." Tak napisala kolezanka na forum.....

Gość iwonka84
skrzepy to normalna sprawa. Prawie kazda z nas to ma.