Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

corrie

co robić ? help !

Polecane posty

Witam , mam mały problem. Podoba mi się pewien chłopak z mojej uczelni , ale nie wiem czy wypada żebym jako dziewczyna zrobiła pierwszy krok :-P . Co o tym sadzicie ? Jezeli wypada , to nawet nie wiem jak , ponieważ nie mamy wspólnego kierunku studiów , wspólnych znajomych , wspólnych wykładowców , ogólnie nie posiadam z nim żadnych wspólnych spraw związanych z uczelnią , więc nie mam dobrego pretekstu. Widzę , że On często na mnie zerka gdy jestem obok , ale jakoś do tej pory nie zagadał do mnie. Nie wiem jak to rozumieć , może jednak zerka z nudów :-P Co mam zrobić żeby sprawdzić czy on również jest mną zainteresowany? Jeśli zagadać , to w jakiej sprawie ? :-P Proszę o radę . Pozdrawiam.

Gość koronna
Gdy zobaczysz, że na Ciebie zerka-uśmiechnij się do niego i poczekaj na reakcję. Podejście w tych czasach jako pierwsza to nic takiego, ale możesz uzyskać odwrotny efekt niż zamierzasz.Jeśli on jest nieśmiały to Twoja akcja może go przestraszyć

Oki dzieki . A co dalej jeśli się uśmiechnie , albo nie uśmiechnie ? :-P

Jak go przyłapiesz na spojrzeniu to po prostu podejdź i zapytaj, "cześć, co słychać?" Co Ci szkodzi? A tak to tylko będziesz się zastanawiać i nic z tego nie wyniknie. Szkoda życia ;)

Jestem troche nieśmiała i niechce też wyjść na idiotkę . :-(

No to nie wychodź na idiotkę tylko z sensem gadaj. Olej w głowie chyba masz, a żyje się raz! Na piwo zawsze można wyjść...

Albo podejdz i powiec podejdz do niego pod jakims pretekstem..:) Napewno cos sie znajdzie:)

eee tam juz odrazu mam z siebie piwoszkę robić ... dla mnie to dziwne nie znac kogos i podejsc bez pretekstu i spytac czy nie wyskoczy na piwo . Nie wiem , moze nie jestem taka odwazna jak Ty. Wolałabym wymyślić jakiś dobry pretekst , tylko jaki :-( ?

na pewno macie na uczelni automat do kawy, może będziesz musiała rozmienić drobne???

Gość Znudzona22222
dlaczego piszesz to w zdrowiu i urodzie?

Gość haba haba
zawsze możesz powiedzieć że myślisz nad drugim kierunkiem studiow i chcialabyś żeby ci on coś opowiedzial o swoim :) w dodatku będziesz go sluchać - a faceci to uwielbiają ;)

no i w ramach wdzięczności postawisz mu kawę, lub czekoladkę, nie będzie miał wyjścia...

z tym kierunkiem studiów to też dobra zajawka... i można to z kawą połączyć jako pretekst do rozmowy...

Gość haba haba
co dwie glowy to nie jedna :D

dziewczyny ale on się skapnie , że to pretekst bo ja też sie na niego patrzę jak ciele na malowane wrota :-D będzie mi wstyd ! :-P

tak czy siak coś musisz zrobić, bo tak się będziecie patrzeć na siebie jak na te malowane wrota... :)

Gość haba haba
no to musisz się zdecydować - albo podejmujesz inicjatywę i się zorientuje - potem będzie się z czego śmiać :) albo nie podejmujesz i dalej się gapisz jak to przysłowiowe cielę :) jestem za pierwszą ewentualnością - raz się życie a czlowiek musi się czasem zdobyć na male szalenstwa :)

kiedyś się do niego uśmiechałam to on nic , tylko się patrzył ale bez uśmiechu :-( , potem koleżanka mi powiedziała , że on mnie wzrokiem pożera :-D a jeszcze kiedyś jak on zauważył , że idę obok to specjalnie zagadywał do koleżanki z grupy i sprawdzał , czy to widzę :-P

Albo mozesz zrobic tez tak; najpierw sie do niego usmiechnąc.. Potem przyczic gdzie przesiaduje.. puźniej usiasc blisko na widoku zeby Cie zobaczył ..:) :) :)

Najgorsze jest to , że mam jego numer gadu gadu przez przypadek , ale nigdy nie zagadałam , bo nawet nie wiem jak on ma na imię :-P

Czyli jak zagadywał do koleżanki z grupy to świadczy o tym,że nie jest az tak niesmiały ..:)

Corrie!!!!!!!! to na co czekasz!!!!!!!!!!!!!! Zagadaj i to juzz;d

Dobra , on ma zajęcia we wtorek koło mnie , to siąde na widoku i sprawdzę czy się patrzy , potem zobacze jak mi wyjdzie numer z kawą :-P ehhh nie wiem czy dobrze planuje :-P

Gość haba haba
nie!!! tlko nie pisz do niego na gg!!!! Ja wiem ze mamy 21 wiek i komunikacja via interen jest bardzo powszechna, ale nie jest to najlepszy sposób na rozpoczynanie znajomości - nie masz 16,17 lat!!!

Gość haba haba
ufffffffff, plan z 22:48 ma większe powodzenie :D

mam 22 lata a i tak się czuję na te 16 , 17 bo nawet zagadać nie umiem :-P