Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie witaminy

Jaka smietana do zup? słodka czy kwaśna?

Polecane posty

Gość jakie witaminy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dodaje roznie
w zaleznosci jaka baze smakowa ma zupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spocona w basenie
zwykła 18% w pudeleczku lub creme fin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awe1
Ja dodaję "Ramę do zup " jest świetna i nigdy się nie ścina :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakie witaminy
ale kwasna czy słodka ma byc do zup?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A to różnie - moja mama zawsze daje kwaśną, a ja wolę słodką. Rzecz gustu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Beatrycze..
standardowo kwaśna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
tylko do pomidorówki daje słodka,bo koncentrat pudliszki jest kwasny,a do reszty zup tylko i wyłacznie kwaśną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ogorkowa
tez kwasna zupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak kwasna zupa, dajesz kwasna smietane (pomidorowa, ogorkowa, zurek itp.) a jak zupa delikatna, slodkawa, kremowa (np. kalafiorowa, brokulowa, grzybowa ...) - slodka smietana. im bardziej tlusta, tym lepsza wyjdzie zupa, no i nie dawaj za duzo wody, zeby potem trzeba bylo sztucznie zageszczac maka ;) (ok. to nie na temat)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baska100
po zagotowaniu zupy dodaję słodką śmietanę 30%-pomidorowa,barszcz,ogorkowa,grzybowa i inne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czyli jednym slowem mozna dawac i kwasna i slodka do obojetnie jakisch zup, najlepiej sama wyprobuj i tej, i tej, i zobacz, z jaka ci lepiej smakuje :) ja np. ta sama zupe grzybowa (wigilijna) raz zrobilam ze slodka smietana i szalotka - zupa wyszla idealna i delikatna. potem ta sama zupe zrobilam ze zwykla cebula i kwasna smietana, tez byla dobra, ale juz zdecydowanie nie to.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rama do zup to syf
lepiej mlekiem lub jogurtem na talerzu zabielić niż faszerować się Ramą. niby dlaczego się nie warzy, niby dlaczego ma idealną konsystencję zawsze i zapach. Sama sztuczność

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×