Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Guestwhat

26 kilo... Jak się w to zmieścić?

Polecane posty

Gość Guestwhat

Jak zmieścić wszystko co niezbędne na wyjazd do anglii w 20 kilogramach bagażut do luku i 6 kilo podręcznego? Z czego można zrezygnować?

Gość yrtu7t5r7
nie masz 20 kg - bo waliza tez wazy ,

Gość lostka
wykup dodatkowy bagaz i po sprawie.

Gość a na ile jedziesz
nie bierz jedzenie bo sie nie oplaca przywozic bo ceny w lidlu te same co w polsce po przeliczeniu - ciuchow tez w sumie za wiele nie potrzebujesz bo jak juz znajdziesz prace i zaczniesz chodzic po sklepach to zobaczysze ze tez sa tansze niz w polsce. a jakimi liniami lecisz?

Gość bez zarcia i ciuchow
zarcie tanoe jak barszcz, ciuchy tez, po 1 wyplacie sie obkupisz moim zdaniem glownie kase

Tez sie zastanawialam przed wyjazdem tyle ze ja autem ale tez za duzo nie bralam. wlasciwie to bedac tu okazalao sie ze duzo rzeczy okazalo sie zbednych. ubrania sa tu napawde bajeranckie i tanie. jedzonko tak samo tanie w stosunku do zarobkow.

Gość Guestwhat
Jedzenia na pewno brak nie będę! Po tym jak znajomi uświademili mi jaka jest różnica między cenami tu a w UK. będę musiał poważnie przeanalizować listę ubrań która zrobiłem. A co do pieniędzy to planowałem kwotę 600Ł, nie jadę do londynu. Zastanawiam się jakiej wielkości walizkę kupić.

Gość Guestwhat
A co do długości wyjazdu to minimum 3-4 lata.

Gość Guestwhat
A co do długości wyjazdu to minimum 3-4 lata.

Guestwhat- 600£ to troche za malo jak chyba ze na jedna osobe? masz odrazu prace czy wyruszysz w pozukiwania po przyjezdzie dopiero?

Gość Guestwhat
Jedzie jedna osoba, pracy zamierzam zacząć szukać już tu w polsce. Zamierzam sobie przed wyjazdem opłacić zaliczkę na mieszkanie, tak żeby mieć już pewne.

Guestwhat- zaliczke znaczy sie deposyt(kaucje) chcesz wplacic? bo ja przewaznie sie wplaca.chyba, ze przez znajomych landlorda badz samego landlorda masz zalatwione mieszkanie. sama kaucja jak wiesz moze Cie wyniesc od £500 az czasem do £1000.

Gość Guestwhat
Zamierzam wynająć mieszkanie przez the scheme i tam kaucję wahają się od 100 do 200Ł

Gość Guestwhat
a jaką walizkę polecacie? Chodzi mi o wymiarzy a nie o markę. Co do bagażu podręcznego to biorę zwykły plecak

Gość Guestwhat
a jaką walizkę polecacie? Chodzi mi o wymiarzy a nie o markę. Co do bagażu podręcznego to biorę zwykły plecak

na glowny bagaz nie bierz napewno tych plastikowych walizek bo one same w sobie bardzi duzo waza. najlepiej jakbys sobie kupila taka torbe na kolkach z raczka ale nie usztywniana - ja mam taka i super sie sprawdza bo malo wazy i mozna ja napakowac cala. a na podreczny jesli masz maly plecak to tez na nic sie nie zda lepiej taka mala torbe podreczna wziac bo wiecej sie do niej zmiesci. a jakimi liniami lecisz to moze cos wiecej Ci podpowiem

Gość hym..
kaucja 100-200 to chyba za pokoj? a co do twoich 600 funtow to jednak troche malo jak nie masz pracy juz zalatwionej, zycie kosztuje nie oszukujmy sie!

Gość guestwhat
kaucję, albo kawałek czynszu zamierzałem zapłacić jeszcze z polski (a więc nie wliczając ich w te 600 Ł), jako zaliczkę, bo pokój chcę wynająć przez the scheme.