Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bob_nie_dylan

Zawsze sam

Polecane posty

Gość bob_nie_dylan

Wiem że zawsze będę sam.Byłem, jestem i będę.Skąd to przekonananie.Wszystko przez mój wygląd, konkretnie blizny po trądziku na twarzy.Połowę życia walczyłem z tym cholerstwem i zostały mi ślady po tej walce. Stosowałem wszystko co można aby moja skóra nie produkowała nadmiaru sebum. Czego to nie było: żele, toniki, maści, mydła, bratek, toniki. Cokolwiek byście nie wymienili, kakąkolwiek nazwę z apteki do walki z tym szajsem na pewno to stosowałem.Kolejni lekarze....Skutek był zawsze taki sam, brak poprawy, organizm nadal robił co chciał, zawsze coś wyskoczyło. Teraz w wieku 28 lat raczej mam już spokój, choć czasem się coś pojawi, ale nieodłącznymi towarzyszami mojego życia stały się blizny. Dlatego jestem sam. Nigdy nie miałem dziewczyny, nigdy się nie całowałem, nie byłem na randce, o seksie tom mogę najwyżej pomarzyć. Nigdy nie czułem bicia drugiego serca, nie czułem zapachu perfum, włosów, dotyku dłoni, nie słyszalem tych wszystkich słodkich słów które szepcze do ucha zakochana kobieta. Kto mógłby się zainteresowć, pokochać faceta który przypomina Freda Krugera (postać z horrorów jakby kto nie wiedział). Przez cholerne blizny moje poczucie własnej wartości właściwie nie istnieje.Odsunąłem się od znajomych, kolegów ze studiów, bo nie chcę na spotkaniach towarzyskich robić za dziwadło.Nie macie pojęcia jak to jest patrzeć w lustro i nie nawidzieć tego widoku! A wiem że bez tego bagażu, miałbym szanse u kobiet i wszysto byłoby inaczej. Dopóki wyglądałem normalnie, dziewczyny dawały mi do zrozumienia że im się podobam, ale to było dawno, szczeniackie czasy. Okres dojrzewania wszystko wywrócił do góry nogami. Teraz dla kobiet stałem się niewidzialny, patrzą na mnie jak na dziwadło, wybryk natury (buc który o siebie nie dba myślą). W ich oczach widzę wszystko: zdziwienie, obrzydzenie,lęk, odrazę, może czasem współczucie, ale na pewno w ich oczach nie ma choć krzty zainteresowania moją osobą - potrzebnej na początku aby móc się poznać. A fizyczność sie liczy. Wszyscy jesteśmy estetami, zachwycamy sie pięknem nie brzydotą(choć istnieją także turpiści widzący piękno w brzydocie). Wygląd determinuje pierwsze wrażenie, jakie robimy na innych. W dzisiejszych czasach to podstawa. Ja tymczasem jestem skazany nie z własnej winy na samotność. Nigdy żadna, normalna, kobieta nie będzie mną zainteresowana. Każda przecież chce mieć faceta z którym bez rumieńca wstydu, będzie mogła się pokazać u znajomych, rodziny, przyjaciół, wśród koleżanek. Ja tego warunku nie spełniam. Nigdy nawet się nie starałem zresztą żadnej gdziekolwiek zaprosić, bo przecież wiem co bym usłyszał. Zakłopotana musiałaby na poczekaniu wymyśleć jakiś wykręt, albo prosto z mostu powiedziałaby że potwory to ona lubi ale w filmie "Potwory i spółka". Została zatem pusta, samotna wegetacja, ograniczona do pracy, książek, tv, kompa. Wegetacja bo na pewno nie jest to życie.Zyć to przecież znaczy kochać. To miłość nadaje sens życiu. Kto nie kochał jakby nieżył wcale. Sorki za długość ale musiałem to z siebie wyrzucić. Napisałem to też dlatego aby ci co nie dbają o swojego partnera, o związek, o uczucie, wiedzieli jakimi są szczęściarzami i żeby do ch..y docenili co mają.

Gość wiem skad ...
a jakbys zrobil jakas operacje plastyczna ?> udaj sie do chirurga plastyka i moze /a rzcej na pewno/ da sie cos z tym zrobic jakos zycia jest warta tych pieniedzy co myslisz?

Gość bob_nie_dylan
Operację? Aż tak tragicznie to nie jest. Poza tym żadne laserowe zabiegi które tak reklamują nie dają 100% efektów, a kosztują po kilka tysięcy. Miałem kilka razy robioną dermabrazję ale efektów to za bardzo nie widziałem.

Gość anonimowa pisaczka
Nie mów tak że będziesz sam na zawsze. Skąd wiesz? Może to głupie porównanie, ale popatrz dobrze na ulicy - ile jest ludzi brzydkich, grubych, nieco upośledzonych itd. i oni nie są sami. Po pierwsze - marsz do dobrego dermatologa i kosmetologa, po drugie zmienić nastawienie - to ono powoduje że jesteś sam, ciągle narzekasz, marudzisz, boisz się. No i powodzenia! Będzie dobrze!

Gość takkajedna
z jakiego miasta jesteś:O nie skazuj siebie na bezowocną wegetację bo umrzesz w samotności! nie jesteś jedynym facetem na ziemi który nigdy nie miał dziewczyny:O twierdzisz że masz szpetną twarz... ale czy to powód żeby odwrócić się od życia? nie odmawiaj wyjścia z kumplami na imprezy... nie odbieraj sobie szansy na walkę o nowy wygląd:O

Gość bob_nie_dylan
Dobrego dermatologa? Wszyscy uważają że są dobrzy, jak na razie to zostawiłem u nich i w aptekach majątek, przez te wszystkie lata. Dobry samochód mógłbym za to kupić. Na mnie naprawdę nic nie działalo. Stąd te pamiatki teraz.

Gość anonimowa pisaczka
To marsz do kosmetologa i przestać się zadręczać.

Nie wierze ze nic sie nie da z tym zrobic. Jakies kremy na zminimalizowanie blizn (np. No-scar) Kazdy nastolatek chyba przez to przechodzi ale z toba nie moze byc az tak zle:)

Gość Zośśka
nie załamuj się, codziennie idąc do szkoły mijam kolesia , który ma też blizny po trądziku i nie wygląda to dość ładnie. jednak zawsze idzie do szkoły z jakimiś dziewczynami. zastanawiam się, czy może on ma coś w sobie, co te dziewczyny urzekło :) też takie coś znajdź w sobie i ruszaj do przodu na łowy. wyskocz z chłopakami gdzieś do pubu na piwko, poznaj tam jakieś (niekoniecznie ładne) laski i zagadaj! na dyskotekę nie radziłabym Tobie iść, bo tam zazwyczaj chodzą "puste" laski. :) powodzenia!!!