Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropelakherbaty

zapalenie opon mózgowo- kręgowych u DOROSŁYCH

Polecane posty

Gość kropelakherbaty

Mam w rodzinie przypadek zapalenia opon mózgowych u dorosłej osoby. Objawy były nietypowe, dopiero po pobraniu płynu z rdzenia kręgowego postawiono diagnozę.Fatalnym skutkiem jest niedowład kończyn dolnych. Chora nie czuje nic od pasa w dół. Bardzo mnie to martwi. Od tygodnia ma dożylenie leki.I na razie żadnej poprawy. Znowu pojawiła się gorączka.Lekarze uspokajają ale przeraża mnie ten stan . Czy ktoś z Was miał lub zna podobny przypadek? Jak i z jakim skutkiem trwało leczenie. Może poleciecie mi jakies forum, strony. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje.

Gość kropelakherbaty
up up

Glowa do góry :) Znam taki przypadek, że stan był już naprawdę krytyczny, a jednak nastąpiła poprawa i ta osoba jest już zdrowa :) Potrzeba czasu. Pozdrawiam ;)

Gość kropelakherbaty
Dziękuę za odzew. Jak długo trwał proces leczenia, zdroiwnia? Czy potrzebna jest potem rehabilitacja?

Proces leczenia trwał ok. jednego miesiąca, następnie chory był na zwolnieniu lekarskim przez jakiś czas. Przez jakiś czas wizyty kontrolne, ale obyło się bez rehabilitacji ;)

Gość kropelakherbaty
Dziękuję wszystkim za informacje. Będę wdzieczna za jakiekolwiek wpisy. sun_ri- nie masz za co przepraszać. Widzę,że dbasz o paprawność języka- mamy więc wspólną cechę. Pozdrawiam.