Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujaca niedlugo

urlop macierzynski a niewykorzystany urlop

Polecane posty

Gość planujaca niedlugo

planujemy niedlugo rozpoczac staranie o dziecko ale wolalabym zeby urodzilo sie na poczatku roku niz pod koniec i stad moje pytanie. Wiem ze zanim sie pojdzie na macierzynski trzeba najpierw wybrac caly urlop - a co jak jak bede miala termin na styczen czy luty? kiedy w takim razie wybiore moje 7 tygodniu urlopu? moze w takiej sytuacji bede go moga wziac zaraz po zakonczeniu macierzynkiego? Czy byl ktos w podobnej sytuacji?

Gość olacork
Witam. Nie wiem skad jestes bo wiem tylko jak jest i Irlandii ale mysle ze wszedzie jest podobnie. Jesli przejdziesz na macierzynski wcale nie musisz wykorzystac urlopu. Jesli go nie wykorzystasz do konca roku kalendarzowego to po prostu dostaniesz za te dni wynagrodzenie. Ja tak mialam wlasnie po macierzynskim.

Gość planujaca
dzieki za odpowiedz - w sumie chce tak wycelowac zeby dziecko urodzilo sie na poczatku roku bo wtedy mam 10 miesiecy maciezynskiego plus moje 7 tygodni platnego urlopu i tym samym nie musze pracowac caly rok :) plus oczywiscie przed pojsciem na maciezynskie mialabym jeszcze urlop z poprzedniego roku ktory moglabym wykorzytsac w grudniu i jeszcze dluzej mialabym labe :)

Gość olacork
To gdzie daja az 10 miesiecy macierzynskiego? Ale fajnie. Ja mialam tylko 6 miesiecy platnego :/