Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

jaki najlepszy laktator?

Polecane posty

mialam elektryczny bo od ręcznego odcisków dostałam aż:) Jak możesz sobie pozowlić na taki wydatek to polecam jednak elektryczny, mnie w prawdzie sie na długo nie przydał, ale zawsze można go potem obchnąć.

Gość olacork
Ja mialam reczny i bylam z niego zadowolona.

slyszalam ze reczne lepiej sciagaja mleko,ze elektryczne nie sciagaja z calej piersi.to prawda?

ja miałam taki najzwyklejszy z apteki za 35 zł i odciągał lepiej niż aventa, wiem bo sprawdziłam

Gość olacork
Wydaje mi sie ze elektryczny sciaga tak samo jak reczny tyle ze obsluga sie rozni no i cena. Slyszalam tez ze elektryczne moga byc bardziej "halasliwe" i szybciej zasysac sutek wiec moze byc bardziej bolesne na poranione.

ja własnie mialam na poranione sutki kupiony bo mniej bolało. Ja uważam że jednak są lepsze elektryczne, ale kazdy ma swoje spostrzeżenia.

Ja taki miałam, ale wtedy kosztował jeszcze 179 zł i szybko zmieniłam na elektryczny medeli.

Gość ja też się zastanawiam

Gość mama37
moim zdaniem elektryczny jest bez porównania lepszy od ręcznego, używam Baby - ono - elektrycznego właśnie. Co tydzień mam zjazdy w szkole , a zależało mi, żeby małą karmić piersią. Swoją laktację oceniam na dosyć słabą, a jednak udaje mi się odciągnąć tyle mleczka, że prawie jej wystrcza. Osobiście nie wyobrażam sobie "gibać" tyle czasu recznym, ale to oczywiście jak co komu pasuje.

Gość ja tez mialam avent
i uwazam ze jest rewelacyjny. Latwo i szybko odciagalam pokarm.

rozmawilam z polozna, ona doradza elektryczne -lepiej i wiecej odciagaja pokarmu.......kupie dopiero po porodzie,zobacze jak to bedzie z moja laktacja.moze nie bede miala duzo pokarmu

Gość odi2000
ja pytałam w poradni laktcyjnej i wszystko zależy od potrzeb, tzn jak czesto musisz ściągać itd. Ja na codzień nie musze odciągać pokarmu, potzrebuje jedynie jakbymchciała gdizes wyjsc i zosatwic dziecko pod czyjąć opieką kto musi podać moje mleczko butlą. Później przyda sie jak bede wracac do pracy. W moim przypadku polecono mi lakatator ręczny (medela). jest ok