Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _eeellllaaaaa

co najbardziej tuczy?

Polecane posty

Gość _eeellllaaaaa

Wpisujcie produkty, które są najbardziej tuczące i niezdrowe... Jak dla mnie niestety do tej grupy nalezą: pączki - na pierwszym miejscu, co dalej?

Gość a wg mnie najbardziej
pizza zolte sery tluste miesa slodycze majonez itp

Gość no taaaak...
chipsy wszelkie ciasta i ciasteczka i drożdzówki smażonki wszelkie fast foody ziemniaki z sosami

Gość tuczace i niezdrowe
chipsy i inne tego typu słone przekąski napoje słodzone gazowane cukierki i różne "kupne" ciasteczka mięsa ociekające tłuszczem bo jeśli cos jest tuczące ale zdrowe to pół biedy - grunt, zeby umieć zachować umiar.;)

Gość tuczace i niezdrowe
no i jak wyżej - fast foody.

Gość _eeellllaaaaa
a popcorn? chyba też ...

Gość meinMEIDUNGnach
teeee.. paczki !! pizza to taka srednio kaloryczna jest-zalezy tez jaka... hmmm ale ogolnie fast foody :)) no i slodyczeee piwko i zle laczone produkty tez duzo sie przyczyniaja do naszej nadwagi :))

Gość ostatnio
popcorn NIE polany maslem, ani NIE posolony nie jest tak bardzo tuczący. Wręcz przeiwnie - można wcinać tylko bez dodatków :D

Gość kaka_37
ostatnio wynika więc z tego z sól najbardziej tuczy w popcornie a to dobre :-) ;-)

Gość qawsedrftgyhujuj
popcorn posolony ma praktycznie tyle samo kcal co nieposolony, bo sól nie ma prawie kcal

Gość _eeellllaaaaa
... i zrobiła się debata na temat popcornu :) ... no cóz, lepiej nie przesadzać z popcornem. A co do pizzy to myślę, że w niej to najbardziej ser jest kaloryczny, no bo co innego... dodatki to przecież głównie warzywa, ciasto drożdżowe...

Gość kafeteriona
tłuszcz i majonez(to sam olej) orzechy są strasznie kaloryczne

Gość skoro jestescie w zwiazku
sol zatrzymuje wode w organizmie, powoduje to ze PUCHNIEMY, TYJEMY, wiec wiele potraw powinnismy nie solic...tylko ze jak to bedzie smakowalo :O

Gość foliowanie
orzechy w rozsądnych ilościach, bez soli i nie prażone- nie tuczą, zawiarają NNKT i walczą ze "złym tłuszczem"

Gość kafeteriona
a jest jakiś sposób żeby się pozbyć nadmiaru wody(opuchlizny)?

Gość foliowanie
po odstawieniu soli i przetworzonych produktów (wędlin, serów itd) oraz piciu dużych ilości wody-pozbędziesz się nadmiaru wody. Przy dietach oczyszczających nadmiar wody również zostaje usunięty.

Gość ibi
Drożdżówki, pączki, wszelkiego rodzaju ciasta (wbrew pozorom ciastko francuskie jest najbardziej kaloryczne) !!! Wszystko co smażone na głębokim oleju!! Czyli frytki, chipsy!! Słodzone napoje gazowane!! Smażone kotlety w panierce... sosy! ogólnie słodycze, batoniki. Makaron. hamburgery śmietana orzeczy mają duza ilosc kcal ale to zdrowe tłuszcze.

Gość baskant
Połączenie tłuszczu i cukrów. Tłuste mięso jest OK (od czasu do czasu), jak się je zje z sałatką z ogórka czy zieloną sałatą, ale jak je zjemy z chlebem czy ziemniakami to pójdzie prosto w tyłek.

Gość Żalll
Piszecie największe pierdoły ale nikt nie napisał o jajbardziej kalorycznym produkcie jaki jemy praktycznie codziennie. Jest to JASNE PIECZYWO !!!!!!!!!! ja jestem teraz na diecie i nie jem pieczywa od miesiąca tylko warzywa i owoce i już dużo schudłam chociaż nie byłam gruba :)

Gość na poczatek to moim wg. mnie
żelki, cukierki, cista platki czekoladowe z miodem i orzechami cynamonem itd czekolady, batony fast foody bialy chleb, maslo, tluste wedliny, sery, sosy majonezy, do tego moim zdaniem tak jak ktos napisal wyzej makarony --- w brew pozorom nie sa tuczace tucza nas gdy polewami je sosami itd...

Gość NAJBARDZIEJ..
CZIPSY FAST FOODY COLA SŁODYCZE SOSY

Gość Kamikadddzze
- chałwa - rodzynki i inne owoce szuszone - orzechy - masło - spaghetti te z mięsem :p - desery lodowe ( lód + czekolada+ śmietana + rodzynki itp.) - Nutella - mleko 3,2 % - Sosy do sałatek - Torebka prażonych solonych orzeszków ziemnych - boczek - makiełki - kutia - Jajecznica ale tak normalna na tłuszczu z mięsem - budyni te starej daty 0 kuchnia

Gość lol :D
Czyli jak? Codziennie jem pieczywo, suszone owoce, makarony, wędliny, ser żółty. Ważę 48kg i mam 168wzrostu.

najlepiej jeść jak najmniej przetworzone produkty:) tłuczą najbardziej w naszej polskiej kuchni: -ziemniaki polane sosami lub tłuszczem -kotlety w panierce -sałatki z majonezem/lepiej majonez zastąpić jogurtem naturalnym - jasne pieczywo -słodkie napoje gazowane -słodycze w tym drożdżówki, pączki itd które tak uwielbiamy wcinać na śniadanie -chipsy - frytki i inne potrawy smażone na głębokim tłuszczu -lody śmietankowe, lepiej zjeść sorbet owocowy, najlepiej samemu zmiksować owoce bez dodatku cukru - kawa i herbata słodzona -tłuste mięsa z sosami - wyroby z jasnej mąki typu pierogi, knedle, pyzy itd ogólnie najlepiej jest jeść ciemne pieczywo, pić dużo wody, jeść dużo warzyw i owoców, ciemnego ryżu i makaronu, warzyw i mięsa gotowanych na parze/grillowanych/ smażonych na łyżeczce oliwy, orzechy należy jeść bo to są dobre tłuszczze, oczywiście nie solone:)

Gość kdjhhajbdjha
Nie rozumiem rozróżnienia na napoje gazowane i niegazowane - jeżeli są słodzone to są tak samo tuczące. CO2 właściwości tuczących nie posiada ;p