Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemczymogetakrobic

do osob szukajacych pracy

Polecane posty

powiedzcie mi czy czasami w cv klamiecie podajac inny adres niz macie w rzeczywistosci? chodzi mi o to ze mieszkam w malej miescinie w wlkp a szukam pracy w poznaniu (u mnie nie mam szans na zatrudnienie) . kolezanka z poznania uzyczyla mi swoj adres tzn powiedziala ze moge go wpisywac na cv jako moj bo wtedy mam wieksze szanse na to ze zostane zaproszona na rozmowe kwalifikacyjna niz wtedy gdy podaje swoj adres . a moze podawac 2 adresy. ten domowy jako stale zameldowanie a ten poznanski jako tymczasowe zamieszkanie?

Gość misio Stefcio pyta was
a jak sie nazywa ta twoja mieścina?? Może Kostrzyn wlkp???

Gość misio Stefcio pyta was
uuups czyżbym trafił??

nie :-) blizej gniezna. do poznania mam w sumie jakies 70 km

a dlaczego nie?? ja tez w cv mam wpisany inny adres (zameldowana jestem w domu rodzinnym)

Jeśli masz tymczasowy meldunek w Poznaniu to oczywiście możesz go wpisać do CV zamiast stałego. Mam identyczną sytuację. Stały meldunek (też mała mieścina) mam 300 km od tymczasowego miasta gdzie mieszkam. Wpisuję zawsze tymczasowy,ale kartkę z urzędu do meldunku pokazuję potencjalnemu pracodawcy, bo powiedziano mi,że wiele osób właśnie wpisuje sobie np. Gdańsk a faktycznie pochodzi np. z Płotów.

Nie radzę natomiast wpisywać fukcyjnego, czyli np. koleżanki, babci, czy konkubiny adresu jesli nie mamy tam tymczasowego meldunku. Bo to kłamstwo - moja kumpela w ten sposób po 2 dniach pracy ją straciła, bo wpisałam sobie Gdańsk, nie znalazła od razu mieszkania, a pracodawcy powiedziała,że nie zdąży dojechać na 6.00 rano. Sprawa z adresem się wydała i po Filipku:(

no pisze ze nie mam tam zameldowania :-( ale jak dostane prace to bede dojedzac albo cos wynajme. interesuja mnie w sumie tylko takie oferty gdzie dam rade dojechac. piszac swoj adres zamieszkania nie mam szans na prace :-( wysylam podania i zero odzewu. juz ponad rok nie mam pracy :-(

Rozumiem Cię, sama od roku bezskutecznie szukam pracy:(:(:(. I adres jakoś niewiele daje mimo skończonych 2 kierunków studiów. Ale wpisywanie nieprawdy w CV nie jest dobrym rozwiązaniem. Decyzja oczywiście należy do Ciebie co wpiszesz... A może niech Cię koleżanka tymczasowo zamelduje np. na 2 - 3 miesiące...

Gość no nie za bardzo
bo to w sumie mieszkanie jej rodzicow wiec glupio mi wyskozyc z taka propozycja tym bardziej ze to w sumie bardziej znajoma niz kolezanka

Gość wiesz rodzice pozwolili na to
zebym ten adres wpisywala w cv

Gość uupppppppppppppppp

Gość uuupppppppppppppp

Gość edrerqw
ja wpisywałam bez skrupułów adres wynajmowanego mieszkania - bez umowy :O

Gość no ale mieskalas w nim
wiec bylas dostpna pod tym adresem. a ja mieszkam 70 km od adresu ktory chce podawac :-)