Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChceBycMama

Wejdzcie prosze! To tylko chwila prosze o odp!

Polecane posty

Gość ChceBycMama

CZESC! Brałam tabsy anty przez 8 miesiecy. Nie zaczelam nowego opakowania. Czyli nie biorę ich juz ponad tydzien (nie licząc 7dniowej przerwy). Słyszałam, ze sie jest bardziej plodną po tabletkach, i niejedna kobieta zachodziła od razu w pierwszym cyklu. Bardzo byśmy tego chcieli i staramy się o malucha od tamtego czasu. Od jakis 4dni mam silne bule podbrzusza i ciagle chce mi się spac. Czy mam szanse być w ciąży>? Bardzo tego pragniemy i nadal ebdziemy sie starac. A i od razu uprzedzam fakty mowiace o blizniakach bo nie boje sie ciazy mnogiej. Prosze o odp! Pozdrawiam. Dzisiaj mam 18nasty dzien cyklu

Gość ChceBycMama
halo dziewczyny? Nie tylko tematy pelne odopowiedzi sa wazne;/ te puste tez potrzebuje odp! bardzo pragne tegp dzidziusia

tydzien po napewno plodna jeszcze nie jestes racze zaczekac na okres normalny i dopiero sie postarac;]

Gość Ja bralam
Ja bralam tabletki jakies pol roku.odstawilam je i .PO 3 miesiacach zaczelismy starania,i zaszlam w ciaze za 1 razem.I ciaza mam pojedyncza.Zycze powodzenia.

Gość po braniu tabletek nalezy
odczekac minimum 3 miesiace, tak ci powie kaz\dy ginekolog, ale dlaczego to nie wiem dokladnie. Poszukaj sobie info w google.

Gość mamadwulatka
trzy miesiace mowia lekarze, ale w praktyce wystarczy, jak poczekasz do pierwszego normalnego okresu. lepiej jednak odczekac te 3 cykle. wiem, ze chcesz bardzo miec dziecko juz teraz, ale czemu w takim razie nie odstawilas tabletek troche wczesniej?

Gość a jestessss
poczekaj 3 mc i dopiero a co do płodności po tabsach nie koniecznie jest tak jak mowisz moja kuzynka brała pare lat tabsy a poźnirj miała tak rozreglowane cylke że 2 lata starała sie o dziecko oczywiscie nie ma zasady

ginka radziła aby nie zajść przez 3 miesiące od odstawienia tabsów i zapisała kwas foliowy , udało nam się i równo po 3 miesiącach zaszłam w ciąże :)

I tak zrobisz jak uważasz ale lepiej odczekać minimum mieisąc czasu(najlepiej 3 mieisące) aż organizm wróci do ,,równowagi" i zacząć starania.Tak będzie lepiej i dla Ciebie i dla dziecka :) Ja po 4 latach brania pigułek odczekałam miesiąc czasu(tyle radziła moja gin) zaszłam w ciąże po 9 miesiącach starań.

Gość poppo
wcale nie każdy ginekolog poradzi, żeby nie zachodzić od razu w ciążę. Mnie dwóch ginekologów powiedziało, że mogę starać się od zaraz po odstawieniu tabletek. Co tez zrobiłam i od razu zaszłam w ciążę :-) Dziecko urodziło się zdrowe, czterokilogramowe i świetnie się rozwija.

ChcęByćMamą przecież ty jesteś na topiku lipcówek 2009 jako ciężarna,no chyba że są dwie różne osoby o tym samym niku