Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molly21

stereotypy o różnych narodach.

Polecane posty

Gość molly21

Witam! Co sądzicie o stereotypie polaków "Przyjedz do Polski na wakacje, twój samochód już tam jest" lub że polacy to tacy zacofani pijacy - strasznie mnie to bulwersuje, zgadzam sie, coś w tym jest, miałam niedawno styczność z takim obrzydliwym pijakiem, mieszkam na wsi, pod naszymi sklepami przesiadują tacy (...) (od komentarza się powstrzymam) I przez tych za przeproszeniem, bo już nie mogę- idiotów mamy taką opinię, strasznie mnie to denerwuje. Oglądałam dzisiaj WIADOMOŚCI, w Niemczech mają nawed program, który przedstawia zacofanych i chlejących wódę Polaków! Przecież nie wszyscy są tacy! Co o tym sądzicie? Interesują mnie stereotypy o różnych narodach, macie jakieś?

Gość verdinka
W Uk chleja 100x wiecej niz Polacy, tylko tam maja kase, wiec zlopia w pubach. I co, niby to jest jakies lepsze chlanie?:D

Gość a się tam przejmujesz
Cygan - złodziej Żyd - wąż, złodziej, sprzedawczyk, lichwiarz i manipulant Niemiec - faszysta, morderca Rusek - pijak, rubaszny prymityw Czech - głupi, śmiszny, nieszkodliwy, tchórzliwy Francuz - tchórz, je żaby i slimaki, śmierdzi Arab - islamista, terrorysta itd :)

Gość molly21
Ale ci ludzie są głupi...nie umiem ich zrozumieć, siedziec całymi dniami pod sklepem i pić! To jest okropne, oni mają rodziny, biedne i zaniedbane, bo ojcowie przepijaja całą wypłate! Przez takich mamy tracić dobrą opinię?! Tylko co można z tym zrobić....

Gość molly21
Ale Polski stereotyp to także gościnność :)

Gość molly21
Anglicy- zboczeńcy, ah...i ten angielski humor- smieją się z innych ludzi, obrażając ich! My też robimy parodie, ale przynajmniej śmieszne, a nie złośliwe i poprostu (przepraszam) GŁUPIE!

Gość molly21
Anglicy- zboczeńcy, ah...i ten angielski humor- smieją się z innych ludzi, obrażając ich! My też robimy parodie, ale przynajmniej śmieszne, a nie złośliwe i poprostu (przepraszam) GŁUPIE!

Gość molly21
Z JEDNEGO FORUM: Najczęściej powtarzane dowcipy o Polakach: Jakie jest zdanie, które składa się z czterech kłamstw i z ośmiu słów? Uczciwy Polak jedzie trzeźwy do pracy własnym samochodem. Dwaj ludożercy pieką na rożnie posiłek. Jeden zwraca uwagę: – Ty, nie obracaj go tak szybko, bo nie będzie chrupki. – Co ty, to przecież Polak. Jak będę go powoli obracał, ukradnie mi węgiel. Co się urodzi ze skrzyżowania Polaka z Niemcem z dawnej NRD? Osobnik zbyt leniwy, aby kraść. Jaka jest w Polsce różnica między weselem a pogrzebem? Na tym ostatnim jeden uczestnik jest mniej pijany. Polak przychodzi do znajomej. Kobieta rozbiera się, daje gościowi sznur i mówi: „Zwiąż mnie, obróć mnie i zrób to, co wy, Polacy, potraficie najlepiej”. Polak wiąże niewiastę, obraca ją i ucieka z jej telewizorem. Po czym poznać, że Polak jest w niebie? Po tym, że Wielki Wóz nie ma kół. Dlaczego pielęgniarka uderza nowo narodzonego Polaka dwa razy w plecy? – Pierwszy raz, aby pobudzić go do życia, drugi raz, żeby wypluł zegarek ordynatora. Z mrozu jest ta jedna korzyść, że Polacy trzymają ręce w kieszeniach. Co dostaje Polak na 18. urodziny? Twój samochód. Kim jest Polak bez rąk? Osobą godną zaufania. Skąd wiadomo, że w okolicy są Polacy? Cyganie ubezpieczają swoje samochody. Tak wygląda, w skrócie, niemiecki sposób na budowanie dobrosąsiedzkich stosunków! Proszę wpiszcie w wyszukiwarkę na google słowo "Polenwitze", a znajdziecie kila tysięcy stron z kawałami o Polakach. Niestety, ciągle jeszcze, w taki sposób lansowany jest stereotyp Polaka w Niemczech. Smutne, ale prawdziwe.

Gość wiktoria :)
Włoch- pedał, lub taki zboczony .xd

Gość nannetta
Australijki to alkoholiczki i zakamuflowana opcja żydowska