Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesieeeeee

jutro ide do okulisty

Polecane posty

Ale ostatnio trafiłam na dobra okulistke , co mi dobrała szkła na ten mój astygmatyzm...chyba trzeba sie przejśc :)

Gość bojesieeeeee
no ale ja jde na NFZ wiec pewnie bedzie miala ten starszy aparat gdzie dotyka sie oka

Gość torba borba20223
jezeli chodzi o moją wade wzroku, krótkowzroczność, astygmatyzm a w czw ide na OCT - taką "tomografię oka" i dowiem sie czy mam zmiany jaskrowe bo badanie pola widzenia wyszło mi gorzej niż kilka mies temu :( i w sumie dzieki temu badaniu ciśnienia to wyszlo ...

Gość torba borba20223
mam 27 lat

Gość a jak wysoka masz te
krotkowzrocznosc?

Gość bojesieeeeee
uff mam to juz za soba. ale trzeslam sie jak galaretka, nawet okulistka sie zapytala co ja taka zdenerwowana jestem. az mi sie wstyd zrobilo ale ja juz nic nie poradze na te moje trzesawki :-(((( otoz cisnienie mam dobre chyba 14 czegos tam. badala tez dno oko i powiedziala ze wyglada dobrze i nerw wzrokowy tez nie ma zadnych zmian. tylko mnie zastanowilo dlaczego nie zakrropila mi oczu atropina do tego badania. i powiedziala ze wszystko jest dobrze ale dla wlasnego spokoju moge sobie zbadac pole widzenia i chyba sie na to badanie zarejestruje.

Gość kokos87
A opisz dokladniej na jakiej podstawie obawialas się ze masz podwyższone ciśnienie?? Ja mam duża krótkowzrocznośc, mam wrażenie że moje gałki oczne są takie 'napakowane' no i czasami mnie bolą, mialam isc z tym do okulisty ale od tego jka zauważylam takie objawy już trochę czasu minelo i jakoś przeżylam, ale też się boję ze kiedyś to się dla mnie źle skończy, ahh te oczy:/....

Gość bojesieeeeee
a wiec zaniepokoilo mnie to ze od czasu do czasu pobolewa mnie oczodol a szczegolnie kosc nosowa i ten luk brwiowy i promieniuje to do oka. poza tym moja babcia ma jaskre. mam czesto zimne rece i nogi czyli jakies zaburzenia krazenia a one predysponuja do jaskry. ja mam akurat nadzwrocznosc a przy niej akurat rzadziej wystepuje jaskra ale wiadomo nic pewnego. naczytalam sie o jaksrze ze to cicha zlodziejka wzroku i czesto jak sie ja wykryje to juz nerw wzrokowy jest uszkodzony i czesto jest za pozno na ratowanie wzroku. i tez czytalam o tych twardych galkach ocznych ale to akurat taki laik nie wyczuje . mi sie moje wydawaly twarde a cisnienie mialam dobre. radze ci jednak isc do okulisty i sie przebadac zwlaszcza ze masz krotkowzrocznosc

Gość to ja torba borba
krotkowzrocznośc mam mała bo -1 w każdym oku trzymajcie za mnie kciuki w czwartek ... bojesieeeee - mi tez nie zakraplała do tego badania nic, to sie nazywa chyba puff air wiec nie potrzeba rozszerzonych źrenic :) super, ze masz to ciśnienie dobre :)

Gość to ja torba borba
kokos - warto iść

Gość bojesieeeeee
tzn do mierzenia cisnienia mi znieczulila wiec nawet nie wiem kiedy mi je zbadala tak to szybko trwalo nic nie poczulam. mowiac o atropinie mialam na mysli badanie dna oka bo podobno do tego badania sie zakrapla oko zeby sie zrenica rozszerzyla a ona mi ogladala dno oka bez tego zakroplenia. a cisnienie to miezyla mi tym tradycyjnym przyrzadem nie tym powietrzem