Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mieszkankalondynu

Niedoczynnosc tarczycy po jodowaniu...TSH 75!

Polecane posty

Ok mam niedoczynnosc tarczycy i obsesje na punkcie tycia, boje sie ze przytyje nawet 10 kg przy diecie, bo dieta to meczarnia, wyrzeczenia i flustracja. Nie jem duzo, odrzucam wszelkie lakocie. Mam problem z wyproznianiem sie. Moj jadlospis: 1. sniadanie (jedna kromka ciemnego chleba z szynka, ogorkiem lub pomidorem, albo ser i ogorek) z herbata 2. Kawa z mlekiem bez cukru z jedna grzanka z dzemem 3. troche jogurtu z platakami 5. talerz zupy lub salatka lub spagetti (malo) 6. jakis orzeszek lub jakas drobna przekaska bo chodze spac o 23 albo 24.00 wiec nie wyrabiam o salacie o 18 do wieczora 7. pije dwie lub 3 herbaty owocowe w ciagu dnia 8. uprawiam sport (wspinam sie w gymie 3 -4 razy w tygodniu) nie jest to sport dynamiczny 9. mam 177 cm wzrostu i podejzewam ze ok 62 kg wagi, bo jeszcze niedawno bylo 60, moje TSH to 75! jestem po terapii jodowania, bo od 2004 roku chorowalam na nadczynnosc tarczycy. Co mam jeszcze robic aby nie tyc. Nie jesc. To jeszcze gorzej, bo mam problemy z zoladniek takze.

Gość ooo raanyyy
Wykasowali Ci tamten topik? Ok, powtarzam---jakim cudem masz takie wysokie TSH? Ja po wycieciu tarczycy mialam 7,6 -podajesz w innych jednostkach? Bierzesz jakies leki? Letrox?

Gość No tak ale teraz
przy takim tsh musisz brać letrox lub eutyrox

Gość Przez jakiś czas po jodzie
miałam tsh w normie. Po kilku miesiącach skoczyło do 34. Od tego czasu biorę letrox 5omg i wiem, że będę brała do końca życia.

Gość a co z reszta

Gość a co to jest jodowanie

Gość a czy to to samo co
zazyc jod radioaktywny

Gość a co z reszta
a co z reszta wynikow:ft3 i ft4-bierzesz regularnie te tabletki czy zdarza ci sie zapomniec przez kilka dni? moze zrob raz jeszcze te badania co..... MOJE TSH 37 na dzien dzisiejszy ale powoli spada,byla nadczynnosc dwa miesiace temu usunieto mi tarczyce i jest niedoczynnosc-nie jest tak latwo ustalic optymalna dawke leku wiec trzeba pilnowac sie czy sie nie zapomialo i chodzic poki co regularnie na badania krwi i wizyty kontrolne az wszystko wroci do normy... forum dobra sprawa bo mozna zaczerpnac podstawowych info od kogos kto ma to samo,jak przebiega leczenie itd-ale czesto tu widze ze ludzie lubia sie rozpisywac o sprawach o ktorych nie maja zielonego pojecia-wiec nie daj sie wystraszyc i nie popadaj w panike pamieta tez ze nikt za ciebie nie wyreguluje twojego tsh-wiec do lekarza marsz jezeli masz zaklocona przemiane materi z powodu tarczycy to dlaczego sie skupiasz na diecie-trzeba usowac przyczyny a nie skutki...zmien ta diete na jakas ludzka.... boze drogi tsh75 do lekarza i to natychmiast -przeciez ja za ciebie nie pojde :)