Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCiezarnej18

ALIMENTY OJCA A CIAZA CORKI

Polecane posty

Gość MamaCiezarnej18

Witam. Jestem mama 18latki ktora jest w 2gim miesiacu ciazy. Ojciec jej jest alkoholikiem i nie lozy na corke, tylko panstwo. Uczy sie ona w 3klasie technikum. Czy po porodzie gdy corka nadal bedzie sie uczyc, beda nalezaly jej sie alimenty od panstwa? prosze o odpowiedzi.

Gość radca prawny od 40 lat
jeśli nie wyjdzie za mąż to tak

Gość MamaCiezarnej18
Nie bedzie wychodzic za maz, nawet bedzie sie ubiegac o pieniadze, bo bedzie niestety samotna matka. Wie Pan cos moze blizej na ten temat?

Świadczenia z Funduszu Alimentacyjnego przysługują na dziecko, na które zasądzone są alimenty, ale ich egzekucja jest bezskuteczna: > do ukończenia 18. roku życia lub do 25 lat, jeśli dziecko uczy się w szkole lub szkole wyższej (teraz tylko do 24 lat); > powyżej 25 lat bezterminowo, gdy dziecko ma orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności. Świadczenia, podobnie jak teraz zaliczka, nie będą się należały na dziecko, które: jest oddane do rodziny zastępczej lub instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie (np. dom dziecka), jest pełnoletnie i ma własne dziecko, założyło swoją rodzinę. O świadczenia z Funduszu Alimentacyjnego można się starać już po dwóch miesiącach bezskutecznej egzekucji alimentów (obecnie, przy zaliczce, to minimum trzy miesiące). Wypłacać je będzie tylko urząd gminy lub miasta (teraz zaliczki wypłacają albo urzędy gmin, albo ośrodki pomocy społecznej). źródło: http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080219/GOSPODARKA/967422738

Gość MamaCiezarnej18
>>jest pełnoletnie i ma własne dziecko

No więc niestety alimenty nie będą przysługiwały. Ustawodawca uznał, że osoba pełnoletnia decydująca się na własne dziecko posiada odpowiednie środki na własne utrzymanie u utrzymanie dziecka, dlatego ograniczył wypłatę alimentów z Funduszu Alimentacyjnego w takim przypadku.

Gość nie martw sie
moze Twoja corka nie bedzie dostawac alimentow "na siebie" ale bedzie dostawac na swoje dziecko poza tym jest cos takiego jak osrodek pomocy spolecznej i ja uwazam ze powinna tam pojsc i powiedziec ze jest samotna matka nie pracuje bo sie uczy i starac sie ojakas zapomoge na dziecko(jesli alimenty na jej dziecko z fundusza alimentacyjnego beda niskie a raczej beda to dostanie na dziecko okolo 400zl) tylko niech mowi ze mimo ze mieszka z Tobą stanowi odrebne gospodarstwo domowe...tak czy siak bedzie dobrze wszystko sie ulozy

Gość nie martw sie
moze Twoja corka nie bedzie dostawac alimentow "na siebie" ale bedzie dostawac na swoje dziecko poza tym jest cos takiego jak osrodek pomocy spolecznej i ja uwazam ze powinna tam pojsc i powiedziec ze jest samotna matka nie pracuje bo sie uczy i starac sie ojakas zapomoge na dziecko(jesli alimenty na jej dziecko z fundusza alimentacyjnego beda niskie a raczej beda to dostanie na dziecko okolo 400zl) tylko niech mowi ze mimo ze mieszka z Tobą stanowi odrebne gospodarstwo domowe...tak czy siak bedzie dobrze wszystko sie ulozy

Gość fillomena
tylko niech mowi ze mimo ze mieszka z Tobą stanowi odrebne gospodarstwo domowe... mieszkają razem to i dochód liczą do kupy , u mnie tak było :(

Gość nie martw sie
nie nie licza dochodu do kupy mimo,ze mieszkaja razem...zreszta nwet gdyby to skoro dziewczyna sie uczy nie pracuje wiec nie ma dochodu alimentow prawdopodobnie na siebie dostawac juz nie bedzie to jaki ma dochod? Najwyzej podziela dochod przyszlej babci na troje tak czy siak jakas pomoc musi dostac

Gość wwwwswsd
male szmaty daja d**y po katach nawet nie wiedza komu a pozniej pieniadze od panstwa za to chca bo PAŃSTWO TO MY !!!!! co to znaczy "pieniądze państwa"??? to przecież i jej pieniądze!!!! po to ludzie płaca podatki żeby w razie potrzeby mogli liczyć na wsparcie finansowe

Gość w guowach sie popierdolilo
tak jej pieniadze chyba raczej rodzicow a nie jej

z tego co wiem to juzn ie ma funduszu alimentacyjnego wiec jak ojciec sam nie bedzie placil to chyba nic nie dostanie

Gość wwwwswsd
JEJ w szerszym znaczeniu palancie :-O tak kurwa ! jej rodziców , co za różnica?? płaca podatki m.in. po to żeby w takich sytuacjach ich córka mogła liczyć na pomoc finansową czyli de facto zwrot części tego co przez lata płącą. matka płaci podatki latami po to zeby teraz nie musiała się o finanse dla córki martwić - nalezy im się jak psu buda !!!

Gość irkaaaaaaaaaaa
jak wyjedzie do Irlandii i tam urodzi bedzie jej sie nalezalo 200€/mc za nic. Moze siedziec w domu i baki zbijac. A jak masz przepracowany min rok w irlandii to dostajesz 800€/mc za siedzenie w domu i ogladanie tv:) Ja tutaj juz jestem 4 lata:))

Gość wwwwswsd
a co Cię kurfa obchodzi co jej sie chciało? to już sięjakto nazywasz "jebać " nie można???? jesteś brzydka/brzydki i nie masz z kim sie"jebać" że się tak pienisz?

to gratulacje a dzieci ojca przynajmniej znaja?

Gość irkaaaaaaaaaaa
mam 24 lata i nie mam dzieci,poa tym bedac 4lata w irlandii cale 4 mam przepracowane i jestem tu bardzo szczesliwa

a co zamiatasz ulice czy kible czyscisz?

Gość inwalida wojenny
no tak corka przyklad wziela z matki

Gość irkaaaaaaaaaaa
jestem kosmetyczką po wieluletnich kursach !!! ..a jezeli chodzi o ciebie to albo jestes niedojrzalym malolatem,albo leniwym dupkiem ktory nie potrafi nic innego oprocz wchodze na takie fora i obrzudzania ludzi błotem..

Gość irkaaaaaaaaaaa
w guowach sie popierdolilo " a co zamiatasz ulice czy kible czyscisz? " po pierwsze zadna praca nie hanbi,a po drugie gdybys mial sanse zarabiac tyle co ja to byś z pocalowaniem reki sprzatal kible na ulicy :))

Gość irkaaaaaaaaaaa
w irlandii jestem dlatego bo lubie sie kochac z murzynami, wiadomo ze oni maja duze przyrodzenie ktore musi zaspokoic moja nie malutka piczke a w polsce bym tego nie miala

Gość lachooooonnnsaaan
wieluletnie kursy...:-O prawda jest taka że jesteś jedną z wielu - niewykształconą wieśką z Koziej Wólki która nie nadawała się do niczego innego jak tylko do wyjazdu za chlebem :-O

Gość lachooooonnnsaaan
kosmetyczka, sprzątaczka....niewielka róznica :-O

no tak za te miliony ktore masz co miesiac to pewnie bys sie nawet puszczala

a tak poza tym co tutaj robisz i dlaczego piszesz po polsku?

Gość lachooooonnnsaaan
nie wieloletni tylko wielUletni :-O