Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alibilidubadl

Co lepsze psychologia czy prawo?

Polecane posty

Gość alibilidubadl

do studiowania i pozniejsza praca z tym związana po czym łatwiej znaleźć prace ?

Gość stuudentka
Na prawie na pewno musisz być bardzo dobra żeby potem dużo osiągnąć. No ale osiągniesz więcej niż na psychologii, która za to jest łatwiejsza i chyba ciekawsza do studiowania. A na jakiej uczelni chcesz studiować jeden z tych kierunków ?

Gość alibilidubadl
zastanawiam się pomiędzy uj a uw

Gość stuudentka
Hmm UJ chyba bardziej prestiżowy jeśli się nie mylę. Na UW na psychologii jest moja znajoma. I jest bardzo zadowolona.

Gość Mimikon
Moja przyjaciólka jest magistrem psychologii, obrobiła się na 5 (jeszcze żałowali, że nie można jej dać wyższej oceny), zna dwa jezyki obce biegle i od roku szuka pracy, więc nie ma gwarancji.

Gość alibudibudal
no właśnie i tego się obawiam po psychologii

jak masz układy to idź na prawo, a jak nie to..też opłaca się pójsć. Bo po prawie bardzo chętnie zatrudniają np w firmach , w policji, w urzędach. Jako psycholog wiele w Polsce nie zarobisz

Gość Nieokreślona
Hmmm. Powiem szczerze, że teraz zaczynam myśleć o studiach. Jestem dopiero w 3 klasie gimnazjum, ale wolę już zaplanować. Nie mam pojęcia co jest lepsze.. Co prawda na prawo jest się trudno dostać i jest dużo nauki, jednak bardziej mnie ciągnie tam. Z kolei psychologia też mnie w pewien sposób pociąga i nie wiem co mam wybrać.

Gość acha
Ja też się zastanawiam nad prawem. I niewiem czy w końcu prawo, a moż e psychologia doradzcie mi!

w tym kraju sie nie opłaca zupełnie studiować, tylko zmarnujesz 5/6 lat, a później i tak bezrobotnym bedziesz. Chyba, ze chcesz studiowac za granica.