Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xedyta

IRLANDIA PRZYSZŁE MAMY NA EMIGRACJI

Polecane posty

Gość xedyta

Czesc mieszkam w irlandi w Craigavon moze odezwie sie jakas polska ciezarna mama

witam jestem w 19 tyg ciąży spodziewamy się naszego 1 dzieciątka jestem z galway

Ja co prawda z Belfastu, ale tez sie przylacze. Jestem w 34 tygodniu, juz coraz blizej!!!

Gość olacork
Witam. A ja jestem mloda mama wiec jesli macie jakies pytanka co do porodu itp w Irl to chetnie pomoge :)

czy któraś z was będzie się starła o obywatelstwo dla swojej dzidzi?

Gość olacork
Aby dziecko otrzymalo irlandzkie obywatelstwo jedno z rodzicow musi pracowac w Irlandii min 3 lata albo jedno z rodzicow musi byc Irlandczykiem.

ja wiem jakie warunki trzeba spełnić żeby dziecko otrzymało obywatelstwo irlandzkie trzeba być w irl 4 lata a 3 lata udowodnić że się tu było i te wszystkie warunki trzeba spełnić przed planowanym terminem porodu (chociaż jedno z rodziców) my jesteśmy prawie 5 lat więc się łapiemy na te warunki. Chodziło mi bardziej o to gdzie krok po kroku udać się do urzędów z jakimi dokumentami i załatwiać wszystko po kolei.Jeśli któraś ma obywatelstwo dla dziecka może by mi napisał gdzie i jakie dokumenty trzeba. dzięki