Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

777-X

Konsekwencje zaburzeń erekcji.

Polecane posty

Jak już pisałem wczoraj, problem zaburzeń erekcji dotyka obecnie 25% mężczyzn. Teraz chciałbym jednak napisać również nieco na temat konsekwencji wynikających z faktu niemożności osiągnięcia lub utrzymania erekcji. Otóż, jak łatwo wywnioskować, uniemożliwia to mężczyźnie sukcesywne uprawianie seksu. Rodzi to frustrację seksualną, która z kolei powoduje u mężczyny agresję, ipsację (natręctwa) i regresję (powrót do bardziej prymitywnych form zachowania). Oprócz bardzo wysokiego procenta mężczyzn mających problemu z erekcję, niepokoi również fakt iż dotyczą one mężczyzn w coraz młodszym wieku. Przykładowo w USA, na zaburzenia erekcji cierpi co piąty 20-latek. W Polsce temat zaburzeń erekcji traktowany jest przez większość mężczyzn jako tabu, co tylko pogarsza sprawę. Niepokoi również fakt że problemem tym nie interesują się zupełnie służba zdrowia, ani media publiczne.

U mężczyzn dotkniętych impotencją zauważono ponad to spadek samooceny i pewności siebie oraz unikanie zarówno kontaków z kobietami w ogóle jak i seksu samego w sobie.

Gość barakobunda
Przykładowo w USA, na zaburzenia erekcji cierpi co piąty 20-latek. Bo co piąty cierpi na otyłość, więc to ich wybór. Ja nie mam zamiaru dokładać się na zbiorowe leczenie dyletantów i obżartuchów, zresztą jeśli oni nie mogą to tym lepiej dla mnie, więcej wolnego towaru na ulicach :classic_cool:🖐️

Obliczyłem że w roku 2010 na zaburzenie erekcji może cierpieć już nawet 1/3 męskiej populacji. Taki wniosek może się wydawać niewiarygodny, ale w konfrontacji z faktem iż w ciągu 10 lat liczba impotentów wzrosła o 150%, jest prawdopodobnie trafny.

Gość facet_nom
777-x powiem tak. Niech małolaty więcej walą przed moniorem a zaburzeń w ekcji na pewno nie bedzie... Poblokowac redtube i inne tego typu, a głód kobiecego ciała wyleczy 3/4 pacjentow. A nie taki 16 latek wraca ze szkoły i dobrze obiadu ni zje a juz wali przd kompem kapucyna..... i mamy efekty.

facet_nom---> słuszna uwaga 🖐️ Jeszcze trzeba wziąść pod uwagę mężczyzn którzy biorą leki na nadciśnienie, to równiez przycznynia sie do zaburzeń erekcji