Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klarra277

Czy karmiąc dziecko mogę stosować herbatki odchudzające??

Polecane posty

Gość klarra277

Od razu zaznaczam, że karmienie kończę i już tylko sporadycznie daję cyca - mała kończy rok więc najwyższa pora zadbać o siebie, szczególnie, że karmiąc mogłam jeść wszystko - wtedy sie cieszylam teraz widać efekty. Zaczęłam ćwiczyć i chciałabym coś wspomagającego ale takiego nie bardzo inwazyjnego że tak powiem tzn herbatke - czy mogę sobie pozwolić? Jeżeli tak to jaką?

Gość awe1
Myślę ,że nie możesz .Zmień dietę i zacznij ćwiczyć a z herbatkami poczekaj :)

zieloną herbatę możesz zawsze a z innymi bym się wstrzymała do końca karmienia

Zobacz na skład herbatki. jeśli zawiera w sobie taurynę, kofeinę, i inne pobudzacze to absolutnie nie. chyba że chcesz pobudzić dziecko. Niestety wiele herbatek działa przeczyszczająco, więc to też nie jest korzystne dla malucha. Jeśli chcesz schudnąć to polecam ci strony z ćwiczeniami dla mamy i malucha, ty ćwiczysz, ono się bawi przy okazji. Wprowadź więcej warzyw do diety, owoców. Wywal puste kalorie, czyli słodycze, majonezy, tłuszcze, COLA i inne napoje gazowane( pijąc codziennie litr coli, co 3 tygodnie wtłaczasz sobie 1kg), słodzone soki. Pij dużo wody i będzie dobrze:)

Gość oczywiście że nie możesz
na każdej herbacie tego typu widnieje adnotacja o tym, że nie może być spożywana przez kobiety w ciąży i karmiące

Gość klarra277
Dzięki za info. No więc zostaje zielona herbata :) apropo kofeiny - to kawkę pijam normalnie 1- razy dziennie i jest ok :)

Gość klarra277
* 1-2 razy dziennie

spoko, kawka w umiarkowanych ilościach i najlepiej z mlekiem może być;) poza tym spacery z dzieckiem i zanim się zorientujesz znowu będziesz szczupła jak przed ciążą;) u mnie tak było:)

Gość klarra277
Tylko wiesz - ja już rok jestem po porodzie, nie będzie łatwo :( A targać siez 3 pietra w bloku z wózkiem i dzieckiem nie jest łatwo - wole siedzieć w domu albo czekać aż wróci mąż z pracy i mi pomoże. Pocieszam sie tym, że zaniedługo będzie cieplej i mala zacznie chodzić :D więc powinno być teoretycznie łatwiej.

aha:) a dużo przytyłaś w ciąży? jak to się stało, że jeszcze nie pozbyłaś się kilogramów ciążowych? moje kilogramy tak same ładnie "poleciały", że aż sama w szoku jestem;) bo nie ćwiczyłam nawet przez 5 minut:D