Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodowa buła nadmorska

Lepsze danie ze słoiczka czy domowe, ale produkty kupione w sklepie?

Polecane posty

Witam. Najpierw odpowiem aurorce na pytanie. A wiec myśle,z e w Twoim przypadku narazie dawaj dziecku słoiczki, a niedaleko juz do wiosny :) i moze znajdziesz do tego czasu gdzies na ryneczku jakomś \"babcie\" lub \"dziadka \" :) co bedzie mial swoje warzywka i zaczniesz gotowac sama. A teraz co do miesa z golebia. Otóz moje dziecko ma 2,5 latek, troszke musiało juzw życiu przejsc, szpitale, operacja itp, i najlepsze lekarstwo jakie po tym wszystkim postawiło go an nogi (wygladał wczesniej ajk dziecko z Oświęcimia, moglam mu kostki liczyc) to włąsnie rosól z golebia Do tej pory go je ze smakiem ale tylko dlatego, ze od małego ejst nauczony. Ja na poczatku też nie wyobrażalam sobie aby dziecko to jadlo, jakos sie przełamalam i gotuje a co najważniejsze ciesze sie, ze dziecko to je i mu smakuje. Gołebie mam od mojego taty, ktory jest \"urodzonym golębierzem\" :)

Heh może to niepoważne jak na dorosłą kobietę i matkę, ale tak jak inni brzydzą się pająków czy myszy jak mam straszny wstręt do gołębi:O Nie wyobrażam sobie, że miałabym dotkąć takie mięso:O Możecie pomyśleć, że jestem nienormalna, ale tak niestety jest:( Nie potrafię się przełamać:O

Ja Cie rozumiem bo dokladnie miałam to samo, ale przełamałam sie ze wzgleu na małego, Na poczatku moi rodzice gotowali malemu ten rosolek,ja sie tylko przygldadałam (brzydzilam sie tego )ale z czasem zobaczyłam jak mały go wcina ze smakiem,wiec stwierdzilam, ze trzeba zaczac samemu robic jak dziecko je :)

mój też uwielbia rosół z gołąbka! jest smaczny, na samych warzywach! a czy dzieci słoiczkowe mają zdrowe wątroby? bo mój dr powiedział że do słoiczków ładują głównie marchew i mnóóóóóóóstwo dzieci ma problemy z wątrobą Mój wcina to co my i jest super. Słoiczki dawałam na początku i mieszałam z naszym jedzeniem

Ja co prawda dopiero zaczynam dawac obiadki, ale gotuje sama. Poniewaz mieszkam w Uk, a tu warzywa nie przypominaja ani smakiem ani zapachem warzyw z Polski zaczelam od sloiczkow. No i moj synek nie chcial jesc. jak zaczelam gotowac sama to mu zasmakowalo. poki jest marchewka i ziemniak to owszem mozna kupic organiczne, ale co dalej?? Chyba bede kupowac zwykle warzywa, bo organiczne w specjalistycznych sklepach sa bardzo drogie a mieso.... kg piersi z kurczaka kosztuje 24 funty:/ Powiem tylko, ze polskie warzywa, nawet te z marketu sa o wiele zdrowsze niz te angielskie wiec wydaje mi sie ze mozna je dawac dzieciom. A sloiczki na pewno sa zdrowe i jesli dziecko chce je jesc to mysle, ze to dobre rozwiazanie.

jagodowa buła nadmorska ----Ej,no co Ty ! Jaka tan znów nienormalna :D Każdy ma swoje ,,dziwactwa\"? Zresztą słowo dziwactwo to nawet nie jest na miejscu :) Ja za żadne skarby kiedyś nie zjadłam pomidorówki,obrzydzała mnie i już! I co w tym złego :) Więc głowa do góry!

Princpolo---------> dzięki za podtrzymanie na duchu:) każdy ma jakiegoś bzika;) Skoro mówicie, że takie zdrowe to mięsko, to chyba męża poproszę by przyrządzał z niego danie i może z czasem przełamię się;)