Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izulka111

mój były idzie siedziec

Polecane posty

Gość izulka111

za niepłacone alimenty,nie bronie go ale nie widze powodu zeby go zamykali.od 3 miesiecy pracuje ,placi dziecku alimenty biezace i zalegle a sedzina po stwierdzeniu ze dam sobie rade bez jego kasy powiedziala ze moze isc siedziec.zawsze myslalam ze zamykaja tych ktorzy to wszysko sraja ,czyzbym nie miala racji...?

Gość i kur.wa dobrze mu tak
trzeba bylo placic

Gość izulka111
nie rozumiesz...teraz jest w porzadku,posyła dziecku kase,pojdzie siedziec na rok- zadluzenie znowu urosnie,potem nie znajdzie pracy i znowu go zamkna,nie chce mu spierd...zycia,a pozatym ty i ja bedziemy go utrzymywac z naszych podatkow

Gość całkiem niezłe
czy składałaś do prokuratury pismo o niepłaceniu? ile nie płacił tych alimentów jaki czas ? Bo ja właśnie postanowiłam pokazać mojemu byłemu że niepłacenie zasądzonych alimentów to jednak przestępstwo a nie jego widzimisie.

Gość izulka111
zlozyłam do komornika zaswiadczenie ze nie placil,mial tez zadluzenie w funduszu za 10 miesiecy i to fundusz go scigal a przy okazji i ja skorzystalam.ale uwazam ze skoro sie ze swojego obowiazku wywiazuje to nie ma potrzeby go zamykac,wtedy moje dziecko znowu bedzie bez kasy

Gość całkiem niezłe
no tak jak jest fundusz to szybciej ścigaja alimenciarzy. Mi fundusz nie przysługuje, były nie płaci od lat 4 a komornik twierdzi że nie mogę złożyć pisma do prokuratury bo cos tam ściagnął kiedyś

Gość izulka111
teraz mozesz zmienic komornika ,nie chodzi o to ze sciagnal kiedys ,jak ci nie da 3 miesiace to on ma obowiazek juz go scigac,jak ci powie ze nie to masz prawo go postraszyc ze zlozysz na niego skarge,moze sie poboi i zacznie cos robic,a jak nie to zmien komornika

Gość izulka111
ja mialam tez problem z komornikiem to zalozylam sprawe w sadzie o uchylanie sie od placenia,z nowym wyrokiem poszlam do drugiego komornika i zaczelo sie wszystko krecic jak powinno,teraz sa te sprawy zaostrzone i komornik zadnej laski ci nie robi