Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

zastanawiam sie jak glugo wasze dzieciaczki \"ciagnely smoka\" :))`??? Moj ma 14 miesiecy mam wrazenie ze coraz bardziej sie do niego przyzwyczaja...w nocy budzi sie i placze by mu go podac a bylo juz tak ze ladnie przesypial cale noce... i jak oduczyc dziecko od smoczka i kiedy????

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjffffffffff
zacznij odzwyczajanie w dzien jak mały bedzie płakał to go zabawiaj i uspokajaj bez smoka a potem stopniowo sprubuj go usypiac i tak powolutku sie przyzwyczai tylko zeby to nie była taka drastyczna zmiana bo zacznie ssac kciuk a od tego to strasznie ciezko odzwyczaic

a kiedy powinnam zaczac odzwyczajac czy 14 miesiecy to nie zawczesnie??? jak dlugo pozwalalyscie swoim dzieciom na smoka`???

moja corcia od 4 dni bez smoka:) co prawda miala tylko do spania ale juz chcialam ja odzwyczaic... odcielam kawalek smoczka, pokazalam Zosi i powiedzialam ze smoczus sie zepsul; corcia wziela go do buzi, wyplula zaraz potem, poogladala dokladnie, znowu sprobowala i wyplula po czym odrzucila od siebie mowiac beee... troche sie kreci przy zasypianiu i cmoka ale obylo sie bez histerii:)

Gość zabralam na 8 miesiecy

My wlasnie jestesmy juz 5 dni bez smoka :) Synek byl do niego bardzo przywiazany,najchetniej by z buzi go nie wyjmowal.W czwartek wywalil smoka do kibla ,wiec go wyjelam i wywalilam do smieci i tak skonczyla sie przygoda ze smoczkiem.Plakal w nocy i budzil sie ale tylko 2 noce.Dzis jest ok a tak sie tego balam.

moja miala zawsze smoczki silikonowe,,,wiec kupilam jej kauczukowego. juz sam wyglad jej nie pasowal,sprobowala dla pwnosci i juz tego dnia nie chciala smoka.

im wcześniej tym lepiej. mój do 8 miesiąca ale już dziecko się przyzwyczaiło i ciężko było go oduczyć.najlepiej jest go schować i mimo wszystko niedawać. ostatnio widziałam chyba 3/5latka jak siedział w wózku sklepowym i ciągnoł smoka z grymaśną miną. a rodzice wyrażnie chcieli go tym smokiem uciszyć .