Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikolina

czy buty EMU można wyprać w pralce?

Polecane posty

Gość mikolina

Zrobiły mi się plamy od soli, wyczyśliłam taką pianką z deichmanna do zamszu i szczoteczką specjalną ale te zacieki zamiast zniknąć tylko zmieniły miejsce 'położenia'. Przy podeszwie ich już nie ma są za to wyżej. Jeśli wrzucę jedo pralki to te plamy znikną czy może moje emu się rozwalą? Bardzo prosze o rade ... :)

Gość mikolina
up

Zależy. Oryginalne emu ponoć przetrzymają wszystkie, i czytałam ostatnio post laski która swoje różowe pierze w pralce, a brązowe tylko specjalną pastą do emu naciera.

Gość mikolina
ja zapłaciłam za swoje ponad 300 zł wiec mysle ze oryginalne (fakt, bylo to dobre 3 sezony temu) ale dopiero teraz mam taki problem.. Wczesniej tez czesto je nosilam a teraz nagle takie plamy ze szok :((

Gość mikolina
Ok. zdecydowałam się wyprać moje emu. Tylko teraz waham się - wsypać proszek do prania? wlac płyn zmiękczający? czy po prostu puścić program na czysto?

Gość czarnula210
w pralce można uprać wszystko, tylko że potem nie wszystko nadaje się do ponownego użytku

Może wypierz je w płynie do prania wełny, w końcu w środku ją mają:) I jakiś program do delikatnego, obroty też nie za duże