Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka020

mogę być w ciąży czy panikuje? Poradzcie prosze!

Polecane posty

Gość majka020

Witam Was wszystkie! Chciałabym pokrótce przedstawić swoją sytuacje i poprosić was o radę. Na początku powiem że mój cykl trwa średnio 33dni. ostatnią miesiączke miałam 14 grudnia. 29 grudnia współżyłam z chłopakiem. Dziś mamy 20 stycznia a ja miesiączki nie mam. Zabezpieczyliśmy się z chłopakiem ale niestety zabezpieczenie zawiodło jednak on nie skończył minimalnie przed zdążył. Jednak wiem że nawet w takiej sytuacji mogło dojść do zapłodnienia prawda? Zaczęło mnie troche martwić ten brak miesiączki tym bardziej że to 38 dzień cyklu i wydaje mi się że to bardzo długo najdłuższy mój cykl to było 33 dni. Od 2-3 dni często czuje zgage odbija mi się. Nie wymiotuję ale źle się czuje jak coś zjem odrazu jakby czymś mi się odbijało po za tym chodzę rozdrażnioona i z męczona, często nie potrafię się oprzeć żeby nie zasnąć popoludniem i jeszcze zauważyłam zwiększony apetyt i częstsze oddawnie moczu i zauważyłam że jakiś dziwny brzuch mii sie zrobił jakby obniżył ale czy to nie za szybko? Boję się że to może być wyolbrzymione troche przeze mnie. Czy waszym zdaniem mogę i powinnam zrobić juz test ciążowy ?? CZy może czekać jeszcze za miesiączką? W przeciągu tego cyklu powiem że nie chorowałam nie podróżowałam gdzieś dalej a stres miałam jedynie 3 stycznia jednakże nigdy to nie wpływało na opóżniejnie misiączki dłużej niz do 33 dnia cyklu. Dziekuję z góry za odpowiedź. Proszę tylko o poważne odpowiedzi! Będę naprawdę wdzięczna!

Gość majka020
no tak, tak chyba będzie nalepiej... ale test zrobić najlepiej z rana prawda? no to cóz jutro w takim razie chyba zrobię.Boję się tylko troche wyniku... wiem trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny jestem uświadmiona o tym i neichodzi o to że bym tego dziecka nie chciała bo wiem że gdybym była w ciązy to życie moje b ysię zieniło ale juz odrazu bym je pokochała.Mam 20 lat, mysle że jakoś bym sobie poradziła przede wszystkim wiem że mam obok siebie kochającego faceta i kochanych rodziców którzy mimo wszystko wiem że by mnie wspierali.Jednak najbardziej przeraża mnie myśl jakie komentarze mogą być w moją strone od innych ludzi a przecież nie zabronie im mówić. Dziękuję za radę ! Pozdrawiam serdecznie

Ale jakie komentarze, daj spokój, nie Jesteś dzieckiem. :) Zrób test, po terminie miesiączki, to już o każdej porze dnia będzie miarodajny. Co do objawów... może panikujesz i wmawiasz sobie, a już na pewno ten brzuch, który niby opadł. :) Głowa do góry.

Gość majka020
jeżeli chodzi o ten brzuch to może tak mi się wydaję bo prrzytyłam ostatnio kilogram albo dwa chyba i mi to w brzuch idzie i może dlatego a że zawsze waga mi sie utryzmywała w granicach 58kg to jakos zauważyłam tą może dość nie wielką zmienę i to może dlatego tak mi się wydawało . Najbardziej nie pokoji mnie ta zgaga i często oddawanie moczu. No ale jak pisała jutro zrobię test...Misiączke juz powinnam dostać około tygodnia temu. no więc jutro się dowiem! Dziekuje za rady ! Dam znać jak będę po ;) Pozdrawiam!!

nic ci nie jest w ciaze sie tak szybko nie zachodzi.... ja mam takie objway przed ciotą... bierz tabletki..

Gość Nuskaaaaa
Powtorze tylko to co poprzedniczki, zrob test- jakakolwiek pora dnia bedzie ok- ja zrobilam o 15 i wyszedl pozytywny. Twoje oznaki moge wskazywac na ciaze, ale oczywiscie nie musza. Zrob test jak najszybciej, bo przeciez i tak wyniku nie zmienisz. Zycze powodzenia!

Gość majka020
Brałam tabletki ale niestety musiałam zrobić przerwe lekarz stwierdził że biorę zbyt dużo leków i mogą wchodzi w interakcje poza tym brałam tabletki wcześniej tzn rok temu jeszcze nie współżyliśmy ale miałam zaostrzenia astmy i lekarz sądził żeto może być od zaburzeń hormonalnych. Brałam tabletki około rok i musiałam zrobic teraz przerwe. Współżyć dopiero niedawno zaczęliśmy jestesmy ze sobą 3 lata i zabezpieczamy się za każdym razem ale wiadomo żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności nas teraz zawiodła. Więc cóż czasu nie zmienie a test zrobię jak najszybciej żeby się nie zadręczać a żeby wiedzieć co robić! Tak są to podobne objawy do miesiączki i stąd moje wahania ale nigdy nie miałam ostrej zgagi no i parcia na pęcherz i tak długiego cyklu. Dziekuje jeszcze raz Wam wszystkim ! :)

Gość Nuskaaaaa
Dawaj, dawaj rob test i daj znac:) czekam:)

hej dziewczyny, ja mam podobny dylemat. Brałam tabsy do października (przez rok). W listopadzie dostałam okres, potem w grudniu idealnie tego samego dnia. Teraz spóźnia mi się już ponad tydzień. Zrobiłam test i wyszło że w ciąży nie jestem. I teraz pytanie - czy przez te tabletki tak mi wszystko szaleje, (mimo, że zaraz po odstawieniu miałam normalny okres 2 razy pod rząd) czy to ciąża, której jeszcze test nie wykrył? Sama już nie wiem... :/

Gość Nuskaaaaa
Zwalilabym to na tabletki, mialam tak samo- bralam tabletki i po prostu po odstawieniu wszystko bylo jak z zegarku...przez 2 czy 3 miesiace, pozniej 2 tygodnie obsuwy (wtedy to jeszcze nie byla ciaza)

Gość majka020
ja też mialam podbnie dopierom 5 miesiecy po odstawieniu tabletek wszytsko się w pełni normuję także na zapas bym sie nie denerwowała aczkolwiek jeśli jeszcze kilka dni będzie Ci sie spóżniał proponowałabym zrobić tak jak ja sobie jutro robie test gdyż inaczej możesz się jeszcze bardziej nakręcać a to na dobre nie wychodzi! Pozdrawiam serdecznie :)

Słyszałam że po odstawieniu tabsów mogą wystąpić jakieś skutki uboczne. Ja się właśnie bardzo dziwnie czuję, trochę mnie mdli, mam jakąś dziwną brązową wydzielinę, ale jest jej tylko troszkę. Tak minimalnie boli mnie brzuch - jakbym miała dostać okres. No ale nie mam tej podwyższonej temperatury ciała czy bolących piersi jak to zazwyczaj kobiety mają w ciąży. Nie wiem czy czekać, czy iść do lekarza :/

Gość majka020
jezeli masz taka możliwośc żeby iśc na dniach do lekarza to jeśli naprawdę się martwisz poszłabym na Twoim miejscu żeby rozwjać szelkie wątpliwościi. Podwyzszona temperatura rzeczywiście się pojawia ale słyszałam że nie zawsze a piersi bolą chyba od jakiegoś 6 tygodnie a nie wiem w którym ewentualnie byś teraz miała być. Jednak radzę się nie nakręcac bo po tebaletkach często tak bywa tym bardziej że odstawiłaś je stosunkowo nie dawno po 2 meisiacach po odstawieniu często cykl ulega zmianie!

Gość gg20
dzięki wielkie... :) strasznie się denerwowałam ostatnio - może też to wina stresu? poczekam jeszcze trochę i jeśli nic się nie zmieni to pójdę do lekarza.

majka...nie wiem co Ci napisac..ale ja mialam takie objawy jak Ty na poczatku ciązy...odbijanie, zgaga, zmeczenie...i teraz jestem w 15 tygodniu:)Zrob jutro test albo jeszcze dzis, powinien juz byc niemal w 100 procentach wiarygodny niezaleznie od pory dnia:)I nie martw sie, uszy do gory:)

Gość majka020
Witam Was ponownie! Dziś kupiłam i zrobiłam test test nazywał się qick veu jakos tak ;) W każdym bądź razie zrobiłam go około 13:00 czyli nie był to mocz z rana ale nie mogłam wytrzymać do jutro poza tym pisało że można o każdej porze z zastrzeżeniem że z rana jest najwiekszy poziom tego składnika. Zrobiłam o tej 13:00 i wyszedł negatywnie. Miesiączki wciąż nie mam. Jak myślicie test raczej powiedział prawdę czy mógł się pomylić? Za jaki czas powinnam umówić się do gin? Tak myśle że może zadzwonioe i się umówie bo i tak ponad tydzien będę czekała i jeśli miesiączka pojawi się w tym czasie to dobrze ale poprosze żeby coś z tym zrobił a jeśli się nie pojawi przynajmniej będę miała już umówioną wizyte. Najgorsze jest to że od połowy lutego mam zacząć pracować i chciałabym mieć 100% pewności. Jak myslście wynik testu jest wiarygodny ?? Pozdrawiam!

Po takim czasie od ostatniej miesiączki z pewnością jest wiarygodny :)

Hej, no myślę że wiarygodny.. wiesz co może po prostu za dużo stresu masz, ja pamietam zawsze okres miałam regularnie, co do dnia, wiedziałam nawet o której godzinie dostanę a tu nie mam okresu 10 dni, nerwy były w dodatku tragicznie się czulam, wymiotowałam, w każdy dzień bolało mnie co innego. I w dzień w którym miałam egzamin na prawko stres ze mnie zszedł i dostałam okres. Zrób jutro drugi test, dla świętego spokoju, żeby się upewnić. Chcę zaznaczyć że nie odczówałam stresu tak zewnętrznie, tylko bardziej podświadomie, może ten seks utknął Ci w głowie i podświadomie się boisz że mogłaś zajść. Ja myśle że będzie dobrze:P

Gość majka020
tzn tak naprawdę to ja nie mam regularnych cyklow i miałam tylko wtedy kiedy brałam tabletki. A kiedy je odstawiłam tak naprawde to miesiaczke dostawałanm średnio w 32 dzień cyklu. więc jakby na to patrzeć to tak naprawdę dużo nie przekroczyło tej normy aczkolwiek dziś mam juz 40 dzień cyklu(nmiesiączki wciąz nie mam)ale przypomniałam sobie że co prawda nie byłam chora ale tydzień temu miałam problem z wychodzącą ósemką i dostałam jakieś tabletki i brałam je rpzez 3 dni. Dziś na nie zerknęłam i okazało się że był to antybiotyk więc mam nadzieje że to przez to. Narazie drugiego testu nie robie bo w sumie uwierzyłam temui testowi a 2 lutego wybieram sie do ginekologa także zobaczymy jak będzie do tego czasu. Na dzień dzisijszy wpadłam w jakąs grype chyba także juz w ogole się źle czuje ;) a co do tego strachu tak bałam się gdyż pierwszy raz zawiodło nas zabezpieczenie więc to prawda podświadomie mogłam sobie wiele rzeczy dopowiadać tym bardziej że bo obliczeniu wyszło mi że to mogłbyć dzień płodny. Ale to dopiero teraz bym zaczęła bo jeszcze poltora tygodnia temu do glowy by mi mysl nie przyszła że mogłabym być w ciązy. Mam nadzieje że test powiedział prawde ;) Dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie! :)

Gość majka020
bardzo przepraszam za te wszytskie literówki ale mam gorączke i jestem bardzo słaba i nie zauważam wszystkch pomyłek.

Gość zuzanna22
Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jak zrobisz test nawet z dwa razy np. dzisiaj jeden a za tydzien drugi. jestem matka dwojki dzieci w obu przypadkach bylo tak,ze mialam okres i bylam juz w ciazy z tym ze ostatnia miesiaczka byla krotsza. czulam sie zmeczona ,senna,wymoitowalam,mialam obrzmiale piersi i powiekszyl mi sie brzuch no i strasznie bolal tak jak w okresie

Gość orbitka6
jak masz gorączke i ci słabo to co sie dziwisz ze okres ci sie spóżnia spoko