Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bagietaaa

PIEPRZYKI

Polecane posty

Gość bagietaaa

jak usunąć pieprzyk bez pozostawienia blizny? jest to mozliwe? jaki koszt?

Gość sgnfghm
ja chciałam usunąć dwa z twarzy to Pani dermatolog mnie wyśmiała ://// Powiedziała,że są ładne i mi ich nie usunie ! głupia kurwa!

Gość pieprzykowa dziewczyna
Byłam u chirurga ogólnego,blizny są ale malutkie.Po zabiego dostaje się(powinno dostawać się)maści na blizny...ja ciągle zapominałam o ich stosowaniu więc może dlatego mam blizny.Może u chirurga plastyka blizn nie będzie ...Kosz dwóch pieprzyków to 600-800 zł.Ja swoje usuwałam ze względów zdrowotnych...

zawsze można się najpierw umówić na konsultacje z chirurgiem i zapytać się o blizny.Wiem,że zależy to także od umiejętności lekarza.

Gość bagietaaa
ja ogolnie mam duuuzo tych piprzykow. w obrebie twarzy i szyi jest ich 70 kilka.(liczylam z ciekawosci kiedys-teraz moze jest wiecej nie wiem) nie sa duze wg mnie i nie przeszkadzaja mi tylko jeden mam w dziwnym dla mnie miejscu bo na policzku i jest najwiekszy. i tego chcialabym sie pozbyc...

Gość jkfdkfgggfklgfmk
ja usunęlam 3 , nic nie płaciłam , mam malutkie blizny , ale w sumie niewidoczne

Gość bagietaaa
myslalam nad laserem...po tym rozniez zostaje slad? i oczywiscie w klinice chirurgii plastycznej. "zrobilam" juz sobie tam uszy bo byly jak wachlarze i chcialam tylko ten 1 pieprzyk usunac. on bardzo zwraca na siebie uwage i patrzac na ludzi praktyczne bez zadnych pieprzykow na twarzy czuje sie troche skrepowana...mam ich ponad 70 na ciele (przeprasza za wpis wyzej-pomylka, na twarzy ok 20)wiec ten 1 to niewiele...

Gość bagietaaa
jkfdlkfgggfklgfmk- jak to nic nie placilas? jesli moge zapytac:) a jaka metoda mialas usuwane?

mialam usuwane dwa na twarzy u zwyklego chirurga koszt 600zl, sladow praktycznie zadnych, stosowalam contratubex jak juz sie ladnie wygoilo

Gość bagietaaa
podnosze...

to lekarz musi zadecydować o sposobie usunięcia pieprzyku.Z tego co wiem to najlepsze jest wycinanie bo jest materiał do badania histopatologicznego i ewentualny stan chorobowy się nie rozprzestrzeni.Ale laser też jest po coś więc... choć chirurg mi tego nie polecał.Idż najpier na badanie do dermatologa na badanie dermatoskopowe pieprzyków.Zanim pójdziesz na zabieg skontaktuj się z dermatologiem.