Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerowa babulina

jak wygladaja/wygladaly wasze spacery z 2-latkami?

Polecane posty

Gość spacerowa babulina

mam 20 m corke.. do niedawna spacery byly fajne: chodzilam sobie z wozkiem.. jak musialam isc do sklepu - corka w wozek i bez problemu moglam isc w "dluzsza droge".. oczywiscie corka rowniez sama chodzila.. ale spacery do ok 18m byly glownie z wozkiem a teraz? corka usiedzi z 15 min i sie drze w nieboglosy.. nie moge isc z nia nigdzie dalej.. bo po ok 20 min samodzielnego chodzenia nie moze isc dalej i chce na rece.. jak sobie radzilyscie? niby spacer ma trwac 2 godziny.. moje teraz trwaja ok 30 minut.. raz - zimno, 2- w wozku sie nie da bez wozka dluzej tez nie jak ja mam spacerowac z corka, dotleniac ja i w ogole jak na dworze taka picowa? co robic z dzieckiem na dworzu? chodzic (to gora 30 min), jezdzic wozkiem z 2latkiem?? prosze pomozcie bo juz sama nie wiem

Gość Mamastasia
nie wychodze codziennie w zimie bo nie ma jak zajac dziecka. Jak maly byl niemowlakiem bylo latwiej a terz sie nie da. Wychodze na 20-30 minut 3-4 razy w tygodniu. jak sie robi cieplo to na godzine codziennie.

Moje dziecko z kolei bylo trudnym spacerowiczem jeszcze do niedawna. W wozku z 10 minut usiedzialo, potem na parkingi zasuwalo, samochody ogladac :-P Teraz jest juz duzo latwiejszy, idzie grzecznie obok, rozmawiamy o tym, co widzimy, gdzie pojdziemy....

Gość co z was za matki
30 minut na dwiezym powietrzu!!!!!????? To juz z psem sie na dluzej wychodzi!!!:( masakra niektorzy nie powinni miec dzieci

do co z was za matki: oczywiscie najlatwiej jest krytykowac! wyobrazmy sobie ulewe albo mroz -20 stopni, ale z dzieckiem 2 godziny z zegarkiem w reku trzeba paradowac.

a ja czasem narzekam na moje dziecko :( moja córa ma 21 mscy nie mogę narzekać na spacery, jak trzeba coś dłuższego, to siedzi w wózku, bez problemu, oglądamy sobie wszystko na około, ja jej coś opowiadam; teraz jeszcze sanki, też siedzi poza tym spacery na nóżkach, jak chce na rączki, to próbuję ją w zabawę wciągnąć, albo, że ma mi uciekać, a ja ją gonię, albo razem "tuptamy" ... na dworze jesteśmy więc kilka razy dziennie

Dobry temat:P Też chętnie sie dowiem co zrobić z dzieckiem w podobnym wieku. Chodzić nie chce za duzo i na ręce chce:D..jak nie to płacz:( Ponoszę go chwile i dalej na nogi..chwile posiedzimy gdzieś: w parku czy w centrum handlowym cokolwiek i jakoś czas zleci:)...teraz jak zimno to na z godzina wystarczy.

Gość Kasieńkaaaa
ja biorę spacerówkę jeszcze ze sobą

Gość do mamy co wychodzi kilka razy
pedagog chodzisz kilka razy dziennie? jesli moge spytac ile razy i na ile?? bo ja sobie nie wyobrazam wychodzenia z dzieckiem w zimie kilka razy dziennie, ubieranie to udreka w zimnie, poza tym nie ma co z dzieckiem robic - jestes prawdziwa supermama!:P

Gość ziodma w kolejce
nie popadajmy w paranoje! W zimie w taka pogode chyba naturalne jest ze nikt nie bedzie robil za ascete i nie bedzie siedzial na dworze bog wie ile. jakis umiar we wszytkim. Pol godziny dziennie gdy temperatura jest minusowa wg mnie w zupelnosci wystarczy. A meczyc sie godzine czy dwie na mrozie bo tak pisza w ksiazkach- coz tak robia osoby ktore nie maja wlasnych mozgow:)

moje spacery: wsadzam jedno i drugie do blizniaczego wózka. Idziemy gdzieś gdzie nie jezdza samochody. Starszą wyciągam i idzie sobie kolo wozka mlodszy sie cieszy bo siostra mu nie zasłania widoków. Potem wklądam małą spowrotem do wózka jest wrzask pisk i prośby "wyciąg mnie musiuu prosę"... Twardym trza być :P

Gość moja córka za miesiąc kończy
2 latka, i u mnie wygląda to tak, że ona w ogóle nie spaceruje, tylko zawsze we wózku siedzi. Może jestem okropna, ale nie mam innego wyjścia, bo muszę zaprowadzać i odbierać starszą córkę z zerówki, a w jedną stronę idę ok 15 minut, także gdybym mała miała iść spacerkiem to masakra by była. Pozatym skubana jak wyczaiła że moja mama pozwoliła jej iść, a nie we wózku siedzieć, to potem długi czas nawet mowy nie było żeby babcia z wózkiem gdzieś ją zabrała.